E Keskustelut Metsänhoito Karhukannan kasvua halutaan rajoittaa – pyyntilupien määrää nostettiin sadalla

Tämä aihe sisältää 52 vastausta, 20 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Puuki 8 kuukautta sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 52)
 • Karhukannan kasvua halutaan rajoittaa – pyyntilupien määrää nostettiin sadalla

  ”…Kiintiötä suurentamalla halutaan osaltaan tukea myös Pohjois-Karjalan alhaisen hirvikannan elpymistä”, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä tiedotteessaan.

  Uutinen, julkaistu 28.6.2018 15:06

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tässä se näkyy pelotevaikutus käytännössä. Siis petojen vaikutus saaliseläimeen.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Entä MTK:n kanta? Seuraava viesti tuli juuri sähköpostiini (olen MTK:n jäsen, lähettäjänä MTK)

  ”Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry esittää pyydettynä lausuntona seuraavaa: ”…MTK tukee ministeriön näkemystä, että kannanhoidollisten poikkeuslupien päätösharkinnassa tulee huomioida karhujen aiheuttamat vahingot sekä hirvikanta…”

  Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

  Juha Hakkarainen, metsäjohtaja

  Timo Leskinen, kenttäjohtaja”

  Meitä puuntuottajia on selkeä enemmistö MTK:n jäsenistä, paljon enemmän kuin holtittomia sorkkaeläinlaiduntajia, joiden etua MTK yksipuolisesti ajaa.

  Löytyihän se sylttytehdas (MTK): hirvikanta

   

  Metsuri motokuski

  Niin vielä kun ymmärtäisit AC mitä tuo MTK kannanotto tarkoittaa niin voisit vaikka kommentoida. Toki asian voi noinkin ymmärtää mutta ilmeisesti sitä ei noin kuitenkaan tarkoitettu.

  harrastelija harrastelija

  Kotieläinten kannalta petoja pitäisi yleensäkin vähentää! En usko, että karhut pitäisivät hirvikannan kurissa – tai sitten niitä pitää olla paljon! Sudet ovat eri juttu.

  Karhu nyt ei juuri ihmisille ole muuta kuin peloite ja saattaa jonkun lenkkeilijän ropata, jos tulee liian äkkiä pennun luo! Pohjois-Karjalassa rajan molemmin puolin karhuja on kyllä kovasti – ne tappaa jo toisiaankin!

  Parhaiten pärjäävät kymmenet kuvauskojujen pitäjät turistituloina.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Etsitäänpä sitä ymmärrystä.

  MTK: ”…MTK katsoo, että lupamäärien reilu kasvattaminen karhukannan kasvaessa on nyt välttämätöntä. Esityksessä on oikea suunta kiintiöille, mutta laskelmista on pääteltävissä, että poronhoitoalueen ulkopuolella ne eivät ole riittävät, kun huomioidaan erityiset kiintiön painotustarpeet: …karhu- ja hirvikannan suhde…  …MTK esittää, että kaatolupakiintiötä korotetaan poronhoitoalueen ulkopuolella esityksestä 10-20% lisää…”

  Muistaakseni juuri metsuri mopokuski kertoi taannoin, että mikko (MTK:n tiirola) on heidän (holtittomat sorkkaeläinlaiduntajat) taskussaan. Siltä tosiaan nyt näyttää.

  Metsuri motokuski

  Uskon että Tiirola on ihan omilla taskuilla niin kuin minäkin. 🙂

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Karhu verottaa kuulemma keväällä vastasyntyneitä hirvenvasoja. Muun muassa Yellowstonen kansallispuistossa huomattiin tämä ja sama ilmiö taitaa tapahtua Pohjois-Karjalassa?

  arto

  Sama meillä pohjois-savossa  ylhäällä.  Viime vuoden lakka reissuilla löysin kaksi syötyä hirvenvasikkaa oli  jäänyt punertavaa karvaa ja leukaluut muut oli syöty……Keväällä hankisilla karhun ensiateria koostuu lihasta joko syksyttä tapetusta hirvestä( yleensä peittää) tai tuoreesta lihasta. Toissa keväänä löysin sellaisen oli peitetty suohon. Vimme keväänä taas syksyillä aloitti asui viikon sillä lihalla antoi lumien laskea sitten liukeni itään päin.

  hatelo

  Joutaa noita karhuja täällä itärajalla harventaakin. Just soitti velipoika että taas näki läheltä karhun. Viides kerta tänä kesänä. Itse näin tuossa joku aika sitten yhden autosta. Enemmän niitä on tällä hetkellä kuin hirviä meidän kulmilla. Hirvet on melkein yhdettömissä ja kai niitäkin jokunen havumetsävyöhykkeelle kuuluu. Ei karhuista ihmiselle isompaa riesaa ole, naiset pelkää marjaan mennä, mutta siinäpä se haitta onkin. Normaali riistaeläin, jonka metsästys säätelee kantaa ja pitää edes jotain kunnioitusta ihmistä kohtaan jäljellä. Ihan hyvin täältä karjalasta voi tuon 100 nallea ampua. Ei tunnu missään, eikä kukaan edes moista poistumaa huomaa näillä tiheyksillä.

  jees h-valta

  Aika turhaa tappamista. Kyllä ne ruuassa pysyy nykysuomessa joten mitään kannan alentamista ei karhuille eikä susille eikä ilveksille. Vasta sitten kun niiden luontaiset ruokavarat alkavat huveta ja siitä ei pelkoa ole. Pedothan hakevat uusia reviirejä joten paikallisesti niiden kanta säilyy suht vakiona pidemmän päälle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 52)