Keskustelut Metsänomistus Kääntöpaikka yksityismaalle salaa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 128)
 • Kääntöpaikka yksityismaalle salaa

  Onko todella niin, että metsäyhtiöt sosialisoivat osan metsämaatani -ilmoittamatta – kääntöpaikaksi ”vakiintuneen käytännön” mukaan?

  Ei voi olla laillista metsämafian touhu, eihän?

 • käpy65

  Riipumaton ajattelija, juuri niin. Avauksessahan vaan kysyin käytännöistä. Seuraava käytäntöhän voisi olla alaharvennus – kysymättä – kuitupuun puutteessa

  Riippumaton ajattelija

  Alaharvennus toimii aina

  käpy65

  Riippumaton ajattelija, oudolta tuntuu, että selityksiä/ymmärrystä teolle löytyy näin paljon. Miksi napanuora yhtiöihin on näin palsu? Elämmekö todella 2019-luvulla? Sota-ajan asenteena ymmärtäisin…

  Jätkä

  Käpy65. Kannattaisi ehkä muistaa sanonta: ”Palaa se sauna vielä meilläkin”, taikka ”Kuollaan sitä meilläkin”.

  Siihen jo tehdylle kääntöpaikalle on kiva parkkeerata auto ja ehkä peräkärrykin sitten joskus, kun metsässä on jotain syytä liikkua ja ehkä tehdä jotain. Kääntäpaikan reunaan saa puutavarapinot ja vastaavat kätevästi. Kysy, paljonko metsäfirma maksaa kääntöpaikasta ja tuoko ne siihen sepelikuorman.

  pitkät neulaset

  Käytännöstä en tiedä, mutta vähäpätöisempiäkin asioita maailmassa kysytään. Tanssiin hakiessakin kysytään ”saanko luvan” …. Vaikka voisi olettaa että lavalle tai tanssiravintolaan tullaan sitä varten….

  Metsäkupsa

  Kyllä kääntöpaikkaan on oltava maanomistajan lupa,jollei ole rasitteellinen.Kyllä vastuulinen firman puolesta yleensä ottaa yhteyttä.Joskus kyllä naapuri voi omiaan puhua,jolloin puunostaja luulee asian olevan vakiintunut käyttöoikeus.

  käpy65

  Metsäkupsan kanssa jaan samansuuntaisen ajatusmallin, mutta nimimerkki Jätkä on ulalla maailmanmenosta. Ei kenenkään tarvitse metsiinsä teitä tehdä. Eikä kääntöpaikkoja. Varsinkaan luvatta. Varsinkaan naapurin hakkuiden vuoksi. Koneet kehittyvät ja puutavaran nouto ei ole kivikautisten tekniikoiden varassa.

  suorittava porras

  Entäpä jos se naapuri on myös sitä mieltä , että nykytekniikalla sinun ei tarvitse kulkea lainkaan hänen maittensa läpi kulkevaa tietä. Puita ei voi kuskailla suurempia määriä helikopterilla , mutta yhden perheen siiro onnistuu vaivatta.

  ….ja vaikka tekniikka kehittyy , rekka tarvitsee tasaisen ja riittävän tilavan kääntöpaikan.

  käpy65

  Tässähän se outous piileekin. Eikös moton jälkeen joku kuljettele kuitupuut pinoon sopivaan paikkaan? Miksi se sopiva paikka on kääntöpaikan vaativa (minun, syyttömän, maalla)? Miksi se pinoja tekevä ei aja niitä edullisemmalla vehkeellään ”tasaiselle ja riittävän tilavalle” alueelle? Mksi kustannustasoja alennetaan minun omistuspohjaa hyödyntäen? Millään muulla toimialalla tämä ei olisi mahdollista. Hullua!

  Riippumaton ajattelija

  Tasaista ja riittävän tilavaa aluetta ei ilmeisesti ollut muualla kuin sinun tontillasi?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 128)