Keskustelut Metsänomistus Kansa haluaa pitää koko maan asuttuna

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 57)
 • Kansa haluaa pitää koko maan asuttuna

  HS:n teettämä kalluppi on Virkamiehelle märkää rättiä naamaan. Yli puolet kyselyyn vastanneista näki, että koko Suomen asuttuna pitäminen on tarpeellista. Niin kuin onkin. Myös valtionhallinnon hajasijoittaminen sai 64 %:n kannatuksen.

 • MaalaisSeppo

  Tampereen työttömyys on selvästi suurempi kuin Pirkanmaalla. Porukkaa muuttaa Tampereelle reilusti. Eivät ilmeisesti töihin. Pormestari toivotti kaikki tervetulleiksi. Ehkä kutsu tepsii.

  Scientist Scientist

  Miksiköhän kaupungeissa on leipäjonoja, muttei maalla ? Myös työttömyysaste on nykyisin isoissa kaupungeissa (Helsinki, Tampere, Kotka jne) maan keskiarvoa korkeampi. Pienin työttömyys on Pohjanmaan rannikolla (Luoto, Närpiö jne) ja Ahvenanmaalla. Siellä on myös jo saavutettu jopa 80% työllisyysaste kun taas koko maassa 75% tuottaa vaikeuksia.

  Kalle Kehveli

  Työttämänkin on helpompi asua kaupungissa palveluiden vieressä, ennen kuin kylmässä homemökissä maaseudulla. Kyllä maaseudun porukallekin kelpaa ruoka-apu.

  Scientist Scientist

  Kela-kyytejä tehdään ylivoimaisesti eniten tiheästi asutulla Uudellamaalla ja vähiten Pohjanmaalla (Österbotten).

  https://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/-/asset_publisher/kg5xtoqDw6Wf/content/kela-taksien-kaytto-ja-taksimatkan-hinta-lahes-ennallaan-kilpailutuksen-jalkeen

  metsänkasvattaja

  maalla  asujien ja  siellä  töitätekevien  veroja  pitäisi  pienentää  koska  palvelutkin ovat  huonoja  ja  vastinetta  ei  saa  nyt  maksavat  monien  etelä-suomalaisten suojatyöpaikkalaisten   palkat  ja   niitähän  löytyy

  Scientist Scientist

  Tässä myös yksi aiheeseen sopivasti liittyvä blogikirjoitus Soininvaaralta, otsikko ehkä yllättävä:

  https://www.soininvaara.fi/2019/09/30/liikenne-on-haja-asutusalueilla-raikeasti-yliveroitettua-ja-kaupungeissa-aliverotettua/

  reservuaari-indeksi

  Kyseinen kysely oli maalaisliittoa alituisesti myötäilevän HS:n tämän syksyn pohjanoteeraus.

  Kun se hintalappu puuttuu. Aloittajan alun perin vääristelemät prosentit keikahtaisivat päälaelleen jos kysymys olisi muotoiltu edes vähän tasapainoisemmin.

  Pitääkö koko maata pitää asutettuna tulevaisuudessa, nykyisellään se  maksaa 5 miljardia vuodessa?

  Samaan tapaan voitaisiin kysyä (sen erityislaatuisen) kotimaisen ruuan tuotannon suhteen. Hintalappukin on samaa suuruusluokkaa, ympäristövaikutuksista puhumattakaan.

  Mutta ei. Ja alueellistaminen samassa HS:n erittäin asenteellisessa sepustuksessa. Kaikki järkevästi ja jonkin syyn takia nykyisellä paikallaan olevat Uudenmaan, Tampereen ja Turun toiminnot Tornioon, niin hyvä tulee.

  Nuo maalaisliiton aluellistamissönkötykset on yhtä raikas tuulahdus kuin uuninpankopojan pussihousuunsa päästämä märkä pieru 1960-luvulta.

  ♥ Kerttu

  P.S. Gyl se toistakymment guutiota gasva.

   

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Gyl pitää pitää koko maa asuttuna. Huoltovarmuus edellä mennään eikä luoteta ulkomaisen ruuan saantiin. Metsäteollisuus tarvitsee puuta ja sen laaniin haaliminen vaatii hyvän tiestön. Jos maalla ei asu ketään talvisin, tiestö ei pysy kunnossa. Asuntoja saisi maalta halvalla. Esimerkiksi oma alakouluni, yli 200 neliön hirsitalo jossa on kolme asuntoa, on myynnissä alle sadalla tuhannella eurolla. Pohjois-Suomessa matkailu avittaa, mutta muualla näyttää huonolta nyt.

   

  metsänkasvattaja

  asioita  pitää  ajetella  kauemmaksi  tulevaisuuteen myös  sen  osalta  miksi  maaseutu  pitää  pitää  asutuna  se on  sitä  viisautta

  Puuki

  Soininvaaralta asiallinen ja hyvin perusteltu kirjoitus kaupunkien autoilun aliverotuksesta ja maaseudun yliverotuksesta. Aiheeseen voisi lisätä entisen katumaksun muuttamisen  yleiseksi kiinteistöveroksi, joka on epäoikeudenmukainen. Kiinteistöverot on nousseet jatkuvasti mutta niille ei saa haja-asutusalueilla mitään vastinetta.

  Asumisen kalleuden ja vuokra-asumisen yleisyyden takia asumistuista ylivoimaisesti suurin osa  menee pääkaupunkiseudulle ja muihin kaupunkeihin loput. Vain murto-osa maaseutukunnille.

  Asumistuet oli viime vuonna yli 2,1 mrd € ja siihen lisäksi muut työttömyys-ja sos.tuet  jotka on osa asumisen ja elämisen tukijärjestelmää.  Hyvä järjestelmä sinänsä mutta liiaksi paisutettu mm. juuri Kojamon kaltaisten raha-automaattien takia.

  Tiestön kunnossapito ja tarvittavien palvelujen säilyttäminen myös maaseutumaakunnissa on tärkeää , jotta mm. puuhuolto ja ruokahuolto pysyy kunnossa. Asumisen liika keskittyminen lisää lieveilmiöitä ja kustannuksia.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 57)