Keskustelut Metsänhoito Kemera-kohteiden loppukiri

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)
 • Kemera-kohteiden loppukiri

  Merkitty: 

  Nykyisen Kemeran jatkoaika varmistui vuoteen 2023 asti. Sen jälkeenkin metsänhoitoa tuetaan, mutta ehdot saattavat hieman muuttua. Aiotko vielä hyödyntää nykymuotoista Kemeraa? Laskin yhteen kahden tulevan vuoden Kemerakelpoiset kohteet. Yhteensä 20:lle hehtaarille on vielä tarkoitus tehdä energiapuuharvennus tai pelkkä raivaus.

  Heh, Haba saattaa kohta herätä Joulu-levoltaan…

 • oksapuu

  Kyllä…

  Hankenumero saatu, raivaukset tehty ja hakkuu alkaa huomenna. Vastaava…

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä aion loppukirin tehdä. Pyytelin kevääksi naapuria jelppimään, kun metsä lumista vapautuu. Tilasin myös poikkeuksellisesti energiapuun/ nuorenmetsän kunnostushakkuun, jossa Kemera jää hakkaajalle. 2023 asti tahtia kiristetään, rästejä olisi tarkoitus sulatella vähiin.

  Koivunkaataja2

  Samoissa kokoluokissa kuin visakallolla pyörii kemerakohteet ja meneillään omatoimisesti 9ha:n savotta.

  Tolopainen

  Kesken jäi harvennus yhtiöltä viime talvena, kun ei routaa ollut. Huhtikuun loppuun aikaa toteuttaa. Tai menee uusiksi, koska erillinen kuvio. Voi tehdä uuden anomuksen, jos ei aloiteta ollenkaan.

  jees h-valta

  Eipä ole nyt suunnitelmissa. Katsotaan kohteita kyllä sillä silmällä mutta en usko nyt juuri sopivia olevan.

  mehtäukko

  Tilanteiden mukaan kyllä. Ja vaikkei olisi kemeroitakaan,työthän on tehtävä.

  jees h-valta

  Todellakin, yksi lehtipuuvoittoinen sekametsä pitää harventaa. Lähinnä vielä taimikkoa mutta liian taaja. Kannonnostoala koivuttui hiukan runsahkosti ja vaikka siellä on myös hybridihaapa istutettuna on koko alue täys lehtipuuta. Ojanvarsissa toki myös mukavasti kuusta. Hiukan myös mäntyä.

  RolmarMiäs

  Ei kelpaa ilmainen kemera – raha isännille. Taimikot ryteköityy Satakunnankin alueella monissa kunnissa siihen malliin, että kun vanha metsurikaarti jää eläkkeelle 5-7 vuoden sisällä, niin noihin pahimpiin risukoihin ei tahdo tekijää löytyä. Ja jos löytyykin, niin puhutaan yli 700 euron hehtaarihinnoista plus Alvi.

  Vuosituhannen vaihteessa vedettiin suruttomasti motolla nurin noita ns. veroleimikoita märiltä kasvupaikoilta jättäen malliksi  jonkun männyn ja koivun siemenpuiksi. Tänä päivänä ne kasvavat täystiheänä hieskoivu – kasvustoa seassa jokunen alikasvoskuusi.

   

  jees h-valta

  Ja mikä olikaan murheen syvin olemus RolmarMiäs? Vai töitäkö olla vailla? Eiköhän kuitenkin jokainen metsänsä jossain kohtaa hoida ja jos ei hoida se on yksityisluonteinen asia. Ei kaikki pirttejäänkään kovin häävisti hoida. Kyllähän aina löytyy alisuorittajia mutta jospa sitten riittävästi löytyy aivan kohtuusuorittajia.

  Tolopainen

  Jotkut ovat tavalla tai toisella laittaneet metsänsä huonotuottoiseen tilaan, se kaikille suotakoon vapaassa maassa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)