Keskustelut Tekniikka Ketjuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)
 • Jätkä

  Tarkoitat ilmeisesti teräketju / laippa versiota?

  Yhtä protoa olen kokeillut muutaman päivän : Hidas ja kömpelö. Ei pärjää tavallisessa taimokonhoidos iosossa, mutta varsintaan ei pienessä risukossa.

  Pyöröterä on tehokas, nopea ja kevyt käyttää.

  Syrjälä Jari

  Juu teräketju laippa systeemiä tarkoitan!

  Jätkä

  Minä en suosittele, oli minkä merkkinen tahansa.

  husku550xp

  Minä omistan. Suosittelen jos ojia hakkaat  tai jotain rinteitä. Taimikolla normaali raivuri pieksee tuon

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Minulla on tuollainen huskun peli.

  Käypänen erityisesti jos raivattava on hyvin villiä. eli leveitä paju- tai muita puskia, joiden juureen ei pyöröterällä ole asiaa. Myös jos on isohkoja susipuita kaadettavaksi. Mitä epätasaisempi alusta sen parempi pyöröterään verrattuna.

  Erityisesti jos on tarkoitus kerätä puuta, niin tällä voi karsia 2,5 metriä pystyyn ja maassa olevan saa pätkittyä ja hiukan karsittuakin. Voi olla joskus tarvetta tuollaiseen ”jälkikäsittelyyn” ihan kulkukelpoisuuden takiakin. Esim. puita vasten jäävät riekaleet on helppo pudottaa alas pätkinä.

  Itse huomasin, että näin vanhemmalla iällä helpottaa kun jalkoja voi siirtää erikseen ja sitten taas raivata palan, kun ei ole kiinteällä etäisyydellä vartalosta. Tämän voi kääntää haitaksikin, sillä raivaustyö tehdään enemmän käsillä kuin pyöröteräisessä.

  Ei tosiaankaan ole mitään järkeä käyttää esim. varhaisperkauksessa. Eli ei ole talon ainoa raivuri missään tapauksessa.

  Huskun laitteessa on ainakin, vähän turhan pieni moottori.

  Tässä vehkeessä on vielä sellainen yllättävä piirre että siihen jotkut suhtautuvat sairaalla kiihkolla. Tuomiten laitteen vaikka eivät ole nähneetkään. Aikanaan kun kerroin ostoksestani jossain raivaussaha ketjussa, niin pyöröterän vannoutuneet käyttäjät perustivat uuden ketjun kun olin saastuttanut kirjoituksellani edellisen.

  Jätkän mielipide selvästikkin perustuu omakohtaiseen kokeiluun. Olen asiasta hiukan eri mieltä, mutta kuten sanottu ei ole talon ainoa raivaussaha missään tapauksessa, niinpä ei ole meilläkään.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Pyöröterää käyttäva on tottunut ? siihen, että terä pyörii ja sen voi syöttää puuhun nopean kiihdytyksen jälkeen, eli siinä on ”ketju aina höllällä”. Teräketju pitää olla suhteellisen kireällä, että se pysyy päällä siellä puskassakin. Kuitenkaan en pidä puskan ”avaamista” hieman ylempää kovasti hankalana tai aikaa vievänä toimena sen takia, että pyöräterä hipaisee senttisen ja viisisenttisen yhtä nopeasti, mutta teräketju repii sentin paksuista niin, että lopuksi on pois paikaltaan.

  Minun koesahassani oli niin kova terälaippa, että se katkesi, kun sillä hiukan väänsin. Laippa kyllä hitsattiin, mutta mahtoi värkin myyjä olla innoissaan kun sai sen takaisin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tuossa huskussa on normaali moottorisahan laippa ja ketju. Siinä Jätkä kyllä oikeassa että ketju joutaa olla hiukan kireähköllä.

  Kun tuollaisen puskan raipat alkavat olla viisisenttisiä, niin siitä kyllä jää pyöröterällä aika korkea töriläs jäljelle. Ketjuterällä sen saa maata myöten, jos haluaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Jos kantoon ei jää eläviä oksia, se on sopivan korkuinen.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ei koske esim pajun ja pihlajan kantoa, niihin kun tulee eläviä oksia koko ajan.

  Muutenkin olen sitä mieltä että 20cm on maksimi kannon korkeus. Itse teen toki lyhyempiä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Minulla on kokeilussa tuollainen halpa ketjuraivaussaha, aika lelu se on. Helppo sahata vierkkäisiä puita, jos haluaa ryhmästä yhden jättää. Sellaista jyryyttämistä on sahaaminen, kun ketjunopeus ei ole kovin korkea. En ostaisi  mitään kallista reppuraivuria pienen kokemuksen perusteella. Kyllä raivaussahalla puut katkeaa paljon nopeammin. Tiheitä puskia tuolla rassailee helpommin ja isompia puita saa suunnatusti kaadettua.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)