Keskustelut Metsänomistus Kodan rakentaminen -lupapolitiikka

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)
 • Kodan rakentaminen -lupapolitiikka

  Tervehdys.

  Jós (omaan) metsään rakentaa esimerkiksi kodan tai laavun tyyppisen rakennelman tulenteko, varusteiden kuivatus ja taukopaikaksi, niin miten mahtaa mennä lupapolitiikka kunnissa ?

  Entäs, jos tekeekin vanhan ajan tukkikämpän, jossa jo voisi yöpyäkin ?

  – Onko se jo kesämökkiä vastaava rakennus?

   

 • Per Ä Reikäs

  Merikontti,aika murtovarmakin viellä.

  https://m.nettikone.com/yritys/haler-palvelut?page=1

  Työsuojelukin vaatinee

  työmaakopin/taukotuvan

  metsätyöntekijälle?

  Planter Planter

  Tein aikanaan varasto/taukotupa kopin, nurkista löytyvästä materiaalista, noin 8 m2, ilman tulisijaa ja lämpöeristystä. Lähetin toimenpideilmoituksen kuntaan, merkkasin paikan karttaan, kun ajattelin, ettei kenelläkään ole sitten mitään sanomista.

  Löin kopin pystyyn harkkojen päälle. Jonkin  kuukauden päästä tuli ilmoitus, että rakennuslupa on hyväksytty ja lasku.

  Seuraavassa kiinteistöverossa olikin sitten merkattu kiinteistövero kopille ja samoin vero rakennuspaikalle. Verottaja yllätti myös, sillä rakennus ja rakennuspaikka olivat eri tiloilla, jotka olivat kaiken lisäksi eri kunnissa.

  Yritin ensin korjata asiaa netin kautta, mutta kun siitä ei tullut mitään, menin toimistoon. Minun olisi pitänyt järjestää katselmus, että olisi todennettu missä koppi on!!

  Sanoin kiitos ja näkemiin. Nyt menee yhteen kuntaan kiinteistöveroa kopista 4,92 € vuodessa ja toiseen kuntaan saman kopin rakennuspaikasta 1,32 € vuodessa.

  Remie

  Samaa ihmeellisyyttä esiintyy täälläkin. Sama rakennus on jaettu kolmeen eri osaan ja nimeen. Millään ei  voi oikaista. Näin saavat kolminkertaisen kiinteistömaksun. Kun on vielä kaksi eri osoitetta, ei voi ymmärtää, ei ymmärrä kukaan muukaan. Oikaisu mahdollisuutta ei ole.

  Jean S

  Näitten pienten rakennusten rakentaminen on aina ihan mitä sattuu, koska kunnalla on maankäyttö- ja rakennuslain nojalla oikeus vapauttaa vähäisiä rakennuksia ja rakennelmia rakennusluvan tai toimenpideluvan alaisuudesta. Oikeat vastaukset tähän asiaan löytyy siis pääasiassa kiinteistön sijaintikunnan rakennusjärjestyksestä. Jos sitä on hankala tulkita niin voi kertoa kunnan niin voin vilkaista, kyllä ne kaikki netistä löytyy. Lisäksi asiaa voi joskus sotkea, ollaanko jonkun kaavan jonkunlaisella alueella tai vaikka suunnittelutarvealueella tai onko vaan ei-niin-mukava kunta.

  Mitä kelkkaan tulee niin aika paljon pitää olla manttaalia että kelkasta oikeasti tulee sellainen laite, jolla tehdään metsätöitä niin paljon, että siitä oikeasti työvälineeksi on. Toki jollain niinkin voi olla.

  Jean S

  Remien asiaan en nyt ihan tällä selostuksella pysty ottamaan kantaa. Onko siis rekisterinumero sama?

