Keskustelut Tekniikka Ketjuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
  • Puuki

    Onko ketjuraivaussahan terän kallistaminen  helpompaa raivattaessa pajukoita ?

    Pyöröterällä raivaus on melko työlästä, jos paksut pajut kasvaa tyvestä aluksi maata pitkin niin kuin varsinkin pelto-ojissa usein tapahtuu.  Muutaman hehtaaarin pajukon raivasin kerran peltoheitolta ja pyöröterän kallistaminen pystyyn, jotta saa kaikki pajut poikki on melkoista taiteilua.

    Jätkä

    Sama vaiva ainakin siinä sahassa, jota minä kokeilin. Terälaitteet olivat vakiokulman paikalla. Mutta Jos kovasti haluaa sahata pystysuorassa olevalla terällä, sen voi kääntää selkäputkea pyöräyttämällä, jolloin terä vinkuu pystyssä, mutta kahvat ovat edelleen vaakasuorassa.

    Tolopainen

    Kallistelu onnistuu vaikka 180 astetta, ainakin tuossa halvemmassa versiossa, jossa moottori on putken jatkeena. Puskien raivaus sillä on helpompaa kuin raivaussahalla ja muutenkin helpompi liikutella tiheiköissä.

    Jätkä

    Helpompaa voi olla, mutta ei missään tapauksessa nopeampaa tai tehokkaampaa.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Puuki:

    ”Onko ketjuraivaussahan terän kallistaminen  helpompaa raivattaessa pajukoita ?”

    Kuten Tolopainen sanoi sitä voi käännellä ihan vapaasti ja sehän se juju juuri onkin. Voi todella karsia puun pystyyn vetää sen juuresta poikki ja karsia sen ainakin päältä. Katkoa maassa sopivan pituisiksi yms. Se terän suunnan vaihtaminen on todella kätevää.

    En tiedä mitä raakiletta Jätkä on päässyt koeajamaan. Sietäisi tutustua ensin huskun reppuraivuriin, niin voisi mielikin muuttua.

    Terveisin Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Jätkä: ”Sama vaiva ainakin siinä sahassa, jota minä kokeilin. Terälaitteet olivat vakiokulman paikalla. Mutta Jos kovasti haluaa sahata pystysuorassa olevalla terällä, sen voi kääntää selkäputkea pyöräyttämällä, jolloin terä vinkuu pystyssä, mutta kahvat ovat edelleen vaakasuorassa.”

    Kun katsoo tuota linkitettyä videota ja lukee tuon Jätkän tekstin, jonka lainasin, niin voi todeta että Jätkä puhuu nyt kyllä aivan jostakin muusta laitteesta kuin me muut.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    petep

    Mitäs se tämä sankari tekee väärin kun ketju lähtee paikaltaan  monta kertaa?

    https://youtu.be/SzBk9GISwQc?t=149

    kuusessa ollaan

    Työntävällä terällä sahatessa ohuet tikut ei katkea heti, vaan jännittyvät kaarelle ja katketessaan tönäävät ketjun pois päältä ennen kärkipyörää.

    Saha on kehitetty reikäperkaukseen ja pitkän kannon menetellään, jostain nämä luin.

    Jätkä

    Tuota videota ei takuulla ole tehty myynninedistämistarkoituksessa – vaan päinvastoin. On epäilemättä Tilhin rahoittama esittelyvideo.

    Käyttämäni Ketjuraivuri oli kyllä huomattavasti näppärämpi, eikä siitä lähtenyt ketju noin usein pois laipalta, se tosin oli huomattavasti lyhyempikin.

    En keksi mitään syytä, miksi pitäisi raivaussahalla pystykarsia puita.

    Tolopainen

    Aika moni muu voi keksiä, nuoressa kuusentaimikossa voi karsia oksia pois taimen puolelta ja jättää lehtipuut suojaamaan taimia hallatuhoilta. Ebsiharvennuskohteissa voi käydä karsimassa alaoksia kaadettavista kuusipuista. Mäntyjä voi pystykarsia kun laittaa jatkovarren paikoilleen.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)