Keskustelut Metsänhoito Kesähakkuu ja kantokäsittely

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 69)
  • suorittava porras suorittava porras

    Ilmiö on niin tuttu. Parikymmentä vuotta kantokäsittelyä takana. Pyöreää tummempaa länttiä ei manuaalisesti saa kannon keselle kun pensselillä.

    Puuki

    Miten sitten pienemmissä kannoissa samalla leimikolla ei näy vastaavaa ilmiötä ?  Koko kanto voi olla värjääntynyt eikä ainakaan mitään selviä rajoja ole näkyvissä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä kysymys Puukilta. Jotain värieroa voisi syntyä siitä, että vanhempien puiden sydänpuu ei tihku vettä kaadon jälkeen kuten reunat. Tässä tapauksessa reuna näyttäisi värittömämmältä kuin keskiosa, joka jää kuivemmaksi.

    Tämäkään ei selitä sitä Puukin havaitsemaa ilmiötä, että pienemmän puun kanto oli kokonaan värjääntynyt; pienessä puussahan ei välttämättä ole vielä juurikaan kuollutta sydänpuuta, jolloin sen pitäisi päinvastoin jäädä kokonaan vaaleaksi?

    Metsuri motokuski

    Niin pienissä kannoissa ei ole vielä kuollutta puuainesta jossa väriaine pysyy paremmin. Se tulee vasta myöhemmässä vaiheessa. Kannattaa puukin seuraavan kerran käskeä motokuskin painaa urea näppäintä.  Samalla katsot laippaa niin näet mitenkä se aine suihkuaa. Turhaa sitä arvailla kun se voi käydä katsomassa ihan perskohtaisesti.

    mehtäukko

    Jospa Puuki on langennut halpaan. Niitä ”pienemmän puun” kantoja ei noheva motokuski ole tarkoituksellakaan töplöstänyt…

    Puuki

    Pienempien kantojen ( lpm n. 45-50  cm) värjäys näkyy hyvin miten käytännössä koko kanto on värjäytynyt.  Sitten on muutama isompi kanto joissa on vain keskikohta värjäytynyt.  Hyvin yksinkertaista täällä paikanpäällä oli todeta erot (otin niistä kuviakin). Ei teidän arvailut ja vakuuttelut sitä miksikään muuta.   Liennee sitten pensselisetä käynyt sutimassa ne keskustat , jos ei voi muuten astuntijoiden mukaan syntyä ,en tiedä . Tekijä tietää  eikä ole niin iso asia että lähtisin jälkeen päin häneltä kyselemään.

    suorittava porras suorittava porras

    Jos kyseessä on laipan kautta tapahtuva kantokäsittely ,  pyöreä käsittelyjälki kannon keskellä on mahdoton tapaus. Jos suihkutushäiriöitä on , laikku on toiselta reunalta suora ja kannon reunassa tai  kaareva raita tai raitoja ,jos suutinreikä on tukossa .  Se ,että kannon keskikohta on joskus tummempi ,on ihan normaali tilanne.

    Metsuri motokuski

    Mitenkähän tuo asia pitäisi puukille selvittää että se menisi perille ? Hienoa että ihminen uskoo itseensä. Tuota voisi jo sanoa ” kovapäisyydeksi”.

    Puuki

    Miten teille pitäisi selvittää, että melkein yhtä isoissa , vähän pienemmissä kannoissa on koko alue värjäytynyt ( ei siis ole voinut johtua siitä, että niissä  ei ole sydänpuuta)  mutta isommissa kannoissa ei ole.      Hienoa että te pojat uskotte kaukonäkökykyynne niin hyvin että se ylittää paikan päällä tehdyt havainnot mennen tullen.  Olen minäkin niitä monenlaisia kantoja ehtinyt tähän mennessä katella  monessa eri paikassa, että ihan noviisi en ole  vaikka en ole moton kopissa 20 vuotta keikkunutkaan .

    Metsuri motokuski

    Hienoa puuki. Elä anna periksi. Eihän ne voi tietenkään asiasta mitään tietää jotka satoja tuhansia litroja ovat lotranneet kantokäsittelyä metsään. Ne miehet ovat monta kertaa vuodessa joutuneet tarkastuksiin mm kantojäsittelyn peittävyyden vuoksi. Sen voin sanoa että puuki et ole ainoa jolle tätä asiaa on selvitetty ja kontrolleja tehty. Metsäkeskus ja yhtiötkin ovat olleet asiasta kiinnostuneita.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 69)