Keskustelut Metsänomistus Kasvoton metsänomistaja hakkaa minkä irti saa

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 544)
  • Kasvoton metsänomistaja hakkaa minkä irti saa

    MT:ssa oli 8.7. mhy Kanta-Hämeen toimihenkilön kirjoitus, jossa oli oheinen otsikko. Arvostelun kohteena oli sijoitusrahastot. Kirjoittajan mukaan ne vääristävät markkinatilannetta nostamalla metsätilojen hintatasoa. Lisäksi ne hakkaavat kaiken myytävissä olevan puun ja mahdollisesti vähän enemmänkin.

    Millä perusteella joku voi sanoa, että juuri sijoitusrahastot ovat huonoimpia metsänomistajia? Kukaan ei tietääkseni oli tutkinut asiaa.

    Metsänomistajien joukko on hyvin kirjava, samoin metsien käsittelytavat. Yhtä kaikki meillä on metsälaki ja hyvän metsänhoidon suositukset.

    Rahastot ovat syntyneet tällä vuosituhannella tarpeen sanelemana. Niillä on selvästi kysyntää. Sijoitusrahastot ovat yksi omistusmuoto. Toistaiseksi niiden metsäomaisuus on kokonaisuutena varsin vähäinen.

  • Tolopainen

    Jos rahasto omistaisi Visakallon metsät voisiko se hakkuuttaa niitä nykyistä enemmän. Kun koneet möyrii nykyisinkin jo kesät talvet palstoilla. Heti kun mahdollista risukkoihin tehdään energiapuuhakkuu ja tukin mitat täyttävät lähtee samana päivänä.

    Visakallo Visakallo

    Alle kasvun verran olen metsiäni nämä vuosikymmenet hakannut, eli puupääoma on kasvanut. Rahasto todennäköisesti pienentäisi pääomaa. Jovainin pitäisi joskus tulla katsomaan, minkä kokoisia tukkeja täältä lähtee sorvien teriin! Lähtisiköhän se huomattavasti nuorempi rouva Tolopaiselle kuskiksi?

    jees h-valta

    Visalla on käynyt samoin kuin minulla. Kauppaa ja metsän hakkuita tekisi enemmänkin mutta kun firma jarruttaa työkseen. Puustopääoma kasvaa ja myös harvennusrästit tuppaa kasvamaan. Tämän vuoden saldo toistaiseksi on kaksi toteutettua hakkuuta. Vaikuttaa hiukan huonolta ainakin uutisoinnin mukaan vuoden loppupuoli puun kulkemiselle metsistä joten taitaa tuohon sitten jäädäkkin. Kolme kauppaa vartoaa toteutumista ja vuoden vaihteessa on yleensä ollut tapana jo uusien kauppojen teko. Ans kattoo viitsiikö edes yrittää nyt.

    Tolopainen

    Minä en tuota Jovainin tilannetta tunne, mutta kannattaa kysyä häneltä. Olishan se hyvä, että Visakallonkin silmät avautuisivat.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tolopaiselta hyvä huomio: meillä kaikki metsät ovat alle 10000 vuotta vanhoja, kun taas maailman vanhimmat metsät ovat olleet enemmän tai vähemmän metsäisinä yhtäjaksoisesti kymmeniä miljoonia vuosia.

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Olishan se hyvä, että Visakallonkin silmät avautuisivat.”

    Avautuisivat siis minkä asian suhteen?

    Kalle Kehveli

    Esim. Pohjoislapin ”ikimetsät” ovat syntyneet vain satoja vuosia sitten.

    Tolopainen

    Varmaankin monissa piireissä päättäjien ja vuorineuvosten piirissä mietitään tuota samaa kysymystä. Maannerlaatat ovat lähteneet liikkeelle, metsäteollisuus on Suomessa aika erinäköistä jo vuoden kuluttua. Sahoja kaatuu konkkaan ja paperitehtaita lopetetaan. Suomi on aivan ulkona niistä talouden realiteeteista, joihin täällä on varaa. Suurin osa kunnista on konkurssikypsiä.

    Kalle Kehveli

    Vihreä-ja vasemmistopuolue ovat aivan ulkona talouden realiteeteista. Vientiteollisuus elättää suomen ja sille on suotava parhaat mahdolliset toimintaedellytykset. Nyt nämä em. puolueet yrittää kampittaa teollisuutta joka käänteessä. Tulevaisuus ei näytä hyvältä, varsinkin kun julkinen puoli on tehoton ja tuottamatonta työvoimaa 50% liikaa.

    Jovain

    Visa puuntuottajana olet ehdotonta huippua tässä maassa, niin myös edusmiehenä. Siitä olet itse kertonut. Tässä on kuitenkin se Vaara, että kaikilla, ei puuntuottajillakaan mene hyvin. On hyvää joka itsellä menee hyvin, mutta valitettavasti et huomaa sitä, mikä toisilla voisi mennä paremmin.

    Kuten esim. Puu on teollisuudelle edullista ja puuntuottajalle halpaa. Myyntihalukkuutta ei ole ja menee pakostakin hoitamattomuuden puolelle.

    Metsämaa on edelleen edullista, ettei suorastaan halpaa siihen nähden, että tuoton saa laittaa heti rahaksi. Menee pakostakin keinottelun ja metsien parturoinnin puolelle.

    Metsänomistajat eivät saa kotiuttaa metsätalouden tuottojaan. On tyydyttävä teollisuuden toimialaan. Monopoli.

     

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 544)