Keskustelut Puukauppa Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 133)
 • Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla

  Metsälehden artikkelissa kehutaan kysyntää näin syksyllä kantavan maan energiapuille. Olisi Uuraisilla muutama hehtaari tiuhahkoa nuorta männikköä, vähintään puolesta osa jo kuituakin. mikähän taho/ firma harventaisi laadukkaasti( ei liian isoilla vehkeillä) ja vielä maksaisikin kohtalaisesti. Kohde hyvän hiekkatien varrella ja maasto hiekkakangasta.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onko kuinka tiheästä vitelikosta kyse ja onko ennakkoraivaus tehty? Paljonko olisi poistuma: runkoluku ja rungon keskikoko? Nämä kiinnostavat ostajia pystykaupassa, joten kannattaisi mitata. Kuution tai mhy:n kautta saa myyntiin ellei muuten.

  metsä-masa metsä-masa

  Laanialla on energiapuun hankinta organisaatio lähes läpi Suomen. Itä- Suomeen yritys ilmestyi ja tuli ko. nimellä n. 3 vuott sitten, energiapuun korjuuseen ja toimituksiin lämpölaitoksille.

  Huomion arvoinen asia oli kun kaupanteko vaiheessa ostohenkilö teki mielellään tuttavuuta metsänmyyjään ja myös kohteisiin tilalla Koneiden tultua työmaalle myös konemiehet puhui samaa kieltä, mitä oston aikaan oli luvattu  ja oli ollut puheissa.

  Minulle siitä jäi tuntuna, että Laanian toiminta oli valjastettu hoitamaan laadukkaasti nuoria metsiä ja korjaamaan energiapuuta vaihteleviin olosuhteisiin, koko organisaation voimin. Kone valikoima tässä havannoissa oli Ponssen keskiraskasta kalustoa, joka ammatti henkilöiden käytössä oli hakkuuseen ja kuljetukseen sopivaa.

  Jätkä

  @Apli. Kyllä tulessa palaa haarainen ja mutkikaskin puu. Minulla on halkaisukone, jossa halkeaa ihan kaikki ilman tuskaa.

  Kaikki puut tottelevat moottorisahaa ja melkein kaikki myös kirvestä.

  Se toki on totta, että kempuroista ei tule kauniita klapeja, mutta ne rumatkin voi ihan hyvin polttaa.

  Ranka-Antti

  Ensi viikolla menen yhden urakoitsijan kanssa palstaa katsomaan. Saakos tähän keskusteluun linkitettyä kuvia jos vaikka tuolta palstalta laittaisin kuvaa.

  Hämmentävää tämä enegiapuusta keskustelu. hirveä tarve ostajilla, mutta tulee vaikutelma ettei kannata myydä? No katsotaan mitä tarjotaan/ on tarjolla….

  mehtäukko

  Leimikko on oltava kaikin puolin korjattavassa kunnossa. Se hämmentää, että raivaamattomia risukoita tai keskenkasvuista puustoa työnnetään korjattavaksi koneilla. Kuitenkin tiliä ja hyvää jälkeä pitäisi syntyä?

  Ranka-Antti

  Sitä tässä arvioidaan. Kuten sanoin kylvetyissä n. 2m välein olevissa riveissä joista pienimmät ja tiheimmät raivasin 3v sitten pois. Ei risukkoa väleissä. Hiekkakangas( ei kuulemma kanna täällä sanotaan, mutta ei sinne traktorista eikä motosta  kyllä jälkiä jäänyt kun muuten hakattiin). No katsotaan mitä tarjotaan. Ja onhan niitä kait jotain nipsuttimia millä oikeinkin huonoa/tiheää( ei tämä) voi energiaksi raivata??

  Visakallo Visakallo

  Tällä palstalla on pari tyyppiä, jotka eivät tietyistä henkilökohtaisista syistä oikein hyväksy energiapuun koneellista korjuuta, mutta totuushan on, että miljoonia motteja sitä energiapuuta vain joka vuosi korjataan, ja nyt siitä suorastaan kilpaillaan. Pyydä vain reilusti Ranka-Antti tarjous kaikilta alueesi energiapuun ostajilta, niin saat kyllä aivan varmasti hyvät kaupat aikaiseksi.

  Ranka-Antti

  Vielä tästä energiapuun korjuusta/ kaupasta. Ystävällisiä muistutuksia/neuvoja Kemeran ym tukien suhteen tullut. Omat metsät on osakeyhtiöni omistuksessa niin ei koske enempää Kemera määräykset kuin metsävähennyksetkään. Osallistuin muistaakseni joskus keskusteluun jossa verrattiin yksityistä vs OY metsänomistusta. Molemmissa puolensa, mikä kellekin parhaiten sopii. Minulla yhtiön nimissä metsät.

  suorittava porras suorittava porras

  Visan kommenttiin..

  Ei ole kysessä henkilökohtaiset syyt , vaan tuotannolliset ja taloudelliset . Toiminnan sosiaalisella kestävyydelläkään ei voi kehuskella. Ja onhan jo vihdoin päättäjienkin tahollakin huomattu ,että toimenpiteiden laiminlyöntejä ei tule tukea ,koska siitä seuraa vain huonoja käytäntöjä ja katteettomia odotuksia. Keskustellaan siis energiapuun tuottamisesta taimikonhoidon kustannuksella.

  Risukontuottajien oljenkorsiksi ovat muodostuneet Ukrainan sota ja turpeen päätyminen arvonnan tuloksena uusiutumattomaksi luonnonvaraksi. Ilman näitä kahta ei riukumetsien puilla olisi kysyntää. Tilanne pitää toki käyttää hyödyksi ,jos kaupat onnistuu saamaan ,mutta epävarmuustekijöitä on tässäkin lilanteessa ihan riittävästi tarjolla. Jalat on syytä pitää tukevasti maassa toiveiden suhteen. Kannattaa jo henkisesti valmistautua tilanteeseen , jossa metsä kunnostellaan omin käsin itseä miellyttävään kuntoon.

  Nuakka

  Kova kysyntä on e-puusta, parikin ostajaa lähestynyt. Laania todella aktiivinen, ja tähän asti tuntunut reilulta, tarkastaa jopa tehdyn risukaupan hintaa ylöspäin kun motomies innostui tekemään osan pusikoista karsituksi rangaksi. Kyllähän kaikki vähänkin heikommat enskat ja myöhästyneet taimikonhoidot kannattaa tehdä/teettää energiaksi, ennakkoraivaustarvekin uskomattomasti vähenee, liekö ne tarkkasilmäiset kuskit lajittuneet energiapuolelle? Hyvä homma kun tukkipuoli tökkii niin risuilla tulee kassavirtaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 133)