Keskustelut Metsänomistus Kahtiajako syvenee

 • This topic has 23 vastausta, 12 kirjoittajaa, and was last updated 8 years sitten by GlaGla.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
 • Kahtiajako syvenee

  Aamukahvi meinasi mennä väärään kurkkuun lukiessani lehdestä, että Suomeen kaipaillaan ympäristöpoliiseja. Tuntui erityisen pahalta, sillä valtion säästöohjelmista johtuen lähimmät poliisit ovat nykyään 80-kilometrin päässä, ja paikkakunnallamme tapahtuu henkeen ja terveyteen sekä omaisuuteen kohdistuvia rikoksia usein, eikä edes poliisin peruspalvelut tahdo enää toimia. Saimme jälleen esimerkin siitä, miten kauas hallitseva ylimystö ja kansa ovat erkaantuneet toisistaan, jos linnunmunat ovat tärkeämpiä kuin ihmishenki. Voi vain kuvitella mihin pyöritykseen yksittäinen metsänomistaja voisi joutu, jos jotkut aktivistit saisivat jostain syystä päähänsä usuttaa tällaiset ympäristöpoliisit hän kimppuunsa.

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  harhastelijä vääntää itse paskaa. Kyllä se koira pyörii mieluiten omassa paskassaan; ja toisten koirien paskassa. Eikä muiden trooppisten päiväeläinten kuin isäntänsä paskassa; jota isäntää on tyypillisen sekundasuden tavoin erehtynyt pitämään laumansa johtajana.
  Leimautuu ”isäntäänsä” kieriskelemällä isäntänsä paskassa, merkiten reviirikseen katsomansa kulkuneuvonkin.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Eräs metsästäjä tuttava kertoi olleensa pystykorvan kanssa metsiä kiertelemässä lintupaistin toivossa. Ulostamisen tarve tuli sitten jossain vaiheessa niin kertoi vääntäneensä oikein kunnon jöötin. Siinä housujen kiinnityksen jälkeen oli kääntynyt ihailemaan komeaa tuotettaan vielä kerran. Se olikin kadonnut!!!
  Vaan koira nuoleskeli tyytyväisen näköisenä huuliaan, oli lotaissut lähes 40-senttisen paskapötkyn naamaansa.

  jees h-valta

  Joka-alan asiantuntija anton c iski jälleen löyhkäävän terveisensä meidän kahdensadantuhannen Metsälehden lukijan hämmästeltäväksi. Ai nin, eikun viidensadan kirjautuneen tietysti. Miten voikin yksi ihminen tietää metsästä ja sen elukoista ja niiden sekundamuunnoksistakin vielä aivan kaiken?

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Koirahan esikypsyttää ylimääräisen liha-annoksen hautaamalla sen maahan. Ja vartioi sitä tiukasti, ollen äreä jopa lauman johtajalle. Kun löyhkä on pahimmillaan, niin sekundasusi kaivaa matoja kuhisevan herkun esille syöden sen nautiskellen ja nuolee sitten laumansa johtajan (isäntänsä) naaman ja ennenkaikkea suun.

  Puun takaa

  Aletaan jo näköjään olla kaikkein syvällisimmän tiedon alkulähteillä…

  MaalaisSeppo

  Jos ja kun (toivottavasti) metsänkäyttöilmoituksista luovutaan, niin sitten täytyy järjestää jonkinlainen valvonta, ettei metsälakia rikota. Nyt metsänkäyttöilmoituksia, josta suurin osa on turhia, syynää sankka viranomaisjoukko. Kun ilmoitusten laadinta rajoittuisi vain uudistushakkuisiin, vapautusi metsänkäyttöilmoitusten rustaajien ja vahtijoiden resursseja niin paljon, että siitä 10 % riittäisi metsäpoliisien palkkaukseen. Loppu olisi silkkaa säästöä.

  Kummallinen tämä metsäala, kun etukäteen pitää ilmoittaa viranomaisille, että aikoo tehdä metsälleen jotakin. Eihän autolla liikenteeseen lähtiessäkään tarvitse ilmoittaa poliisille, että tulkaa vahtimaan.

  jees h-valta

  Enpä ole koskaan itse metsänkäyttöilmoitusta tehnyt vaan aina sen puiden ostaja on tehnyt.
  Enpä suurena ongelmana sen vuoksi osaa pitää. Enkä viimevuosina enää taimikonperustamisilmoitustakaan ole tehnyt.
  Kaikki palveluna. Silloin ne ainakin hoituu ajallaan.

  Aukusti

  Jos vielä palaisin tuohon jätösasiaan ja sen peittämiseen metsässä. Kuulin tällaisen tarinan kauan sitten. Kävi kerran 1922 luvun tienolila pienelle Eino pojalle niin, että oltuaan serkkupoikansa Paulin kanssa kanssa metsässä yllätti hänelle ns. isompi hätä. Eipä siinä auttanut muu kuin pyllistää ja pyyhkäistä sammaltukkoon. Kun hätä oli vetelä, tuli kavereille mieleen, etä mitenhän se räiskähtäisi jos päälle pudottaisi kiven? Tuumasta toimeen ja yhdessä melkoinen kivenmurikka saatiinkin ylös maasta ja pudotettiin alas. Olihan siinä sitten siivottavaa ja selitettävääkin kotona äideille!

  werty

  No joo kyllä on keskustelupalstat taas entisellään, eli sitä itteään

  Gla Gla

  Ihan vain aloittajan kommennttiin liittyen, ihan noin voimakasta kahtiajakoa ei pitäisi harrastaa kuin kirjoituksessasi teet.

  Poliisilla on jo nyt monenlaisia tehtäviä. Läheskään kaikki poliisin tehtävät eivät suoranaisesti ole ihmishenkiä pelastamassa, eikä ympäristöpoliisi ole vaihtoehto jollekin kyläpoliisille. Sen sijaan meillä paljastuu vakavia ympäristörikoksia, kuten jätteiden hautaamisia tai lokafirmojen kyseenalaisia tapoja tyhjentää säiliöitä. Eikä äsken paljastunut linnunmunatapauskaan mittakaavansa takia ihan pikku juttu ole. Mitäpä ne kyläpolisiitkaan päätöikseen tekevät kuin selvittävät peltikolareita, juoppojen nujakointia tai pikkupoikien kaljavarkauksia. Onko se sen tärkeämpää kuin luonnosuojelurikosten selvittäminen? Ei nyt suoranaisesti ihmishenkiä noissakaan ole vaarassa.

  Tärkeintä tässä kaikessa on se, että poliisilla ei ole erityistä osaamista ympäristörikosten suhteen. Siksi sitä halutaan hankkia. Minusta siinä ei ole mitään väärää tai huonoa, päinvastoin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)