Keskustelut Puukauppa Koivikon hakkuut

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 100)
 • Koivikon hakkuut

  Merkitty: 

  Mestarit ja muut ammattimiehet, kertokaas millaisia hehtaarikohtaisia kuutio- ja euromääriä olette saaneet puhtaista koivikoistanne? Ensiharvennus, kakkosharvennus vai päätehakkuu?  Onko kyseessä ollut hies- vai rauduskoivu?  Millainen kasvupaikka?

 • Visakallo Visakallo

  Meilläpäin parhaimpia kuusikoita on nyt kolauteltu nutulleen yli 40 000 euroa / ha. Aletaan lähestyä vuoden 2008 huippuja. Mites muualla?

  hatelo

  No huh huh! Pitää olla kiintoja noissa metissä! Ja läpihinta tosi kova. Meilläkin tukin hinnat parhaat 10 vuoteen, mutta ei varmaan nouse läpihinta motille missään leimikossa yli 58 euron. Se tekisi 400 motin huippumetsässä noin 23 tonnia/ha

  Tolopainen

  Vaikuttaa että mäntytukista saa 65€ kiinto. Kun tuon saa vielä hallituksen veropolitiikan ansiosta nettona ei huono, vaikka realihinta on pitkässä laskussa.

  Jätkä

  Kyllä puunjalostusteollisuus on pääomavaltaista teollisuutta. On aina ollut ja tulee aina olemaan.

  Nyt on markkinatilanne sellainen, että käytännössä pääoma on halpaa, kun korot keikkuu nollan tietämillä. Hinnat ovat pilvissä, mutta työvoimaan ei ole satsattu senttiäkään lisää, vaikka itketään työvoimapulaa.

  Puunjalostusteollisuudelle – nimenomaa kuiduttavalle, pitäisi langettaa muutaman kymmenen prosentin vientitulli. Valtionkin talous kohentuisi äkkiä, mutta nopeasti.

  Puunjalostus ei ole työvoiman kalleudesta ollut huolissaan ilmeisesti ikinä. Kun palkkakulut koko ketjussa on vain muuta prosentti liikevaihdosta, eikä ihan sitäkään, jos pomojen tulospalkkaukset jätetään laskuista pois, on turha kadehtia työvoiman kalleutta, koska sitä ei ole näkyvissä.

  Tolopainen

  Teollisuuden suurin kulu on palkat ja se on fakta. Liikevaihdolla ei makseta mitään vaan tuloksella ja kun netto tulosta verrataan palkkakuluihin kyse on suuresta kuluerästä.

  Jätkä

  Sellutehtaalla voi tietenkin leikkiä kulurakenteella, mutta jos sellutonnin vientihinnassa raaka-ainekulut + koko ketjun työvoimakustannus on alle 20 %. on lähes yhdentekevää, vaikka raaka-aineen hita muodostaisi siitä vain kolme prosenttia.

  Nykykurssilla  MG:n uusi ”Bioselluloosatehdas” haukkuisi hintansa parissa vuodessa, ellei valtavia voittoja leikattaisi rajulla kädellä.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Osuuskunnan toimihenkilö kertoi minulle, että äänekosken uusi tehdas haukkui heti hintansa, suhdanne on niin hyvä.

  (koivu)Sellu ei ole mikään lopputuote, vaan tähtitieteellisellä voitolla kaupaksi menevä raaka-aine, joka on irrotettu siitä koivupöllistä.

  hatelo

  Tässä on faktatietoa erittäin hyvän noin 80 vuotiaan koivuvaltaisen vanhan kaskikoivikon hakkuusta talvelta 1998. Koivuvaltainen kuvio, keskipituus jotain 28 m hujakoilla. Metsurit savotoi 1 ha kuvion. Puuta yht 284,4 m3, tukkia yht 193,2 m3. Mäntyä 30,2 m3, kuusta 70,3 m3 ja koivua 183,9 m3, josta tukkia 128,6 m3 ja kuitua 55,3 m3. Koivutukista 20,3 m3 eli 15,8% oli sitä siihen aikaan arvossaan olevaa tyvikoivua. Koko kaupan arvo oli 59.667 mk eli melko tarkkaan kymppitonni nykyrahaa. Läpihinta motille siis hiukan vajaa 40€/m3. Ei siitä hirveesti ole puun nimellishinta kyllä kehittynyt. Ostovoima tuolla leimikolla kyllä sen hetken kustannus/palkkatasoon huikea nykypäivään verrattuna.

  trimmeri

  tuo 60000mk oli tuolloin kyllä oikein rahaa. Hemmetti, ku oli  satanen perstaskussa, niin kyllä kelpas mennä esson kahvilaan. Nykyjään kahdenkympin kanssa tupakkimiehen on melko kälynen mennä abc-kuppilaan.

  Puuki

  Vuoden  2001 €uro vastasi n. 5.95 mk:aa. Nykyisin suhde on n. 1 / 4.95 , joten v.-98 60000 mk vastaisi jotain > 12 300 €:a .  Keskimottihinta on ollut siinä laskussa ~ 43,5 € .

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 100)