Keskustelut Metsänomistus Kodan rakentaminen -lupapolitiikka

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)
 • Kodan rakentaminen -lupapolitiikka

  Tervehdys.

  Jós (omaan) metsään rakentaa esimerkiksi kodan tai laavun tyyppisen rakennelman tulenteko, varusteiden kuivatus ja taukopaikaksi, niin miten mahtaa mennä lupapolitiikka kunnissa ?

  Entäs, jos tekeekin vanhan ajan tukkikämpän, jossa jo voisi yöpyäkin ?

  – Onko se jo kesämökkiä vastaava rakennus?

   

 • Metsuri motokuski

  Tekee vaan eikä kysele mitään. Muistaakseni alle 10 neliön rakennuksen voi tehdä ilmoitusmenettelyllä.

  Pinohiiri

  Varmaan näin on paljon tehtykin, mutta mutta: Mielestäni tällaisen taukotuvan rakentaminen olisi hyvinkin perusteltua, mikäli metsäpalstalle on pidempi matka ja metsänomistaja työskentelee esimerkiksi viikonloppuisi palstalla ja yöpyy (=kunnon metsäläinen…;)) taukotuvassa.

  Luonnollisesti rakennuskulut pitäisi saada verotukseen. Luvattomista rakennuksista voi olla vaikea saada verovähennyksiä.

  Metsuri motokuski

  Vaikea varmaan on taukotupa muutenkaan saada vetovähennykseen jos se on kiinteä rakennus. Verottaja helposti voi katsoa että osa taukotuvan käytöstä on muuta kuin metsänhoitoon liittyvää käyttöä. Muutenhan suurin osa kesämökeistä olisi taukotupia.

  sitolkka

  Havuista laavu ja rakotulet eteen. Reppu pään alle ja unta kupoliin.

  puunhalaaja

  Tämä tuli omaan pihaan, riitti ilmoitusmenettely. Sijainti piti piirtää kartalle. https://aijaa.com/ZQJuFn

  mettämiäs

  ”Vaikea varmaan on taukotupa muutenkaan saada vetovähennykseen jos se on kiinteä rakennus. Verottaja helposti voi katsoa että osa taukotuvan käytöstä on muuta kuin metsänhoitoon liittyvää käyttöä. Muutenhan suurin osa kesämökeistä olisi taukotupia.”

  Motomies saa tietenkin kirjoitella tällaisia juttuja, mutta ei se todellakaan pidä paikkaansa. Kuten olen ennenkin kirjoitellut, nämä metsäverotusasiat ovat tosi huonosti ”hallussa” tällä palstalla…

  Gla Gla

  Luvat pitää kysyä kunnan rakennusvalvonnasta. Mitään yhtenäistä käytäntöä ei ole. Mutta n. 7-10 m2 on varmaan raja yleensä varastorakennuksille. Tulisija saattaa muuttaa tilannetta, ehkä myös kaavoitus.

   

  Metsuri motokuski

  Jos tukkikämpän rakentamisen ja ylläpidon saa verovähennyksiin niin taidan siirtää kesämökkini saunoineen tukkikämpäksi. Se o n totta että en ole mikään metsäverotuksen asiantuntija enkä siksi pyrikkään mutta uskon että maalaisjärjellä voisi aika monta tilannetta ratkaista.

  Iivari10

  Nyt kun tuli verotuksesta puhetta niin onko palstalaisilla kokemusta saako tänä päivänä moottorikelkan verotuksen vai pitääkö vähentää käyttötuntien mukaan, kuten suositus tuntuu olevan?

  metsänkasvattaja

  todennäköisesti  verottaja hyväksyy  kelkan kokonaankin  jos  pystyy  hyvin perustelemaan hankinnan kelkka  oltava  työkäyttöön tarkoitettu ja  jos  ei  kokonaan  hyväksy niin  osittain  kannattaa pyytää  ennakkopäätös

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)