Keskustelut Metsänhoito Kesähakkuu ja kantokäsittely

Esillä 4 vastausta, 61 - 64 (kaikkiaan 64)
 • Puuki

  Omat lotruksenne varmasti tiedätte tarkkaan  mutta ette tätä tapausta joka ei liity teidän hommiinne. Vai olitteko alihankkijana kaukohommissa ko leimikolla ?

  suorittava porras suorittava porras

  Tietysti ,jos kyseessä on johonkin vanhaan ritsaan jälkiasennuksena viritetty kantokäsittelyvehje ,joka suihkuttaa vain yhdestä suuttimesta ja on vietävä erikseen kaadon jälkeen kannon yläpuolelle antamaan suihke , on pyöreä jälki keskellä kantoa mahdollinen. Tällöin on suihkutettu liian läheltä kantoa ,mikä tapahtuu helposti käsivaralta.

  Laipan kautta tapahtuva kantokäsittely on ollut käytössä jo yli 20 vuotta ja on toiminnaltaan kohtuullisen varma menetelmä. Pyöreää plänttiä kannon keskelle sillä ei voi tehdä mitenkään.

  Puuki voi ottaa käteen viivottimen ja liikuttaa sitä laipan tapaan esimerkiksi lautasen (,joka kuvitellaan kannoksi )yli saranapisteenä viivottimen toinen pää kaatosahausta jäljitellen. Miten saat synytymään kantokäsittelyjäljen vain keskelle lautasta/kantoa pyöreänä plänttinä? Suihkutusreiät ovat laipassa rivissä tyveltä kärkeen(- 10 cm molemmista päistä).

  Puuki

  Nyt on tämä mysteeri selvitetty : Kysyin motokuskilta ja sanoi että silloin syksyllä hakkuun aikaan oli mustikka-aika. Ukko oli syönyt paljon mustikoita . Kun moton urea oli päässyt loppumaan,  hoiti sitten loput kantojen suojauksista manuaalisesti omin avuin . Värikin oli ihan autenttinen mustikan syönnin ansiosta.    Asia on loppuun käsitelty.

  suorittava porras suorittava porras

  😊

Esillä 4 vastausta, 61 - 64 (kaikkiaan 64)