Keskustelut Metsänomistus Keskustelu oikeilla nimillä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 85)
 • Keskustelu oikeilla nimillä.

  Minusta Metsälehti voisi avata keskustelulle toisenkin kanavan, jossa keskustelijat keskustelisivat oikeilla nimillä.

  Lehti voisi haastaa tällaiseen keskusteluun todellisia metsäalan vaikuttajia, päättäjiä, tutkijoita jne. Näin keskusteluun voitaisiin saada hyvinkin arvokasta sisältöä.

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  Älä ole huolissasi reima ranta: kaikkia noita löytyy sekä nimellä että nimimerkkien takaa. Jopa niin, että yhdenkin (nimeltä mainitsemattoman) nimimerkin takaa löytyy toistakymmentä professoria.

  Jätkä pätkät

  Professuuri ei takaa sitä, että tieto / taito olisi käyttökelpoista tosielämässä.
  Kaikki ”asiantuntijat” ovat perehtyneet omaan pikkuriikkiseen aihealueeseensa ja senkin he tunnustavat olevan aineiston vähyydestä johtuen sellainen, ettei siitä voi vetää luotettavia johtopäätöksiä.
  Elikkä siis nollatutkijoita, joilla ei ole mitään todellista tietoa.
  Tyyppiesimerkkinä voisi mainita Erkki Lähteen, joka pyristelee vastavirtaan sitkeästi, vaikka itsekin jo tajuaa olevansa täysin väärässä.
  Asiantuntijoiksi pitää valita henkilöitä, jotka ovat tehneet oikeita töitä aiheen parissa ja joilla on riittävästi vertailumateriaalia.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ongelmanratkaisutilanteessa tarvitaan monenlaista osaamista. Käytännön kokemusta, laajojen kokonaisuuksien hahmottajia ja myös niitä pienten asioiden kanssa pipertäjiä jotka tekevät perustutkimusta.. Kukas se sanoikaan että ¨jos tutkimus loppuu, niin soveltaminenkin loppuu¨.

  Toisinajattelijoitakin tarvitaan, haastamaan enemmistön käsityksiä. Metsäpuolella Erkki Lähde ja Lauri Vaara. Lisäisin joukkoon nykyvaikuttajista Paavo Väyrysen.

  Visakallo Visakallo

  Olen Tanelin kanssa samaa mieltä, että eipä siitä juuri palstalle lisäarvoa tulisi, vaikka me kaikki omilla nimillämme täällä kirjoittaisimmekin.
  Itselleni se ei olisi ongelma, sillä aivan samoista asioista tulee puhuttua lähes päivittäin hyvinkin monen ihmisen kanssa kasvotusten.
  Suurin ongelma on mielestäni se, että joillakin meistä on olemassa samannimisiä henkilöitä jopa samoilla paikkakunnilla.
  Itselläni on valtakunnassa ainakin kaksi täysnimikaimaa, joita en ole oikeutettu sotkemaan näihin metsäkeskusteluihin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Metsälehdellä on kolumni palsta, johon voi lisätä myös vastineen, eli siis keskustelu on mahdollista.

  Tällä palstalla on aina silloin tällöin vaadittu oikeilla nimillä kirjoittamista. Sen varmistamiseksi että on todella oikea nimi pitäisi kirjautuminen tapahtua pankkitunnuksin.

  Sinä Reima Ranta olet täällä nyt tarkalleen ottaen nimimerkki Reima Ranta et enempää etkä vähempää. Meillä ei ole mitään todistetta että olisit täällä omalla nimelläsi.
  Yleisesti on tiedossa että tänne aktiivisesti kirjoittavista yksi kirjoittaa todella omalla nimellään.

  Mitä lisäarvoa tulisi siitä että me tavalliset Matti Meikäläiset kirjoittaisimme tänne omalla nimellämme?

  Jos on jonkun nimimerkin takana tusina professoreita, niin vastaavasti jollain on niin valtavasti asiaa ja tietämystä kirjoitettavana, että pitää käyttää useampaa nimimerkkiä, että saa kaiken mahtumaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Niko

  Luulen että n. 5 vuotta sitten muutama oikea tutkija kirjoittelikin.

  Oli Mielikäinen (anteeksi nimen ehkä väärinmuistaminen, joku Matti, 10 kertaa Antonin kanssa rupatteli lustoista), Huitu (3x, teilasi AC:n horinat 100-0), Lauri Vaara (ihan vastikänkin, ei kaivanne seittelyjä), ehkä joku muu jäi mainitsematta, pahoitteluni.

  Mikä lie oikeiden asiantuntijoiden kirjoittelun hyydyttäneen?

  Liekö ollut syy, mutta 5-10 v taaksepäin jokainen ms-laipan kääntö-viestiketju sisälsi myyräasiaa, riippumatta otsikon aiheesta. Mukavittuilua, uhkailua, ym. yleispaskaa lensi mitä ihmeellisimmin haukkumasanamuodoin.

  Onneksi on vielä Sahalan kartano, niin on jotain mihin vedota! Kun sitten oikein muuta ei ollutkaan.

  Merkilliseltä tuntuu muutaman palstan ehdottoman eliitin ylikorostunut suojeluvaisto. Pohjimmaisen tavattuaan jossain mökissä, aivot jätetään narikkaan ja viestien arviointi tai kyseenalaistaminen torjutaan. Kova on pelko, olettaakseni aikuisilla miehillä.

  Visakallo Visakallo

  En nyt sitten tiedä, johtuuko se palstalaisten tapaamisista, vaiko mistä, mutta kyllähän täällä nykyisin puhutaan jopa ihan asiaakin.

  Reima Ranta

  Minusta on ymmärrettävää, että tällaiseen lähteettömään puskista huuteluun vakavat keskustelijat eivät lähde.

  Kunnollinen nimellä ja asemalla varustettu keskustelu voisi nousta aivan toiselle tasolle. Metsäala on erittäin monien erilaisten intressien toimintaympäristö. (puun ostajat ja tuottajat, urakoitsijat, toimivaltainen ministeriö, verottaja, metsästäjät, luonnonsuojelu jne. jne.) Eri osapuolten aivoin näkökantojen esilletuonti ja niistä keskustelu voisi lisätä ymmärrystä, parhaimmillaan jopa yhteisymmärrystä.

  Ehkä avointa keskustelua ei halutakaan asemien menettämisen pelossa.

  Nikon kirjoitukseen edellä viitaten, pyydän anteeksi sopimattomia ehdotuksiani ”leikkikentän pilaamiseksi.”

  Gla Gla

  Tanelin ja Puun takaan kanssa samaa mieltä. Asiat ratkaisee, ei allekirjoitukset tai tittelit.

  Visakallo Visakallo

  Virkamiesten olisi hankala osallistua omalla nimellään ja mielipiteellään näihin keskusteluihin, sillä virkamiehellä ei voi olla työhönsä liittyvissä asioissa omaa julkista mielipidettä.
  Virkamiehet joutuvat toteuttamaan poliitikkojen kulloistakin tahtoa.
  Minä en halua tästä palstasta ainakaan julkipoliitikkojen temmellyskentää.
  Heille sitä kenttää riittää muutenkin joka paikassa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 85)