Keskustelut Puukauppa Kesä vai talviaika?

 • This topic has 66 vastausta, 30 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by AvatarJätkä.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 66)
 • Rane2
  arto

  talviaika  tietysti siinä oltu ennenkin monta sataa vuotta.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Talviaika on se normaaliaika. Pääasia kuitenkin että edestakainen vemputus loppuu.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  anttik anttik

  Talviaika.. koska vois jäädä viimeiseksi kellon siirroksi.

  Mottimasa Mottimasa

  Kun en ole metsässä leipätöissä, mutta teen kuitenkin mieluusti metsätöitä tehdastyöpäivän jälkeen, hankintahakkuita kuten useampi työpaikaltani. Tunti olisi aika arvokasta valoisaa aikaa illalle, kun sinne metsään nyt 16 maissa ehtii, niin kyllä jos tunti otetaan illasta pois jää hankinnat tekemättä. Juuri tämä syyskuulta kellojen kääntöön on ollut parasta aikaa toteuttaa metsätöitä, sitten jää viikonloppu hommiksi loput. Tietysti jää kaikki muukin harrastus ja liikunta jos heti on pimeää kun töistä pääsee.

  mehtäukko

  Talvi- normaaliin tietysti.

  Pitkäänpä meni eu: n uunoilla tajuta kaksimielinen pelleily hourailuksi.

  Mottimasa Mottimasa

  Paras mallihan olisi pysyä tässä nykyisessä jossa korjataan valoa pysymään siinä ajassa kun ihminen valvoo ja tekee töitä, otetaan yöstä tunti valoisaa päivään jolloin valoa tarvitaan. Eläkeläisten pinttyneitä jurinoita niiltä ajoilta kun aamuyö valoisaa tarvittiin, piti lähteä klo.4 hevosella tai jalan kauaksi savottaan tai niitylle maitotonkkia kolistelemaan. Aika muuttuu ja ihmisten työajat ja tavat siinä samalla. Valtaosa ihmisistä on siirtynyt sieltä hevosenselästä toimistotyöaikaan 7-15:30 ja minäkin aikaisena 5 herään ja 6 olen töissä. En tarvitse pätkääkään sitä tuntia kun huhtikuussa aurinko helottaa aamuyöllä klo.4 silloin 95% ihmisistä nukkuu, loput ovat pääosin yötöissä, illalla on pimeää jo 20 aikaan, eikä silti nukkuma-aika ole kuin 21-22 aikaan. Muutenkin pimeää on paljon ja valoa vähän niin miksi sitä valoa pitäisi yöhön hukata, jolloin ihminen nukkuu?

  mehtäukko

  Mottimasan jutussa on tietysti toisaalta vinha perä…

  merpe

  Minusta kellojen siirto kahdesti vuodessa ei oleongelma,mutta jos pitää yhteen aikaan siirtyä, niin ilman muuta kesäaika. En halua menettää kauniita kesäaamuja nukkumalla.

  harrastelija harrastelija

  Kesäaika sopisi omaan rytmiin – emännällä se olisi talviaika!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 66)