Keskustelut Metsänhoito Kone kuskeista työvoimapula, uutisoitiin uutisissa

Esillä 2 vastausta, 61 - 62 (kaikkiaan 62)
 • Kone kuskeista työvoimapula, uutisoitiin uutisissa

  Merkitty: 

  Uutisissa oli että koneenkuljettajia valmistuu vuosittain 400 ja 300 jää alan töihin. Sehän tarkoittaisi sitä että jos jokainen olisi 35 vuotta keskimäärin töissä että työntekijööita olisi 10500 metsä alalla kone kuskeina. Uutisessa ei mainittu sitä paljonko tällä hetkellä on työntekijöitä ja paljonko se tyäntekijöitten määrän tulisi olla tulevaisuudessa.

  Luulen että ongelman esittely oli jonkin sortin propagandaa, jos töitä on ja urakoitsijoille tarvetta niin koneketjut rantautuu Suomeen Virosta. Tai Venäjältä.

 • Metsuri motokuski

  Ehkä minulla ja muutamalla muulla on eniten kokemusta naisista metsäkoneenkuljettajan tehtävistä ja joillakin jopa työkavereina. Sen voin todeta että kuljettajan työ sopii molemmille ja mikä parasta tässä työssä on naisen ja miehen euro sama. Ainoa jossa eron huomaa niin on remontin teko taito. Hyvin usein motokuskin työssä juuri remontintekotaito luo ongelmia naisille.  Mutta jos kiinnostusta on niin varmasti oppii siinä kuin mieskin. Työn rasittavuudesta se ei ole kiinni. Joskus ehkä fyysistä voimaa voisi olla enemmän kun tynnyreitä ja kanistereita raahaa.

  Mettämakuri

  Onko maailmanympäri purjehdus työtä?

  Metsäkoneenkuljettajan työ ei sovi kaikille,  monella alkaa pimeä syystalven  metsä ahdistaa.

Esillä 2 vastausta, 61 - 62 (kaikkiaan 62)