Keskustelut Tekniikka Ketjuraivaussaha

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)
 • Jätkä

  Näpertelyä. Hommia, jotka voi tehdä kätevämmillä ja halvemmilla vehkeillä monin verroin nopeammin ja ainakin yhtä hyvin.

  Miksi tuon narun päässä ei voisi killua pyöröterä?

  kuusessa ollaan

  Kysyin messuilla huskun kaverilta, puunleikkaukseem tarkoitettua pyöröterää ei saa hyväksytettyä sahaan, jossa ei ole raivaussahatyyppistä kahvastoa.

  Jätkä

  Ihan järkevää.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Videolla kaveri voisi tietysti käyttää enemmän vetävää terää ja pitää ketjun melko kireällä.

  Pystyynpäin voi tietenkin karsia jos on keräämässä kaadettavaa puustoa ja tietenkin reikäperkauksessa taimen puolelta vähäarvoista vesakkoa.

  Varsinaiseen pystykarsintaan on tosiaankin olemassa paremmat ja halvemmat välineet. Tällä jos säästettävää puuta pystykarsii, niin joko jää liian pitkät tapit tai tulee runkoon vaurioita, mahdollisesti molempia samaan runkoon.

  Jos laippa ja ketju korvattaisiin pyöröterällä, niin siitä tulisi kyllä hengen vaarallinen. Joko tämä ketjuterällä, tai tavallinen pyöröteräraivuri sitten.

  Kyseessä on yksi väline muiden joukossa. Tämä ei missään tapauksessa tule korvaamaan tavallista raivaussahaa.

  Minulla tulee mieleen että täällä palstalla kun on henkilöitä jotka ostelevat metsäpalstoja. Niistä tulee eteen kuvioita joissa ei vuosikymmeniin ole tehty mitään. Niillä kuvioilla on tilausta tälle. Yksi on hyvin epätasaiset maastot ja ojapenkat.

  Minä käytän tätä kun kerään suurimman osan raivauspuusta. Tällä sen saa miltei kuljetuskuntoon samalla kun kaatelee. Vastaava tilanne tulee jos syystä tai toisesta halutaan metsä pitää hyvin kulkukelpoisena, mutta tavaraa ei kuitenkaan kerätä. Tällä raivauspuun saa aika näkymättömäksi, osin karsien ja pätkien niin että pätkät mukautuvat maastoon.

  Yleisesti kai voisi todeta, että mitä useammin metsässä käytetään raivaussahaa, sen vähemmän on käyttöä tälle laitteelle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  kuusessa ollaan

  Pystykarsintaominaisuutta voi käyttää myös verhopuuston pystykarsinnassa, tuollahan ulottuu  kolmeen metriin.

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)