E Keskustelut Metsänhoito Karhukannan kasvua halutaan rajoittaa – pyyntilupien määrää nostettiin sadalla

Tämä aihe sisältää 52 vastausta, 20 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Puuki 8 kuukautta sitten.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 52)
 • Karhukannan kasvua halutaan rajoittaa – pyyntilupien määrää nostettiin sadalla

  ”…Kiintiötä suurentamalla halutaan osaltaan tukea myös Pohjois-Karjalan alhaisen hirvikannan elpymistä”, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä tiedotteessaan.

  Uutinen, julkaistu 28.6.2018 15:06

 • Timppa

  Kyllä niitä vasoja joutuu todella karhun suuhun.  Tositarina  takavuosilta.  Kaveri läksi ulkoiluttamaan koiraansa erään suo laidalle toukokuussa.  Näki, kun emohirvi tuli kauempana kahden vasansa kansa ja karhu perässä.  Hirvi määkäsi jotain ja vasat heittäytyivät maahan.  Karhu seurasi  emoa hetken aikaa, palasi ja alkoi nuuskia.  Löysi ensimmäisen vasan.  Läppäsi sen kämmenellään hengiltä.  Löysi toisen vasan.  Läppäsi senkin hengiltä.  Huomasi kaverin koiran ja alkoi lähestyä sitä.  Koira säntäsi isäntänsä autoon turvaan ja karhukin häipyi.

  Kyllä karhu on todella tehokas hirvikannan säätäjä.

  jees h-valta

  Niitä sitten tänne Satakuntaan lisää. Ei tarvitse tappaa siellä missä niitä nyt on liikaa. Tuokaa ne tänne.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Meidän poikamme MTK:ssa (mikko tiirola) twiittailee mukavia sorkkaeläinlaiduntajakaveriensa kanssa twitterissä, vastoin parempaa tietoa.

  Mikko tiirola twitter, heinäkuun 3 päivän twiittaus, kannattaa käydä lukemassa.

   

  rööri roope

  Vaihtkauppa Harjavaltaan karhu Ilomantsiin 1000 kaurista.Susiahan Harjavallassa on.

  Ilomantsissa pula sorkkaeläimistä.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei ne kauriit ja peurat itärajalla pysy, pois juoksevat, kun näkevät miten paljon siellä on karhuja ja susia. Leikki sikseen ja kauriinmetsästäjät liikkeelle!

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Vähän reippaamminkin olis karhukantaa voinut vähentää. Meidän ei pidä suostua siihen että Suomesta tehdään joku petoreservaatti, johon ihmiset tulevat katsomaan haaskalla syötettyjä petoja muka luontoelämyksenä. Niihinkin kojuihin vain mies tussarin kanssa tekemään karhun nahkaan reikiä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Minulle ei ole karhuista eikä susista yhtään mitään haittaa. En ole niitä koskaan luonnossa nähnyt vaikka niitä muka pyöri tuossa lähiseudulla jatkuvasti. Ne vaivat hävisivät kun kettumiehet veivät haaskansa pois kylän läheltä. Petoja houkutellaan syöteillä tarkoituksella asutuksen lähelle että saadaan hämminkiä aikaan.

  rööri roope

  Liekkö pohjanmaalla suurikin karhukanta?Sudeethan sinne tuntuvat siirtyvän osin siirtyneetkin.P-karjalassa ei ongelmaa kummistakaan sudet hävinneet lähes kokonaan.Karhuja silloin tällöin näkee,mutta ei riesaksi asti ole.

  Kohtapuolin karhut siirtyy vilja ja marja rukiin.Hirvien hätistely jää susille.Susien hätistely jää  peräkammarin pojille samoin kohtapuolin karhujen jahtaaminen.

  EDIT: osa tekstistä poistettu

  Tolopainen

  Karhukannan kokoa ei kukaan tiedä mutta jälkiä niistä joskus näkyy. Yksityisyrittäjät pitävät kannan kurissa olettaisin, kun kanta ei kuitenkaan kasva. Tai mistä sen tietää kun lymyävät alueilla jonne ei ole tiestöä.

  rööri roope

  Tämän päivän lehden mukaan Ilomantsiin pitää saada kunnon hirvikanta ja karhun metsästystä tehostettava.Eihän karhu kuitenkaan syö hirviä kun huhtikuusta elokuun alkuun eli 4 kuukautta.Sinä aikana kuullemma karhut ahmivat hirvet Ilomantsista sukupuuttoon.

  Viimeiksi laillisesti Ilomantsissa on hirveä metsästetty 2015.Sitäkin enemmän laittomasti ei kyllä haittaa minua vaikka jahtaavatkin.

  Suomen riistakeskuksen tavoite p-karjalaan 3 hirveä/1000ha.Et sillee.

   

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 52)