Keskustelut Metsänhoito Kemera verottomaksi?

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Kemera verottomaksi?

  Saimaan metsänomistajat ry esittää Maaseudun tulevaisuudessa, että Kemera pitäisi olla verotonta. Onko tämä hyvä? Itse ainakin aikanaan tervehdin ilolla sitä, että Kemerasta tuli verollinen. Enää ei tarvinnut erotella tuettujen kohteiden kuluja ja muita, koska kaikki oli samalla tavalla vähennyskelpoisia. Itselle etämetsänomistajana todennäköisesti (en ole tehnyt tarkkaa laskelmaa) on nykyinen malli edullisempi – esim. viikonlopun raivausreissu: vähän yli 600km ajoa ’a 0,25e=160e. 3 hehtaaria raivausta, joista kemera-tuki 480e, eli pelkät matkakulut on jo kolmannes tuesta. Sen verran paljon tulee matkakulua ja polttoainekulua, että hyöty mahtaa olla verottomuutta suurempi. Toki voi ketkuilla ja muka yhdistää samoihin matkoihin muuta kuin tuettua työt jne.

  Mitä mieltä raati. Onko joku laskenut tarkemmin?

 • Tolopainen

  Metsänomistajat ei kykene puolustamaan omia etujaan,  jos Kemera poistetaan, monet ensiharvennukset menevät maksullisiksi. Nykyisin kustannukset nousee nopeammin kuin puunhinta. Vaikka automaatio ja itsepalvelu kasvaa, kaikki maksut nousee. Pelkästä sähkö-tai tiedonsiirtokaapelistakin kerätään isot voitot. Kansalaisista on tullut rahastuskohteita.

  isaskar keturi

  Panupa on oikeassa. Noin se olisi tietenkin edullisin: veroton tuki ja kulujen vähennykset nykyiseen malliin. Sen verran vanha vaan, että muistelen, millaista oli silloin kun tuet oli verottomia ja tuetun kohteen kuluja ei sitten taas saanut verotuksessa vähentää.

  No tuethan loppuu, kun kaikki reservoidaan hiilivarastoksi jollain direktiivillä.

  Puukin laskelmat on oikein – laskettiin vaan eri asiaa. Minä sitä, kuinka paljon vähennysoikeus syö verotettavaa pottia ja Puuki nettovaikutusta.

  aegolius

  >jos saa 1000€ Kemeraa ja verotettavaa jää 200€, menee 60€ vero, jonka maksaa valtio

  En ymmärrä miten valtio maksaa tuon 60 euron veron? Kyllähän mo sen maksaa, kylläkin saadusta tuesta.

  Jos nyt Tolopaisen ajatusta yhtään ymmärsin, niin samalla logiikalla ruokakaupassa en maksa ostoksiani, vaan työnantajani tekee sen.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)