Keskustelut Tekniikka Kone kuivaksi

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Kone kuivaksi

  Merkitty: 

  Pitkään käyttämätön saha on oikukas käynnistää. Miten saa kastuneen koneen parhaiten kuivaksi useiden käynnistysyritysten jälkeen?

 • jees h-valta

  Mitään tulppia tarvii irroittaa. Minulla saha putosi käyvänä vesiojaan ja jopa lievästi leipoi ittensä nalkkiin. Muutaman kerran varovaista vetoa käynnistysnarusta ja kun kone rupesi liikkumaan koko varvinsa vetelin rivakasti kolme-neljä kertaa ja kone kävi jälleen. Homma on siitä lähin sen sahan kanssa jatkunut jo muutaman vuoden eikä sitä tulppaa ole vieläkään avattu kertaakaan.

  Jätkä

  Haluanpa nähdä, kun männän päällä on vettä vaikkapa vaan sentti, kuinka Jeessi se nykäsee pyörimään. Vesi ei anna periksi yhtään, joten vaikka olisi upouusi käynnistin, hajoaa se ennenkuin moottori pyörähtää edes kerran ympäri, jos vetäjällä on mielettömästi voimaa. Kun sällit ovat ajaneet järveen moottorinkäydessä reippaasti, on kone hajonnut, kun se on pysähtynyt liian kovilta kierroksilta kuin seinään.

  jees h-valta

  Kai se sieltä johonkin päin lähti sieltä männän päältä. Ainakin kone alkoi pienellä hivuttavalla vedolla ensin pientä liikettä ja siitä pikkuhiljaa periksi antaen. Eihän se kierroksilta pudonnut vaan tyhjäkäynniltä ja se kävi vielä kun sain otteen veden alla. Mutta sammui ylös nostossa. Kone ei kuitenkaan sen kummemmin vaurioitunut vaan on toiminut normaalisti sen jälkeen monta vuotta jo.

  Jätkä

  Väljä on kone, jos vesi tulee renkaiden ohi vetämällä narusta.

  jees h-valta

  Se oli uusi noin kuukauden vanha kone joka oli lähes ensimmäisillä metsätöillään.

  Jätkä

  Siinä tapauksessa se ei vettä hörpännytkään.

  Me olemme joskus pesseet sahoja antamalla kuuman moottorisahan imaista vettä lätäkösta jäähdytysilman joukossa. Hyvässä lykyssä sylinteri peseytyy päältä päin täysin puhtaaksi, mutta jos kone käy tyhjäkäyntiä, on veden pumppaaminen niin raskasta, että se sammuisi, ellei anna kaasua aika roheesti siinä vaiheessa. Pieni määrä vettä ilmanputsarin läpi ei ole vaarallista, mutta imuaukon puolella männässä näkyy, että vesi on aika kovaa.

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)