Keskustelut Puukauppa Kesä vai talviaika?

 • This topic has 66 vastausta, 30 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by AvatarJätkä.
Esillä 6 vastausta, 61 - 66 (kaikkiaan 66)
 • Jätkäpätkä

  Nyt se taas on ajankohtainen, kellojen siirto kesäaikaan. Kyllä nyt taas huomaa että aamuvaloisan tulo on karkaamassa aivan yöhön jolloin nukutaan, 5 aikoihin näkisi jo sahailla aivan täysin, mutta illasta pimeä vielä ajaa äijän pirtin nurkkaan. Kyllä korjaava liike on paikallaan.

  Metsänmies

  Sillä ei ole väliä mikä aika on. Tärkeintä on, että on yleensäkin aika. Enempi on tullut toimittua sisäisen kellon mukaan. Herään sillon, kun ei enää nukuta, yleensä aikaisin ja menen nukkumaan, kun nukuttaa, joskus aikaisin, joskus myöhään. Työt ja muut toiminnat tapahtuvat yleensä hereillä ollessa.

  aegolius

  Metsänmiehen aikakäsitys ja tilanne on suorastaan kadehdittava. Tuo on jonkinlaisena tulevaisuuden tavoitteena itselläkin. Valitettavasti suurimmalle osalle tuo ei ole mahdollista. Ei tarvita kuin päivätyö ja/tai pieniä lapsia ja olet kelloon täysin sidottu. Silloin on todellakin väliä mikä aika on.

  Eilen tosin sahasin aamukuudesta iltaseitsemään. Näin sekä auringon nousun että laskun. Eilen ei haitannut, vaikka valoisa ilta jäi ”lyhyeksi”. Noin yleisesti olen pysyvän kesäajan kannattaja. En kuitenkaan usko, että siihen päästään. Sen verran olen realisti.

  Jätkä

  Minuakaan ei oikeasti ole häirinnyt nuo vaihtelevat työ – tai muukaan aika. Joskus olen lähtenyt liikenteeseen kolmen maissa aamulla, varsinkin silloin, kun tein Firaabelihommana lumen linkoamista tieltä ja pihoista. Kun aika monesta paikasta lähti aamutuimaan yleensä emäntä hoitotyöhön tms, niin oli suorastaan pyyntö, että tie on auki aamuvarhaisella.

  Aina olen luvannut lähteä käyntiin milloin tahansa, ja se tapahtuu kyllä kertanykäisyllä.

  Nuorena, kun kesäaikaan olin hakkuulla, niin hellekautena kahdelta nyppäsin sahan käyntiin. Takaisin tulin 10 – 11 aikoihin.

  anttik anttik

  Kun kello oli kesäajassa koko talven, niin olkoon kesäaika sitten..

  Jätkä

  Naapurin emännällä on kellot koko ajan olleet kesäajassa. Minullakin ainakin autron kello…

  Silloin harvoin, kun tarvitsen tarkkaa aikaa, katson puhelimesta. Tänä aamunakin nousin vuoteelta noin viiden maissa. Huomisesta en ole vielä varma, sen näkee sitten.

Esillä 6 vastausta, 61 - 66 (kaikkiaan 66)