Keskustelut Metsänomistus Kahtiajako syvenee

 • Tämä aihe sisältää 23 vastausta, 12 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 12 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)
 • Kahtiajako syvenee

  Aamukahvi meinasi mennä väärään kurkkuun lukiessani lehdestä, että Suomeen kaipaillaan ympäristöpoliiseja. Tuntui erityisen pahalta, sillä valtion säästöohjelmista johtuen lähimmät poliisit ovat nykyään 80-kilometrin päässä, ja paikkakunnallamme tapahtuu henkeen ja terveyteen sekä omaisuuteen kohdistuvia rikoksia usein, eikä edes poliisin peruspalvelut tahdo enää toimia. Saimme jälleen esimerkin siitä, miten kauas hallitseva ylimystö ja kansa ovat erkaantuneet toisistaan, jos linnunmunat ovat tärkeämpiä kuin ihmishenki. Voi vain kuvitella mihin pyöritykseen yksittäinen metsänomistaja voisi joutu, jos jotkut aktivistit saisivat jostain syystä päähänsä usuttaa tällaiset ympäristöpoliisit hän kimppuunsa.

 • Visakallo

  Metsä tulee tällä menolla työllistämään runsain mitoin asianajajia ja poliiseja, kun ja jos uusi metsälaki sallii metsien vapaamman käsittelyn. Tulkintaerimielisyydet tulevat varmasti lisääntymään metsänomistajien, hakkuu-urakoitsijoiden ja lainsäätäjän välillä.

  Iron Man

  No elähän kuomaseni vielä heitä kirvestä kaivoon,eiköhän siitä yhteistuumin selvitä.

  paskolammi

  Aivan samoin ajattelen näistä ilmiöistä!

  Iron Man

  Niin että mistä ilmiöistä.

  jees h-valta

  Etteu uskalla metsään (omaankaan) enää hätäpaskoa kuusen juurelle. Puhumattakaan sammaliin pyyhimisestä.
  Kävyistä en tiedä. Varmaan se kävisi kunhan ei kiivi puusta tuoretta noutamaan housut kintuissa.

  Iron Man

  Uskoisin että vielä voit jesse vääntää tortut turvallisin mielin ainakin omaan mettääsi,mikäli et aivan mahdotonta kekoa kerta rykäsyllä töräytä ja et asiasta kylillä huutele.

  Puun takaa

  Helsingin Sanomat kirjoitti tänään, että kymmenien hehtaarien kanan- ja lehmänpaskakasat Venäjän metsissä ei niin paha asia olekaan Suomenlahdelle ja muulle ympäristölle. – Joten paskanna Jesse ihan vapaasti omiin metsiisi!

  jees h-valta

  Heh, se on tuo koiranomistuksen varjopuolia. Tutulta kuullostaa kyllä. Niin meitinkin ”lapukka” jos ei muuta niin joku haiseva sieni varmasti löytyi. Nyt kun on pian puolisen vuotta menty ilman koiraa on alettu sopeutua ja jopa hyviäkin puolia on alettu löytää.
  Koti on huomattavasti vähemmällä siivouksella pysynyt siivona.
  Mutta ei varmasti vielä aivan siitä ”vaivasta” ole lopullista irtiottoa tullut. Kun on oma itsenäisyysaika ollut koirallista niin se pieni kaipuu jäi. Tosin jäi ne tahratkin avolavan penkkiin.

  Hannes Mäntyranta

  Heh,
  kylläpä meni keskustelu äkkiä kauas aloittajan aiheesta, josta haluan sanoa että olen täydellisen samaa mieltä. Metsänhoitotapoja on lähdetty ”vapauttamaan” ajatuksella että riidat vähenevät, vaan veikkaan käyvän päinvastoin. Aika monelle tulee yllätyksenä, että ei se metsä uudistukaan itsestään, vaikka kyse olisikin jatkuvasta kasvatuksesta, ja kukas siitä joutuukaan metsänomistajalle huomauttamaan ellei juuri metsäkeskus.Siitä taas seuraa valitus, että metsäkeskus ei halua noudattaa uutta metsälakia eikä käsitä jatkuvasta kasvatuksesta mitään. Uudistamisvelvoitetta ei silti ole kukaan halunnut laista poistaa, ei edes jatkuvan kasvatuksen osalta.

  jees h-valta

  Nuo nyt olisivat sopivan haastavia pienaukkoja joita Tapaninmyrsky kuusikoihin sai aikaan. Eilen juuri katselin kun naapuripalstaa siisti moto hirvittävän tuuliraiskion jälkeen. Itse en tekisi noita pienaukkoja vaikka nyt aivan siistejä katsella ovatkin. Ihmettelinkin kun oli vielä kyse ison metsäyhtiön maista. Lienevätkö sitten alkaa opetella jk-hon olennaisena liittyvien pienaukkojen metsitystä.
  Epäilen kyllä että näistä jää hirvienkasvatuskeitaita. Eli ”räjähtävät” hieskoivulle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)