Keskustelut Puukauppa Katkontatiedon kattavuus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Katkontatiedon kattavuus

  Merkitty: 

  Pikavauhtia toteutunut puukauppa on ohi, ja mittaustodistuksen liitteenä tuli motolista pituus- ja läpimittaluokista. Jos oikein tulkitsen, tukki ja sorvipuu otettiin hyvin talteen. Männyllä pituuksia 313 ja 560 välillä 10 kpl, kaikkia käytetty melko tasaisesti toki 430 selvästi eniten tehty. Läpimitoissa ei usein ole päästy minimiin 150,mikä oli odotettavissakin  näissä keskikooltaan kuution oksaisissa ”pihamännyissä”. Kuusella pituudet 311-550  välillä 7 kpl, eniten tehty 311-411 pituuksia. Minimiläpimittaan 16 päästy hyvin, lisäksi pikkutukkia 14/15 cm tehty. Osin järeästä kuusesta ja männystä tehty myös paljon sorvia, pituudet 259 ja 518, hinta sama kuin tukilla. Onko syytä olla tyytyväinen katkontaan, ja onko esim. Mhy katkontatiedoissa jotain mitä tästä tulosteesta ei käy ilmi?

 • mehtäukko

  On.

  Myhistyksen katkontatiedot ovat heidät valtuutettujen kauppojen keski-arvoja. Kun katkontamittoja on ja leimikkokohtainen tukkirungon laatu sanelee ehdot, se on siinä.

  Metsuri motokuski

  Harvoissa kaupoissa on noin hyviä pituuksia eikä niitä tarvitakkaan aina. Hyvä laatuisessa leimikossa päästään hyvään tulokseen pitemmilläkin mitoilla. Minusta tulos on hyvä.

  kim1

  Näyttäisi olevan ihan ok..,itsellä toissa talvena tehdyssä kuusikossa 16 eri pituusmittaa..,eli tukki tarkasti talteen…

  mehtäukko

  Puukaupat ovat yksilöllisistä kauppatekijöistä paljon riippuvaisia. Mitä huonompi metsä, sitä vähemmän voi vaatia. Asunto-, tai autokaupoissa pätee aivan samat arvostuslait. Huonokuntoisella myyntikohteella ei saa tilastojen keskihintojakaan, ja siten ne eivät ole kummoista faktaa.

  Rane

  Positiivista on että aloittaja sai katkontatiedot.Avoimuus ja rehellisyys on yhtiöidenkin etu.Hyvärisen periksiantamattomuus oli kaikkien metsänomistajien hyväksi.

  Metsänomistaja voitti katkontakiistan – Metsälehti (metsalehti.fi)

  mehtäukko

  Tarkoitin, että Myhistyksen katkontatilastoista ei ole yleistä paino-arvoa kummoisesti. Täysin keskenään vertailukelpoisissa leimikoissa enimmin.

  Täälläkin vatvottu Hyvärisen tapaus oli sinällään tietenkin oikeutettu toimenpide mo:lta. Selvittelykeinot, luulottelut ja päättelyt menivät ohi oikeustajun.

  Nuakka

  Antavatko kaikki puunostajat nykyään automaattisesti katkontalistat? En ole muutamaan vuoteen päässyt kauppoihin tukkileimikoissa kuin tämän yhden kanssa, joka alkoi toimittaa listat erikseen pyytämättä muutama vuosi sitten. Mhy saa varmaankin tiedot vain valtakirjakaupoistaan, tiukassa on tieto maanomistajallekin motolta kysyessä. Ja hyvä niin, riittää kun kylän ukot pimeällä käyvät otsalampun kanssa tutkimassa puukasoja tien varressa.

  mehtäukko

  Ulkopuolisia tiedon onkijoita on tosiaan moneen lähtöön, ja ne on heti asiallisesti palautettava ”lähtöruutuunsa”.

  Puuki

  Otettiinko myös latvasta lyhyttä pikkutukkia ?  Se lisää saantoa ja ennen kaikkea  tuloa joissain leimikoissa.   Tuoreoksaista pikkutukkia käytetään ainakin huonekalujen valmistukseen sahattavaan tavaraan.

  Ulkopuolisia ”asiantuntijoita” liikkuu aina leimikoilla ja puupinoilla arvioimassa tilannetta.  Jos ei muuten niin,kun ”sattuu” siinä lähistöllä liikkumaan, niin käyvät katsastamassa samalla menikö homma miten.

  mehtäukko

  MG:n katkontatietoja leimikolla ei saa motolta kukaan tulosteina. Vain näytöltä saa ” mo?” vilkuilla. Ei motomies tunne muualla asuvaa mo:aa, eikä henkkareita vaadita näytellä. Siksipä retostelu Abc:llä jää muistin varaiseksi…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)