Keskustelut Puukauppa Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 133)
 • Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla

  Metsälehden artikkelissa kehutaan kysyntää näin syksyllä kantavan maan energiapuille. Olisi Uuraisilla muutama hehtaari tiuhahkoa nuorta männikköä, vähintään puolesta osa jo kuituakin. mikähän taho/ firma harventaisi laadukkaasti( ei liian isoilla vehkeillä) ja vielä maksaisikin kohtalaisesti. Kohde hyvän hiekkatien varrella ja maasto hiekkakangasta.

 • MaalaisSeppo

  <p>Itse myin pystykauppana Laanialle Raaka-Antin palstaa järeämmän n 5ha palstan. Hieman tuli tukkiakin. Korjuujälki on todella hyvä. </p><p>Ko alueita raivasin ja harvensin itse myös hankintana siihen kuntoon, että koneellinen harvennus onnistui hyvin. Ehkä Raaka-Antin pasta on vielä ylitiheää koneelliseen harvennukseen. Kannattaa harkita vielä yhtä harvennusta omatoimisesti hankintana ennen koneellista harvennusta. </p>

  sikari

  Hirvellä on käytössä nykymittapuulla pieni kone. Hyvin homma luonnistaa.

  suorittava porras suorittava porras

  Hyvä täsmennys Ranka Antilta. Kirjoituksesi perusteella en ihmettele yhtään ,että ostajat ovat hakusalla. Saanto voi jäädä laihaksi ja odotuksiasi vastaavaa kalustoa ei ole riittävästi tarjolla. Palsta vielä vähän sivussa niin jää omin käsin hoideltavaksi. Kun vielä tuet lopahtavat lähiaikoina on vaarassa syntyä karvas tappio ko palstan suhteen.

  Olen kirjoitellut aiheesta kriittiseen sävyyn sen vuoksi ,että pilalle menneiden palstojen korjuuseen ja kunnostukseen ei läheskään aina löydy pelastajaa. Siitä johtuen taimikonhoidosta ei kannata tinkiä. Hommat on tehtävä ajallaan ,että ongelmilta vältytään. Suurimmat murheet laiminlyönneistä koitutuvat maanomistajille itselleen ja niille ,jotka joutuvat virheitä korjaamaan.

  Kaikesta huolimatta toivon ,että ostaja löytyy ja vielä tällä hetkellä tarjolla oleva tuki voidaan käyttää. Se ,onko lopputulos mieleinen, on vielä syvällä hämärän peitossa. Kohde vaikuttaa hyvin haastavalta. On tilassa ,johon joutumista kannattaa kaikin keinoin välttää.

  Tolopainen

  Kun kyseessä on 25v ikäinen hoitamaton kylvömännikkö, ensiharvennus saattaa olla ajankohtainen 2030 tai myöhemmin. Yleensä näistä on tarkoitus kasvattaa laadukasta tukkipuuta.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Taitaa olla risupeto koneelle sopiva kohde. Kiireesti Kemeraa vetämään,  niin jotain jää käteenkin. Suorittava edellä osuvasti analysoi ” risukoiden” haasteet, kun  luojan harteilla ensimmäinen 25 vuotta annetaan olla.

  Tolopainen

  Harvaksi menee, jos poistaa Kemeraan vaadittavan kertymään. Jos rungot on keskimäärin 5cm paksuja ja 5m pitkiä.

  Apli

  Energiapuun osto ja korjuu – Metsävelhot Oy (metsavelhot.com)

   

  Myös tuolta voi kysyä ostavat energiapuuta pystykaupalla..

  husse

  Aloituksen mainitsemilla vaatimuksilla, eli pieni kohde, pientä runkoa, raivaamaton todennäköisesti. Omistajan vaatimukset hyvässä jäljessä ja laadussa. Lisäksi hiekkamailla kohde, jotka ei kestä korjuuta kuin talvella tai kuivan kesän aikaan, niin aikarajoitekin korjuulle. Mahdolliset puutteelliset varastopaikat, kääntöpaikat ja eiköhän tiekuntakin vaadi murskeita tielle puunajon takia.

  Itse en ainakaan pysty tarjoamaan tuloja tuollaisesta kohteesta. Korjuukulut voisi saada katettua puun myynnillä. Eli palvelu edellä kohde kunnostaen tekisin tuon.

  Tolopainen

  Jos joku kuvittelee saavansa rahaa ostamalla pilalle menneen liian tiheässä kasvatetun männikön, siinä erehtyy. Ei kasvu palaudu enää koko kiertoaikana.

  mehtäukko

  Ostopalstan kokonaiskuva ja – hinta ratkaisee metsälön kannattavuuden, ei yksi kuvio. Mitä suurempi metsätila on, sen paremmin se sulautuu joukkoon. Pahasti karsiutuneet männyt eivät enää toivu.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 133)