  Puu Hastelija

  75m2 toimenpideilmoituksella. Kylmä varasto. Edellyttää kuitenkin paria pohjustavaa juttutuokiota ja hyviä perusteluja rak. tarkastajalle. Ei kyllä paljon yli, mitä ihan virallisestikin täällä tuollaisia saisi rakentaa, mutta lisää se joka tapauksessa kuntalaisten toimeliaisuutta ja euroja kierrossa, jos edes joku jotain tekee /teettää.

  Remie

  Tuo oli yksi kiinteistö mutta tein tonttijaon uudelleen että sain symmetriset maa-alat. Toinen tontti oli kapeamalta kohdalta vain 5m . No se meni ihan jees. 1000€ maksu , eikä pinta-alat muuttuneet. Rakennus säilyi samalla kiinteistöllä. Vanhaa 1950 luvulla rakennettua on laajennettu puolella 1980 luvulla. Nyt kun tonttijako tehtiin niin nuo ovat rakennukset ovat erikseen vaikka on samaa tilaa. Myös tuo koko tila josta tulee yksi rakennus. Siis kolme rakennusta ja kaksi kulkua, yksi osoite , on kahden tien vaikutusalueella. Kysymys on kaiken aikaa yhdestä pytingistä. Koitin oikaista mutta turhaan. Pitänee käydä ilmakuvan kera valvonnassa.

  wanhajätkä

  Mulla on liikkuva systeemi ja koen sen hyväksi. Kämppäosa on 2,5x7m raskaalla jousitetulla telialustalla. Perässä sauna vasikkana pikku kammarin kans kolmen ha-perävaunuakselin päällä. 2,5x6m. Nykytraktori laukkaa viittäkymppiä. Sadan kilometrin siirtymä ei ole mikään ja kämppä on aina mukana lähellä kohdetta. Pikkusavotassa vain tuo vasikka kippikärryn perässä…Ainahan siellä tahtoo olla jotain  pengertien parannustakin. Ison traktorin perässä tuo yhdistelmä ei edes tunnu.

  Työmaavaunu ja sauna on sitte tehty niin viimesen päälle että voittaa monet mökit. Ei ne koskaan jouda olemaan samoilla sijoillaan puoltavuotta.

  Kalastus alkaa jo keväällä syksymmällä marjastus ja metsästys. On siellä kiva viettää laatuaikaa lastenlasten kans. Opettaa metsän ja järvien saloja. Ei ole paikkaan eikä aikaan sidottu. Usein on yhdistelmä erilläänkin mukavissa paikoissa. Välillä tarvitaan enemmän tilaa välillä vähemmän. Istutus-ja marja-aikana onkin sitte lapset ja lapsenlapsetkin metsäretkellä. Porukalla hoidetaan pienimpiä ja kokataan…otan mielellään senkin hukin…

  .

  Per Ä Reikäs
  Remie

  Reikäs

  Olen kokenut saman , eikä siihen taas tarvittu kuin yksi  ihminen joka oli mökkiläinen. Lopetti työnteon haki alueeni pohjavesialueeksi. Viranomainen totesi onhan sinulla täällä vettä ja teethän sinä täällä työtä . Pohjavesialueella ei tehdä mitään . Sinun pitää pihasi pinnoittaa asvaltilla kuten tie , sadevedet pitää johtaa öljyneroituskaivoivoihin , jätevesienpuhdistislaitos pitää rakentaa kun olet pohjavesialueella ja maa on karkeaa hyvin vettäläpäisevää salaoja hiekkaa. Väitin vastaan että kaivoa ei vain tänne saa, ja maa on tiivistä savea . Viranomainen oli päättänyt että maani on soraa ja sanoi että kun se on merkitty sora alueeksi niin se on sitä vaikka se olisikin savea. Lopuksi vahvisti että se on laki. Näin alue vietiin yhteisen edun nimissä vaikka vettä ei kovistakaan yrityksistä huolimatta ei ole alueelta löydetty. Tuo vido kuvaa hyvin viranomaistoimintaa EU: aikakaudella. Ennen EU: ta sentään tutkittiin asia mutta nykyään vedellään viivoja mutu tuntuntumalla, lienee vielä EU virkamiehet asialla.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)