Keskustelut Metsänhoito Kemera-kohteiden loppukiri

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)
  • Kemera-kohteiden loppukiri

    Merkitty: 

    Nykyisen Kemeran jatkoaika varmistui vuoteen 2023 asti. Sen jälkeenkin metsänhoitoa tuetaan, mutta ehdot saattavat hieman muuttua. Aiotko vielä hyödyntää nykymuotoista Kemeraa? Laskin yhteen kahden tulevan vuoden Kemerakelpoiset kohteet. Yhteensä 20:lle hehtaarille on vielä tarkoitus tehdä energiapuuharvennus tai pelkkä raivaus.

    Heh, Haba saattaa kohta herätä Joulu-levoltaan…

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Meitä on joka lähtöön. Osalla metsät hoitamatta ja talot loppuun eletty. Usein tässä yhtälössä yhdistyvät saamattomuus, rahattomuus ja nuukuus. Kieltämättä metsienhoitokin on polarisoitunut, osa hoitaa todella hyvin, osa taasen sadonkorjuun jälkeen jättää hoitamatta uudistamiset. Luonto antaa mitä antaa, parhaat rehevät maat tuppaavat pusikoitua useimiten. Itse kannatan vapautta, hävittääkö talonsa tai pilaako metsänsä pidän heidän omana asianaan. Kansantaloudellisesti toivon, että jokainen pyrkisi hyvään metsänhoitoon.

    suorittava porras suorittava porras

    …se metsien hävittäminen / hoitamattomuus on syytä pitää mielessä silloinkin ,kun hakkuukertymä ja puuston laadusta johtuva niukka tukkiosuus askarruttaa hakkuun jälkeen. Vastuu on osattava kantaa siinäkin tilanteessa eikä sysätä vastuuta unelmien kariutumisesta työn toteuttajien  syyksi. Metsiään asiallisesti hoitavien kanssa esiintyy näkemyseroja aniharvoin.

    mehtäukko

    Kyllä Rolmar miäs on oikessa. Ja vapaus on tietenkin omaisuuteensa oltava, mutta toista nurkkaa kemeroilla pönkittäjiä, toista laiminlyöden,- en ymmärrä.

    Tolopainen

    Kun on metsään sijoittanut, on jo lähtökohtaisesti valinnut pääomalleen huonon tuoton ja ison riskin. Ainakin jos tarkastellaan puun tuottamiseen sitoutuneen pääoman tuottoa. Metsässä kehitys menee aivan päinvastoin kuin osakemarkkinoilla, siellä osingot nousee, mutta puunhinta laskee.

    Puuki

    Monella jää metsät hoitamatta, kun puun hinta ei korreloi muun hintatason kanssa ja esim. taimikonhoidosta on tullut kallista -kemerasta huolimatta. Ja osaltaan kemera nostaa myös kustannuksia, kuten muutkin tukijärjestelmät.    Siihen auttaisi mm. puun jalostusarvon parempi huomioonottaminen kantohinnoissa .   Kemeratuki metsänhoitoon on luultavasti  parhaiten tuottava tuki kansantaloudelle, kun lasketaan kerrannaisvaikutukset mukaan.    Esim. asumistuki joka on n. 20 kertaa suurempi vuosittainen valtion kuluerä kuin kemeratuki ja tuottaa lisätuloja pääosin vain vuokrafirmoille (jotka ei juuri verojakaan maksa), pankeille  ja rakennusfirmoille yms:lle.

    Panu Panu

    Pyrin välttelemään tukiaisia mutta viime vuonna pariin MHY:ltä tilattuun hankkeeseen tuli tuet ilman että itse täytyi aktivoitua asiassa.

    Kaikki tahot ovat varmasti sitä mieltä, että meiltä ei saa leikata. Minusta meiltä pitäisi leikata kemera-tuet pois. Se saattaisi myös hillitä metsätilamarkkinoiden ylikuumentunutta tilannetta.

    Toivottavasti kukaan ei nyt ainakaan kuvittele, että tukiaiset ovat jotain ilmaista taivaalta satavaa rahaa, jonka maksaa joku muu.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007745234.html

    Puuki

    Tuon Hs:n linkin mukaan suurin %-aalinen lisäys on tullut valtion hallintoon , yli 160 %. Kemeratuki on tuosta vain n. 1/10-osa.  Ei siis ole kovin merkittävä meno.  Tuen on maksanut minun mielestä mo jo etukäteen puun hinnan alennuksella ja joskus jopa kaksinkertaisella metsäverolla  (ensin pinta-alaverolla ja sitten myyntiverolla). Nyt tukimuodoksi tulevan peltoheitojen metsitystukikin on usein maksettu jo etukäteen pinta-alaverotuksen aikaan.  Metsävähennys on paljon isompi tekijä metsätilojen hinnoissa kuin kemeratuet.

    Metsotukea on lisätty jo joten siitä ei metsien lisäsuojelu ole kiinni.

    Valtion korkomenot on laskeneet mutta on kuitenkin merkittävä menoerä sekin koska voi myös nousta,  joskus nopeastikin.

    Tolopainen

    Minua ei yhtään häiritse metsätilojen kohonnut hinta, sehän johtuu metsärahastoista, niihin tulvii nykytilanteessa rahaa, tileillä on 100mrd€. Kyllä sieltä riittää pääomia pitkään, pakko noita ylimääräisiä rahoja on johonkin tunkea. Jos metsämaanhinta on mielestänne liian korkea myykää. Kemeroita ei ole pakko anoa ei niitä väkisin makseta. Jos rahoille ei ole käyttöä, ne voi lahjoittaa vaikka pelastusarmeijalle, ottavat joka päivä vastaan lahjoituksia.

    Petkeles Petkeles

    Metsät on yksityisomaisuutta siinä vaiheessa kun puhutaan suojelusta ja kansallisomaisuutta kun tukia haetaan. Aina omalle mielenrauhalle paras ratkaisu.

    Tolopainen

    Kemeran hyöty menee koko kansantaloudelle, ei metsänomistaja niitä rahoja maahan kaiva. Metsätalouden vientituloista vain 20% tulee metsänomistajille kantohintoina. Turha luulla, että Kemerasta lupuminen nostaisi tuota osuutta.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)