Keskustelut Puukauppa Kannattaako puuta myydä tasaisesti

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 139)
 • Kannattaako puuta myydä tasaisesti

  Oli juttua MT:n numerossa, jossa eräs kenttäpiällikkö kertoo käsityksiään.

  ”On kymmenen kertaa tärkeämpää pyrkiä lisäämään tuloja kuin vähentämään menoja”. No miksi on muotoutunut sanonta: säästetty euro on yhtä arvokas kuin tienattu? Jos mo on vaikkapa ML jäsen tai jonkin yksityisen perheyrityssahan kanta-asiakas, eikö hitossa kulupuolta viilaa kaikki, että rahat riittävät ja toiminta jatkuisi ”pitkällä juoksulla?” Toisaalta taas puukaupan rahat ovat toiselle tuloa toiselle menoa ja nau´uttaminen puolin ja toisin on normaalia. Kuka sanoo kauppakohtaisesti sen +/- taitekohdan, johon on ehdottomasti aina pyrittävä? Ei kukaan. Olosuhteet huomioiden joku kohtuullisuus kun on saavutettu, kaupat vaan syntyvät.

  ”Tarjousten vertailussa ei saa unohtaa katkonnan merkitystä…paras tieto löytyy mhy:stä..” Mikä peri-aatteellinen merkitys on sillä, että he itse silpputtavat tukkia hankintapuu-mitoilla? Valvoja ”valvoo” apteerausta käytössään suppeammat mitat.

 • mehtäukko

  Eihän ne sitä edes tiedä, minä vuonna tulee olemaan maksimihinta?! ”Välivuosinako” kaikki ovat tumput suorina?

  Puuki

  Onhan niitä paljon muitakin keinoja koettaa puun kasvatuksen kannattavuutta parantaa kuin parhaan myyntihetken kyttääminen.  Se on kuitenkin yksi tapa muiden joukossa, jos on sopiva tilanne eikä tarvitse metsänhoidon takia  tiettynä aikana myydä .

  Koivunkaataja2

  Nyt tuntuu siltä että hankintatouhusta haettaisiin sitä joustoa.

  Minäkin aatelin että tämä vuosi olisi puukaupan välivuosi mutta tuhat mottia on jo täynä ja kaikki hakattu.

  Koivunkonkelo.

  mehtäukko

  Itse sen konkelon aiheuttaa,monissa asioissa, jos niikseen…

  Puuki, nimenomaan, – yksi tärkeä keino. Olen maininnut, että niin siinä kuin kaikissa muissakin toiminnoissa hintatietoisuus on lähtökohta.

  Esim. maanmuokkaukseen olisi saatavilla ammattilainen… 300€, ha ala ja heti. Menet kuitenkin rattorillasi. Kolme pitkää päivää keikut kantojen nokassa. Takarenkaassa variksen lennettävä reikä…

  Rane

  ”hintatietoisuus on lähtökohta.”

  Mehtäukkokin näköjään oppii kun keskustellaan.

  Puuki

  Joo. Menin rattorilla. Muutaman tunnin homma ja säästin ha:n muokkauskuluissa sen 300 € . Olisko omakustannushinta ollut n. 30 € .  Helppo kohde, kannot sahattu mataliksi, vähän kiviä.  Renkaatkin säily ehjinä.  Säästin siis 10 % (erään ex kansanedustajan laskuopilla).

  mehtäukko

  Tottakai helpossa kohteessa noin Puuki. Käsitettä hintatietoisuus en ole nähnyt kummoisesti toistettavan. Ranelta ainakaan. Ranelle kun on jotkut tosi-asioiden tunnustamiset sietämättömiä.

  Jovain

  Mehtäukko järjestelee täällä tallintakusiaan. Ei töiden,  sen paremmin kuin puukaupankaan osalta.

  Kalle Kehveli

  Minä lannoitan ja hoidan taimikoita nyt, myyn sitten kun on hinta kohdallaan. Aina tehnyt näin. Kaikki mh-työt teen itse paitsi päätehakkuun. Viisas varmaan tekisi erilailla ja tienaisi paremmin.

  mehtäukko

  Sinulta Joovain ei ole kukaan kysynyt mitään. Järjestely nyt ensin ne perustelemattomat höpinäsi järjestykseen ja vastaa niihin jos pystyt.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 139)