E Keskustelut Metsänhoito Käytetyn raivaussahan ostaminen

Tämä aihe sisältää 86 vastausta, 22 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Avatar Jätkäpätkä 11 kuukautta sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 79)
 • Käytetyn raivaussahan ostaminen

  Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon käytetyn raivurin ostamisessa, vai voiko mitään muuta nähdä kuin että päällisinpuolin siisti eikä tietysti kovin vanhaa kannata ostaa? Uutta ei raaskisi ostaa kun käyttötarvetta tonttimaan pajukkojen ja heinän raivausta, pienen muutaman kymmenen hehtaarin metsätilan hoitoa, jossa ei isompia raivuita heti tiedossakaan. Koko siinä 40 kuution luokkaa tai hieman yli.

 • lastunraapija

  Jos myyjän naama on niin tuttu, että hänen voi olettaa haluavan istua samassa kaljakuppilan kantapöydässä jatkossakin, niin voit ostaa käytetyn koneen kohtuuhintaan. Jos et tunne naamaa, niin varaudu remonttikuluihin ja tarjoa vain pieni hinta näkyvien kohtien arvon mukaan, tai osta uusi kone. Muutaman kymmenen hehtaarin tilalla riittää käyttöä ajan mittaan uudellekin.

  rööri roope

  Uusi hinta brutto 800 ekee alv palautuksen ja verovähennyksen jäikeen netto muutama sata ekee

  Tolopainen

  Voi laskea karkeasti että netto on puolet uuden hinnasta kun ostaa uuden liikkeestä. Käytetyn voi ostaa liikkeestä jos se on huollettu ja alv mukana hinnassa. Jos ostaa yksityiseltä koneella ei ole takuuta eikä palautusoikeutta ja hinta sitten oltava sen mukainen. Itse en ostaisi koskaan alvitonta konetta. Voi joutua verottajan hampaisiin.

  eero heikki eero heikki

  Jos 545 fr maksaa 690 e,siitä alvit pois niin ehkä parempi ostos kuin käytetty.

  Ola_Pallonivel

  Hintaa tulee käytetylle, jos joutuu korjaamaan. Orkkis kulmavaihde 120-130€, kopio 50-60€. Kytkinkoppa halkesi ja 80€. 300-400 näkyy olevan pyynti vanhoille koneille. Siihen kun vaihdetaan orkkis kulmavaihde, niin ollaan lähellä uuden hintaa (netto verotuksen jälkeen).

  Jätkä

  Jos on kyse HVA:n pikkumallista, niin käyttämällä pienkonebensaa, siihen taitaa saada jopa 3:n vuoden takuun. Yleensä huskun kulmavaihde on kestänyt ihan kiitettävästi, ellei muistella niitä 245 – malleja, joiden kulma oli täysin epäonnistunut. Kytkinkoppa (kytkinrumpu?) on kestänyt loistavasti.

  Jos on mahdollisuus vähentää kaikki verotuksessa, niin uusi on aina uusi. Jos ei voi vähentää mitään, kannattaa harkita käytettyä, mieluummin isompaa mallia, mutta mieluummin koekäyttelyn jälkeen. Kulmuri ei saa ääntää!

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Eero-Heikki:

  ”Jos 545 fr maksaa 690 e,siitä alvit pois niin ehkä parempi ostos kuin käytetty.”

  Tuon ALViton hinta on 556,45 €

  Kun otetaan huomioon että tuosta hinnasta voidaan vähentää 30%, minkä se tekee verovähennyksissä. Sahan hinnaksi jää noin 390 €.

  Niin että miksi se käytetty???

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Näillä lumilla katseltiin HVA:n Huoltoasentajan esittelemää – lähes uutta , avattua moottoria. Valmistusvika, kampiakseli ja laakerit uusiksi.

  Takuujuttu, maahantuoja ei ollut ihan samaa mieltä, mutta taipui kuitenkin. Kannattaa se varmistaa, että saa kunnon takuun.

  Taneli. Minulle on uskoteltu, että esim moottorisahan saa poistaa kertapoistona. Kai sama pätee raivuriinkin? Vaikka joka vuosi?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jätkä:

  ”Minulle on uskoteltu, että esim moottorisahan saa poistaa kertapoistona. Kai sama pätee raivuriinkin? Vaikka joka vuosi?”

  Minä olen vähentänyt samana vuotena sekä raivurin että moottorisan oston 16 vuotta sitten ja sen jälkeen kaksi moottorisahan vaihtoa uuteen. Tarkastusta ei ole tehty, mutta aikanaan kun vielä oli kunnolliset lisätietoruudut olen asian veroilmoituksessa kertonut.

  Taitaa tulla noutaja jos alkaa vuosittain molemmat vaihtamaan ja panee suoraan vuosimenoihin. Vaikka miksei se voisi olla mahdollista metsätalousyrittäjällä, joka tekee kokovuotisesti ja kokopäiväisesti töitä omassa metsässään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Jos ja kun ne saa täysin vähentää ja ALV:n saa palautuksena, niin tietenkin pitäisi olla myös tehtynä metsässäkin jotain sen lisäksi, että myy koneet kirpputorilla seuraavana vuotena.

  Aktiivinen hankintamies kyllä saa pari ketjuakin kulutettua ennenkuin ajaa traktorilla moottorisahan paskaksi. Kuitenkin joku 500 kuutiota harvennusta voisi olla minimi, joka kakistelematta menisi yhden sahan elinikänä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 79)