Keskustelut Metsänomistus Kemera-lainsäädännön muutos (1.4.2016 ?)

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
  • Kemera-lainsäädännön muutos (1.4.2016 ?)

    Nykyinen kemera-laki tuli voimaan muistaakseni 1.7.2015 eli yhdeksän kuukautta sitten. Luin jostakin, että kemeralainsäädäntöä ollaan uudistamassa. Ensiksi luulin, että lehteen oli lipsahtanut juttu. joka oli tarkoitettu julkaistavaksi viimeistään viime vuoden kesäkuussa. Uutinen oli kuitenkin tuore. Kemeraa ollaan siis jälleen uudistamassa eräiltä osin.

    Lainmuutoksen oli tarkoitus tulla voimaan 1.4.2016. Tuskinpa eduskunta on vielä hyväksynyt ko. lainmuutosta! Ja miten menetellään uusien kemerahankkeiden kanssa? Mihin mennessä nyt voimassa olevan kemeralain mukaiset suunnitelmat pitää olla metsäkeskuksessa? Metsäkeskus ei ilmeisesti ole antanut minkäänlaisia ohjeita! Vai onko?

  • harrastelija harrastelija

    EU:ssa pääpaino on Keski-Euroopan olosuhteissa ja direktiivit nuijitaan myös äänimäärien mukaan. Vähäisellä Suomen äänillä ei sinänsä kyllä saavuteta niitä tavoitteita mitä Suomi oikeastaan haluaisi.

    Meidän meppien suurin urakka olisi saada Suomen ääriolosuhteet mahdollisimman voimakkaasti esille. Mepithän valitaan eri puolueiden edustajaksi pitämään koko Suomen puolia.
    Virkamiehille täytyy myös antaa pyyhkeitä direktiivien ”orjallisesta” soveltamista. Löytyisi varmaankin oma tiensä hoitaa asiat käytännöllisesti toimivaksi?

    Uusiutuvan energian käyttö juuri metsäenergian osalta on niitä Suomen olosuhteiden vuoksi tärkeitä asioita. Keski-Euroopassa on aivan eri mahdollisuudet käyttää tuuli- ja aurinko-energiaa. Niitäähän siellä on kovasti kehitetty.

    Meidän mepeistä osa tekee enemmän hallaa olosuhteidemme toimille kuin auttavat asiaa. Tulen aina sairaaksi, kun näytetään erään kokoomuksen mandaatilla valitun mepin liukaskielista Suomea vahingoittavaa puhetta. Miksei kokoomus suurena puolueena evästä edustajaansa ?

    pikkutukki

    Huhtikuussa on lupailtu , että hakemuksia voi tehdä metsään.fi palvelussa . saa nähä kuinka käy , onko sama ohjelmistofirma ko mavilla .

    Metsuri motokuski

    Tuos metsäkeskuksen infoa asiasta:

    Kemera-lain keskeiset muutokset:
    •Juurikäävän torjunta jää pois tuen piiristä.
    •Terveyslannoitus jää pois tuen piiristä lukuun ottamatta suometsän hoidon yhteydessä tehtävää tuhkalannoitusta ja boorilannoitusta.
    •Nuoren metsän hoidon tuen myöntämisen edellytyksiä täsmennetään: nuoren metsän hoitotyön ja taimikon varhaishoidon tuki voidaan maksaa enintään ennen työn aloittamista tehdyssä hakemuksessa ilmoitetulle hoitotyön pinta-alalle. Mahdolliselle lisäalueelle tuki on haettava erikseen ennen työn aloittamista.
    •Kun käytettävissä oleva myöntämisvaltuus on loppumassa, maa- ja metsätalousministeriö voi määrätä Metsäkeskuksen hylkäämään hakemukset, jotka saapuvat ministeriön päätöksen julkaisemisen jälkeen.
    •Hankintalain kynnysarvoja pienempien hankintojen kilpailuttamista koskevaa säännöstä täsmennetään.

    Lisää aiheesta Metsäkeskuksen sivulta.

    pvma

    Mikäs nyt on? Rahat loppu kassasta?
    http://www.metsalehti.fi/Metsalehti/Metsauutiset/2016/5/Kemeratuen-myontaminen-keskeytetaan-osin/

    ”Maa- ja metsätalousministeriö on tänään päättänyt, että kemeratuen myöntäminen keskeytetään osittain loppuvuoden ajaksi. Keskeytys koskee taimikon varhaishoidon, nuoren metsän hoidon ja terveyslannoituksen tukea”

    jees h-valta

    Joutaa tuo älytön rahanjako jo loppuakkin. Mutta ihmekyllä kepulitkin sitä lopettamassa?

