Keskustelut Metsänhoito Kemera-kohteiden loppukiri

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)
 • Kemera-kohteiden loppukiri

  Merkitty: 

  Nykyisen Kemeran jatkoaika varmistui vuoteen 2023 asti. Sen jälkeenkin metsänhoitoa tuetaan, mutta ehdot saattavat hieman muuttua. Aiotko vielä hyödyntää nykymuotoista Kemeraa? Laskin yhteen kahden tulevan vuoden Kemerakelpoiset kohteet. Yhteensä 20:lle hehtaarille on vielä tarkoitus tehdä energiapuuharvennus tai pelkkä raivaus.

  Heh, Haba saattaa kohta herätä Joulu-levoltaan…

 • Jean S

  Oliko muuten jollakulla metsää Lappeenranta-Mikkeli-akselilla? Mulla olisi siellä tukikelpoinen 02-khl nuoren metsän hoitokohde, joka pitäisi myydä jollekulle. Käsittääkseni maakunnassa puuenergiaa tehdään pääasiassa metsäteollisuuden sivuvirroista, mutta kaipa pienpuutakin joku ostaa, mutta kuka?

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Itse tein energiapuukaupat KasiForest Oy:n kanssa. En tiedä meneekö mainospuolelle, kun vastaan Jean kysymykseen. Yli 6 cm läpimitan kohteita myin itse heille, tulonpuolelle jäi, kemerat heille . Ostavat myös hankintarankaa 27 € motti tienlaitahinta, joskin  oltava enemmän kuin nökkönen.

  Panu Panu

  Metsävähennys ei ole tuki vaan hankintamenon vähennys, tosin yleensä 60% ei kata ostetun puuston hakkuuarvoa. Jos vastustaa metsävähennystä niin sehän tarkoittaa, että esim. osakkeiden myynnistä pitäisi maksaa veroa koko myyntisummasta – ostohintaa ei saisi vähentää. Ehkä tähänkin joskus vielä päästään.

  Kemeratuet ovat naurettavan pieni menoerä valtiolle. Niinkuin moni muukin kohde mihin rahat menee. Jokaisella rahan vastaanottajalla on mainiot perusteet miksi juuri hänen pitää saada rahaa valtiolta. Vaalikarja äänestää sen mukaan kuka jakaa eniten rahaa omalle etupiirille. Demokratia on syvältä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aarre-lehdessä kutsutaan energiapuukohteita epäonnistuneiksi ”ristiriitametsiksi”.

  http://www.aarrelehti.fi/kolumnit/artikkeli-1.430582

  suorittava porras suorittava porras

  Vihdoin ovat hoksaanneet muutkin. Tilanne selvisi muutamassa viikossa energiapuutyömailla,kun energiabuumi alkoi runsas 10 vuotta sitten.

  Jo silloin totesin ,että nuori metsä on totaalisesti pilalla siinä vaiheessa ,kun puusto on riittävän järeää korjattavaksi energiatarpeisiin. Sen mielipiteen kohdalla ei ole tarvinnut peruutella. Joskus tekevät viisaatkin huonoja ratkaisuja. Kun hanke kuorrutetaan kemeralla ,kaikki kelpaa. Metsän tulevaisuus ratkaistaan kuitenkin jo taimivaiheessa. Motolla korjataan sato ,mitä kukin on onnistunut kasvattamaan . Raivaukset ja hoitohommat tehdään muulla kalustolla.

  Puuki

  2000-luvun alussa hoitosuosituksen mukaankin sopi jättää taimikko th:ssa 2 x tavallista tiheämmäksi tulevaa e-puuhakkuuta varten.  Korjuukin onnistuu useimmiten  nyt , kun e-puun hinnat on nousseet, kunhan  ei korjata kokopuuna eikä liian isolla kalustolla.

  suorittava porras suorittava porras

  Suurimpia munauksia ,mitä suosituksia laadittaessa on tehty .

  Puupää64

  Taas tuli torjuntavoitto kuten maatalouspuolellakin yleensä nmk-kohteissa. Tuki putoaa 430ekestä 200:n  eteen ja mtk hyrisee tyytyväisenä. En ymmärrä!

  suorittava porras suorittava porras

  Tuki suuntautuu jatkossa paremmin oikea-aikaisiin toimenpiteisiin. On hyvä ,että risukontuotantopalkkio laskee ja varhaishoito saa lisää kannustinta.

  jees h-valta

  Mtk:n linja on näivettää maaseutu. Kas kummaa, koskahan huomaavat ettei silloin enää tarvita Mtk:takaan? Torjuntavoittajien aatelia, voi j…l…a!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)