Keskustelut Tekniikka Ketjuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
 • Puuki

  Onko ketjuraivaussahan terän kallistaminen  helpompaa raivattaessa pajukoita ?

  Pyöröterällä raivaus on melko työlästä, jos paksut pajut kasvaa tyvestä aluksi maata pitkin niin kuin varsinkin pelto-ojissa usein tapahtuu.  Muutaman hehtaaarin pajukon raivasin kerran peltoheitolta ja pyöröterän kallistaminen pystyyn, jotta saa kaikki pajut poikki on melkoista taiteilua.

  Jätkä

  Sama vaiva ainakin siinä sahassa, jota minä kokeilin. Terälaitteet olivat vakiokulman paikalla. Mutta Jos kovasti haluaa sahata pystysuorassa olevalla terällä, sen voi kääntää selkäputkea pyöräyttämällä, jolloin terä vinkuu pystyssä, mutta kahvat ovat edelleen vaakasuorassa.

  Tolopainen

  Kallistelu onnistuu vaikka 180 astetta, ainakin tuossa halvemmassa versiossa, jossa moottori on putken jatkeena. Puskien raivaus sillä on helpompaa kuin raivaussahalla ja muutenkin helpompi liikutella tiheiköissä.

  Jätkä

  Helpompaa voi olla, mutta ei missään tapauksessa nopeampaa tai tehokkaampaa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Puuki:

  ”Onko ketjuraivaussahan terän kallistaminen  helpompaa raivattaessa pajukoita ?”

  Kuten Tolopainen sanoi sitä voi käännellä ihan vapaasti ja sehän se juju juuri onkin. Voi todella karsia puun pystyyn vetää sen juuresta poikki ja karsia sen ainakin päältä. Katkoa maassa sopivan pituisiksi yms. Se terän suunnan vaihtaminen on todella kätevää.

  En tiedä mitä raakiletta Jätkä on päässyt koeajamaan. Sietäisi tutustua ensin huskun reppuraivuriin, niin voisi mielikin muuttua.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jätkä: ”Sama vaiva ainakin siinä sahassa, jota minä kokeilin. Terälaitteet olivat vakiokulman paikalla. Mutta Jos kovasti haluaa sahata pystysuorassa olevalla terällä, sen voi kääntää selkäputkea pyöräyttämällä, jolloin terä vinkuu pystyssä, mutta kahvat ovat edelleen vaakasuorassa.”

  Kun katsoo tuota linkitettyä videota ja lukee tuon Jätkän tekstin, jonka lainasin, niin voi todeta että Jätkä puhuu nyt kyllä aivan jostakin muusta laitteesta kuin me muut.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  petep

  Mitäs se tämä sankari tekee väärin kun ketju lähtee paikaltaan  monta kertaa?

  https://youtu.be/SzBk9GISwQc?t=149

  kuusessa ollaan

  Työntävällä terällä sahatessa ohuet tikut ei katkea heti, vaan jännittyvät kaarelle ja katketessaan tönäävät ketjun pois päältä ennen kärkipyörää.

  Saha on kehitetty reikäperkaukseen ja pitkän kannon menetellään, jostain nämä luin.

  Jätkä

  Tuota videota ei takuulla ole tehty myynninedistämistarkoituksessa – vaan päinvastoin. On epäilemättä Tilhin rahoittama esittelyvideo.

  Käyttämäni Ketjuraivuri oli kyllä huomattavasti näppärämpi, eikä siitä lähtenyt ketju noin usein pois laipalta, se tosin oli huomattavasti lyhyempikin.

  En keksi mitään syytä, miksi pitäisi raivaussahalla pystykarsia puita.

  Tolopainen

  Aika moni muu voi keksiä, nuoressa kuusentaimikossa voi karsia oksia pois taimen puolelta ja jättää lehtipuut suojaamaan taimia hallatuhoilta. Ebsiharvennuskohteissa voi käydä karsimassa alaoksia kaadettavista kuusipuista. Mäntyjä voi pystykarsia kun laittaa jatkovarren paikoilleen.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)