Keskustelut Puukauppa Kannattaako puuta myydä tasaisesti

Esillä 6 vastausta, 261 - 266 (kaikkiaan 266)
 • Kannattaako puuta myydä tasaisesti

  Oli juttua MT:n numerossa, jossa eräs kenttäpiällikkö kertoo käsityksiään.

  ”On kymmenen kertaa tärkeämpää pyrkiä lisäämään tuloja kuin vähentämään menoja”. No miksi on muotoutunut sanonta: säästetty euro on yhtä arvokas kuin tienattu? Jos mo on vaikkapa ML jäsen tai jonkin yksityisen perheyrityssahan kanta-asiakas, eikö hitossa kulupuolta viilaa kaikki, että rahat riittävät ja toiminta jatkuisi ”pitkällä juoksulla?” Toisaalta taas puukaupan rahat ovat toiselle tuloa toiselle menoa ja nau´uttaminen puolin ja toisin on normaalia. Kuka sanoo kauppakohtaisesti sen +/- taitekohdan, johon on ehdottomasti aina pyrittävä? Ei kukaan. Olosuhteet huomioiden joku kohtuullisuus kun on saavutettu, kaupat vaan syntyvät.

  ”Tarjousten vertailussa ei saa unohtaa katkonnan merkitystä…paras tieto löytyy mhy:stä..” Mikä peri-aatteellinen merkitys on sillä, että he itse silpputtavat tukkia hankintapuu-mitoilla? Valvoja ”valvoo” apteerausta käytössään suppeammat mitat.

 • Jovain

  Ei löydy Jovainin varustelusta, kaikkia kyllä tarvitaan ja tulevat ostettuina palveluina. Niinhän ne tulevat pystykaupassakin. Puukauppaa on käyty ja ihan kertomallani tavalla.

  jees h-valta

  Eli sitä katoavaa kansanperinnettä on Jovain harrastanut. Hyvä että joku vielä sitäkin harrastaa.

  Jovain

  No hyvä Jees, sitä samaa katoavaa kansanperinnettä harrastat itsekin, jos vaikka toisella sopimuksella. Et vaan sitä itse huomaa. Perään kuuluttamaasi korjuu kalustoa et itsekään omista. Mitä tämä muutakaan voi olla kuin katoavaa kansanperinnettä.

  Ja onhan se linkki tämäkin. Pystykaupassa ei sitä sinun korjuukalustoa ei edes hyväksytä. Kaventaa metsänomistajien markkinaosuutta sekin. Toista se on toimituskaupassa tai hankintakaupassa, siellä hyväksytään korjuukalustot, olipa omaa tai toisten kalustoa.

  jees h-valta

  En todella ole aikonutkaan hankkia enää mitään lisäkalustoa vaan aion jatkaa pystykauppoja jotka ovat aivan hyvin toimineet ja leivän syrjässä hyvin kiinni pitäneet. Hankintakauppaa teen ainoastaan ehkä koivukuidusta jolle kalustoni sopii hyvin. Jos hinta sellainen että kannattaa vaivautua. Nyt alkaa näyttää että ehkä kannattaa ensi talvena.

  Jovain

  Jees mennään sitten näillä, sehän on ihan hyvä sopimus. Omasta puolestani teen toimituskauppaa. Tehdään vaan puukauppaa samoista puista eri sopimuksilla. Sehän on kehittävää ja en väitä, etteikö kehittämisen varaa vielä olisi. Sitä on ja on toivon mukaan odotettavissa omassa toiminnassani.

  Tottahan omatoimihakkaajalle ensiharvennuksia vielä olisi, eivät ne ainakaan tekemällkä lopu, mutta alkaa tökkimään. Eivät maksa vaivasen lisää ja ikälisät puukaupassa ovat tuntemattomia, eikä auta valittaminen. On mentävä palvelutuotantoon niidenkin osalta.

   

  Jovain

  Ja sehän metsänomistajan toimialana kannattaa tehdä.

Esillä 6 vastausta, 261 - 266 (kaikkiaan 266)