Keskustelut Puukauppa Kannattaako puuta myydä tasaisesti

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 266)
  • Kannattaako puuta myydä tasaisesti

    Oli juttua MT:n numerossa, jossa eräs kenttäpiällikkö kertoo käsityksiään.

    ”On kymmenen kertaa tärkeämpää pyrkiä lisäämään tuloja kuin vähentämään menoja”. No miksi on muotoutunut sanonta: säästetty euro on yhtä arvokas kuin tienattu? Jos mo on vaikkapa ML jäsen tai jonkin yksityisen perheyrityssahan kanta-asiakas, eikö hitossa kulupuolta viilaa kaikki, että rahat riittävät ja toiminta jatkuisi ”pitkällä juoksulla?” Toisaalta taas puukaupan rahat ovat toiselle tuloa toiselle menoa ja nau´uttaminen puolin ja toisin on normaalia. Kuka sanoo kauppakohtaisesti sen +/- taitekohdan, johon on ehdottomasti aina pyrittävä? Ei kukaan. Olosuhteet huomioiden joku kohtuullisuus kun on saavutettu, kaupat vaan syntyvät.

    ”Tarjousten vertailussa ei saa unohtaa katkonnan merkitystä…paras tieto löytyy mhy:stä..” Mikä peri-aatteellinen merkitys on sillä, että he itse silpputtavat tukkia hankintapuu-mitoilla? Valvoja ”valvoo” apteerausta käytössään suppeammat mitat.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos Jovain aiheellisesta tarkennuksesta. Puun hintatilastosta saa sen käsityksen, että tukin hankintatyö ei lyö leiville lainkaan: tukkipuun pystyhinta havutukit noin 59 euroa ja hankintahinta 57,5 euroa. Nuo tilastoidut puuerät tulevat varmaan kuitenkin eri leimikoista, eli tukkia tulee hankintana eniten harvennusleimikoista ja pystykauppaa tehdään päätehakkuuleimikoista. Kasvatushakkuissa havutukin pystykauppahinta on noin 50 euroa, joten hankintalisä saattaisi olla luokkaa 7,50 kuutiometriltä?

    Sulli

    Jos minä olisin ostohenkilö ja joutuisin tekemään samat hommat (järjestämään hakkuun ja kuljetuksen maksatuksineen) ja vielä lisäksi kirjoittamaan höpölaskun puun myyjälle, niin ilman muuta vähentäisin oman lisätyöni ja maksujen käsittelyn maksettavasta puun hinnasta. En tee missään muuallakaan ilmaista työtä.

    Timppa

    Hankintalisä on nolla, plus- tai miinusmerkkinen riippuen siitä millaista leimikkoa Jovain myy.  Jos myy päätehakkuuleimikkoa kuten kaikki täällä ovat ymmärtäneet, niin taatusti miinusmerkkinen.  Jos myy harvennusleimikkoa, niin suurempi korjuukulu näkyy lopputuloksessa.  Jos hyvin menee saattaa päästä omilelen eikä joudu kärsimään muuta kuin menetetyn vapaa-ajan.

    Visakallo Visakallo

    Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa edistyy, kun Jovainilta vain jaksaa ahkerasti kysellä. Poliisikuulusteluissa ja oikeudenkäynneissäkin käytetään aivan samaa taktiikkaa. Vaikka Jovain ei koskaan vastaakaan suoraan yhteenkään kysymykseen, tulee hän huomaamattaan aina silloin tällöin paljastaneeksi jonkun tiedonmurun. Ikäänsä ei ole vielä paljastanut, mutta kyllä sekin selville saadaan. Tavallista voimakkaampi suojaus Jovainilla kieltämättä on. Muistui mieleen, kun joskus pari vuotta sitten yllättävän moni palstalainen paljasti täällä ikänsä, vaikka en edes sitä kysynyt!

    mehtäukko

    Eikös Jovain kehunut 60-luvulla harhailleensa jossain jk- rääseikössä… Eli 9ää kymppiä painelee toimituskaupan nysiensä melskeissä.

    Visakallo Visakallo

    Samaa olen arvellut. Muisti ainakin heittää Jovainilla, kun ei aina muista edes viikkoa aikaisemmin kertomiaan asioita.

    Tolopainen

    Jovain on tiedemies tai keksijä, hän kehittää ikiliikkujaa puukauppaan. Hänen kauppatapansa antaa myyjälle enemmän rahaa kuin sitä ostajan tililtä lähtee, ilmiölle ei ole vielä edes nimeä. Herättää kuulemma hämmennystä jopa kaiken nähdeiden ekonomistien silmissä. Asiasta on tulossa laajempi artikkeli Kauppalehteen. (Sisä piiri tieto)

    mehtäukko

    Tiedä tuosta, – tiedemies… Jos LV oli??? doctori, se voi olla tartuttanut basillin ko. henkilön nahan alle. Tuloksista ei kyllä ole jaettavaksi, se on moneen otteeseen selvinnyt.

    Jovain

    Toimituskaupassa on maksettu vähintään avohintaa ja korjuu. Hankintalisä tukilla on ollut 10-13 euroa verrattuna pystykauppaan. Tämä on linjassa sen kanssa, että puunmyyjä on aina korjuun kustannusten maksaja.

    Täällä kerrotaan mitä ihmeellisempiä tarinoita ja nehän ovat ihan oikeita tarinoita, kun väitetään, että pystykaupassa korjuun kustannusten maksaja on teollisuus. Siinä mielessä on kerrottu joutavia, niin kauan kun tiedän.

    Kun ostan korjuun palvelun, eli maksan korjuun ja hankintakaupassa ostan tai kustannan omistani, onhan puun ostajan hyvitettävä se puunhinnassa. Näin ei kuitenkaan ole pystykaupassa, eli puukauppaa käydään ns. hankintalisää alemmasta hinnasta.

    jees h-valta

    Mistähän Jovain noita pystykaupan hintoja vertailuunsa vetelee? Kertoohan keskihinta todella siitä ettei hankintatyö kannata tukkitavaran teossa lainkaan. Pystykaupassa en ainakaan minä ole yhtään korjuun laskua maksanut, se on faktaa se. Muu on Jovain pelkkää sinun jossittelua. Jossa ei ole todistettavissa olevaa pohjaa ollenkaan. Puun ostajan asema on jovain sinun kohdallasi vielä helpompi. kun et kilpailuta (et kuulemma pidä siitä) saa puunostaja ladella sinulle aivan mitä firmalle mieluisimmat sisäänostohinnat. Ja jos tavara ei miellytäkkään edes sitävertaa voi laittaa raakkiin vaikka koko satsin. Keskihinta tulee toteutuneista kaupoista joten ei sinunkaan hankintasi ole kovin lihavilla hinnoilla varustettuja olleet kun ei keskihintaa saa hiukkaakaan nousuun.

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 266)