Keskustelut Metsänomistus Kahtiajako syvenee

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Kahtiajako syvenee

  Aamukahvi meinasi mennä väärään kurkkuun lukiessani lehdestä, että Suomeen kaipaillaan ympäristöpoliiseja. Tuntui erityisen pahalta, sillä valtion säästöohjelmista johtuen lähimmät poliisit ovat nykyään 80-kilometrin päässä, ja paikkakunnallamme tapahtuu henkeen ja terveyteen sekä omaisuuteen kohdistuvia rikoksia usein, eikä edes poliisin peruspalvelut tahdo enää toimia. Saimme jälleen esimerkin siitä, miten kauas hallitseva ylimystö ja kansa ovat erkaantuneet toisistaan, jos linnunmunat ovat tärkeämpiä kuin ihmishenki. Voi vain kuvitella mihin pyöritykseen yksittäinen metsänomistaja voisi joutu, jos jotkut aktivistit saisivat jostain syystä päähänsä usuttaa tällaiset ympäristöpoliisit hän kimppuunsa.

 • jees h-valta

  Niin kyllä tuollaiset viimepäivien uutiset munarosvoista ja kotkien pesäpuiden kaadoista kuitenkin antavat aihetta terästyä silläkin saralla. Ihmisellä on kyllä aika käsittämättömiä ”vinksahduksia” tuolla pääkallossaan.

  Puun takaa

  Gla:n kirjoituksesta paistaa hieman melko turvallisen ja mukavan kaupunkielämän sävy, olenko oikeassa? Kyläpoliiseja ei ole Suomessa ollut enää aikoihin, ja tällä hetkellä lopetetaan keskikokoisten kaupunkien poliisipalvelut. Toiminta keskitetään maakuntakeskuksiin, kun samalla liikkuva poliisi aiotaan lakkauttaa. Suomeen on jo nyt syntynyt maakuntiin turvallisuusvaje, jota yritetään paikata yksityisten vartiointiliikkeiden sekä vapaaehtoisvoimin. Jäljelle jääville poliiseille voidaan toki antaa ympäristökoulutusta, mutta muuhun nykyiset voimavarat tuskin riittävät.

  Gla Gla

  Puun takaa: ”Gla:n kirjoituksesta paistaa hieman melko turvallisen ja mukavan kaupunkielämän sävy, olenko oikeassa? Kyläpoliiseja ei ole Suomessa ollut enää aikoihin, ja tällä hetkellä lopetetaan keskikokoisten kaupunkien poliisipalvelut. Toiminta keskitetään maakuntakeskuksiin, kun samalla liikkuva poliisi aiotaan lakkauttaa.”

  Et ole oikeassa. En pidä hyvänä vallitsevaa keskittämiskehitystä, mutta muutaman ympäristöasioihin erikoistuneen poliisin kouluttaminen ei ole uhka paikallistason toiminnalle.

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)