Keskustelut Metsänhoito Kemeran hakukielto jatkuu…

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)
 • Kemeran hakukielto jatkuu…

  Merkitty: 

  MMM tiedotti eilen, että nuoren metsän hoidon kemeran hakusulku ei päätykkään vuodenvaihteessa vaan jatkuu hamaan tulevaisuuteen.  Perusteluna on kuulemma kemeralakiin suunnitteilla oleva muutos, jossa nuoren metsän hoidon toteutusaika rajattaisiin yhteen vuoteen.

  Taimikon varhaishoidon hakukieltohan päättyi 10.10.16 ja lannoitusten hakukielto tulee päättymään 1.1.2017 samaisen tiedotteen mukaan.

  Ei näytä hyvältä!  Odottelu jatkuu ja kun tukihaku joskus aukeaa niin metsäkeskukselle ryöpsähtää taas kerralla valtava kasa rahoitushakemuksia ja ruuhka on jälleen kerran siellä päässä valmis.  Sitten taas odotellaan päätöksiä jotta pystytään lähettämään toteutusilmoituksia tehdyistä töistä.

 • Rane2

  Vähän mystinen tämä hakusulku.12.11.tein nuoren metsän harvennus ja pienpuun korjuun kemera-hakemuksen netissä.Sitten soittivat että yksi kuvio on ilmoitettu liian isoksi (Metsään.fi ) ja yhdellä kuviolla liian suurta puuta(keilaus).Kun hyväksyi muutokset niin 30.11 tuli päätös tuen myöntämisestä.Mielestäni varsin sutjakkaa toimintaa.

   

  Joopa joo.Tapani mukaan luin aloituksen huolimattomasti,joka oli  tehty vuosi sitten.Hakukielto on siis menneen talven lumia ja asioiden pitääkin sujua mallikkaasti.

  metsä-masa

  Kemera rahoitus- ja toteutus ilmoituksissa näyttää olevan nopein tapa toimia metsaan.fi kautta. Selvän ja virheettömän ilmoituksen käsittely on ollut sujuvaa myös keskisessä Suomessa.

  Keskinen Suomi sai samaan aikaan uudet asiantuntijat ja rahoitus-ja tarkastuspäällikön, jotka on koulutettu hoitamaan uusia tehtäviä, tämäkin on voinut vaikuttaa hieman asioiden käsittelynopeuteen.

  Kentällä maastotyötä tekevillä metsäneuvojilla kyllä näyttää olevan töitä ruuhkaksi asti, tehtävien ja alueiden laajentumisen johdosta, joka näyttää tuovan viivettä asioiden käsittelyyn. Sitä en osaa sanoa siirtyykö- ja säästyykö näillä toimilla jo myönnettyjä kemeravaroja !

  ChesterC

  Tänään tuli tarkastukseen toistaiseksi törkein tapaus. Hanke ilmoitettu tehdyksi ja yhtään risua ei kaadettu kohteelta. Tiheys taimikossa yli 6000r/ha. Aina silloin tällöin tulee vastaan tapauksia, joissa joku nurkka jäänyt tekemättä tai työn laadussa parannettavaa, mutta tämä oli omaa luokkaansa. Täyttää jo mielestäni petoksen tunnukset.

  Tolopainen

  Se on varmaankin näitä etelän nettimetsureita, eivät ehdi enää saitilta töihinsä, sormi on nopeampi kuin raivaussaha.

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)