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Keskusta ja MTK ovat biotalouden susia lampaiden vaatteissa. Pitää toivoa, että Sdp voittaisi seuraavat. Tuskin lähtevät keventämään rikkaiden perijöiden verotusta ja 2020 vuoden jälkeen taimikonhoitoja voidaan tukea pinta-alaverosta.

    pihkatappi pihkatappi

    Huomenna pohjoiseen sahailemaan kemiroita vähemmäksi. Vähän tuossa ajattelin sellaistakin aiemmin, että joskos sahailisi toiminimellä isäntien kemira kohteita täällä lähialueilla, mutta ei tarvi sitten tänä kesänä vielä aloittaa sitä touhua. Ihme päätös kyllä juuri taimikonhoito kauden aluksi, täytyy olla hommat sekaisin Metsäkeskuksessa, ei tuo pelkäästään rahasta voi olla kiinni. Ja ihan typeräthän nuo nyky Kemeran säännöt ovatkin.

    Puun myyntitulon verotusta voisi pienentää, siinähän hoidetun metsän parempaan myyntituloon kohdistuisi paremmin tuo verohuojennus, eli ns. tuki. Jos järjestelmää rakennetaan jonkin läpimittaluokan mukaisesti, ohjaa se aina joissain tapauksissa päätöksiin tukieurojen saamiseksi, eikä järkevimmän lopputuloksen mukaisesti ja lisäksi jälkikäteen tehty mittaaminen on aina osin tuurin peliä.

    Jätkä pätkät

    Nuo kohteet, joihin on myönnetty Kemera-tukea, voisi ihan hyvin muuttaa kotitalousvähennyksen säännöillä tehtäväksi metsätalousvähennykseksi, jonka voisi vähentää joko myyntiverotuksessa tai ansiotuloverotuksessa. Jos ei kokonaan, niin ainakin osittain.

    pvma

    ”Pitää toivoa, että Sdp voittaisi seuraavat. ”

    SDP kun voittaa vaalit niin hötkyillään taas. Ne kun ymmärtää metsistä vieläkin vähemmän, paitsi osaavat olla kateellisia.

    SDP on Metsään sijoittamiselle jonkin asteinen ”poliittinen riski”. Lisääs siihen vielä vihreät.

    Totta että, Kemeran tilalle on saatava muuta.

    Eihän niitä teiden rakentamisiakaan olisi pakko tukea,
    kevennetään vaan verotusta. Eikös.

    pihkatappi pihkatappi

    Kun jaksollisen ja jatkuvan kasvatuksen kannattavuutta vertailee, tekee kemera tuet jaksollisen lähes aina paremmaksi. Jos tuet lakkautetaan, monin paikoin voi jatkuvaan kasvatukseen olla jopa taloudelliset perusteet. Nythän jatkuvan kasvatuksen kuviot ovat tukien ulkopuolella. Uskon että vihreät ja jatkuvan kasvatuksen palveluntarjoajat sekä jatkuvaan kasvatukseen pyrkivät metsänomistajat toivoisivat kaikista eniten, että kemera hässäkkä korvattaisiin jollain muulla tavalla. Ja olisihan se oikeudenmukaista, ettei eriarvoisteta tukien avulla eri kasvatusvaihtoehtoja.

    Metsäteiden teko voisi olla tuettavien töiden joukossa, sekä pakolliset suojelu kohteet. Suojeluhalkemuksethan seisovat nykyisin Metsäkeskuksessa vuositolkulla, ei voi ymmärtää, mitä siellä oikein tehdään, vissiin buuttaillaan järjestelmiä ja hommat seisoo?

    Ja kaikista hupaisinta on se että metsävaratietojen oikeallisuus on kärkihanke, mitä ihmeen etua sillä saadaan? Ei ne metsänomistajat, jotka eivät asioitaan hoida aktivoidu yhtään sen enempää, vaikka Metsään.fi toimisi tyydyttävästi, nythän se ei toimi oikeastaan ollenkaan, kun tiedot on väärin ja jos niitä korjaat, päivittää Metsäkeskus myöhemmin uudet virheelliset tiedot.

    Mielenkiinnolla odotan, miten asiat muuttuvat tukien, keppien ja porkkanoiden sekä verotuksen osalta lähivuosina. Nyt on se tilanne, että poukkoilemalla saadaan metsänparannuksesta leipänsä saavat väliaikaisesti vaille työtä, itse en ainakaan alkaisi nyt teettämään taimikonhoitoja ilmn kemeroita, sehän olisi tyhmää. Useinhan muutoksilla ja väliaikaisilla patenteilla on pyritty saamaan puu liikkeelle mahdollisimman halpaan hintaan, nyt oli vissiin vaan pakkorako tehdä tämmönen harmitus.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)