Keskustelut Metsänhoito Koneistutus

 • Tämä aihe sisältää 36 vastausta, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta, sitten Kurki toimesta.
Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
 • Koneistutus

  Hyvää vappua kaikille

  Alamme olla taas siinä vuoden ajassa jolloin alkaa uusi metsänviljelykausi, etelä-suomessa se lienee jo alkanut mutta meillä täällä itä-suomessa oottelemme vielä hieman. Taimitarhat alkaa lähetellä taimikuormia maakuntiin ja me teroittelemme välineitä huippu kuntoon.

  Koneella istuttamisesta minulla on kokemusta 6 vuoden ajalta ja tämä ajanjakso sisältää monia kokemuksia ja näkemyksiä koneelliseen istutukseen.  Ollaan realistisia ensinnäkin tuntituotoksista, mikäli taimia menee yli 250 kpl tunnissa maahan onko työn jälki laadukasta. Istutustyön laadusta ei pidä tinkiä koska siitähän metsänomistaja maksaa. Istutuskoneena minulla on yksittäin istuttava ja samalla muokkaustyön tekevä laite. Tällä koneella olemme myös onnistuneet istuttamaan myös melko kivisiä kohteita jotka ei välttämättä sovellu koneelle ollenkaan. Istutus vaiheessa kastelemme vielä koneella taimipaakun ennen taimen tiivistystä.

  Istuttamamme kohteet olemme käyneet tarkistassa satunnaisesti seuraavana kasvukautena ja samalla olemme ottaneet valokuvia omaan käyttöömme jos ketä asia kiinnostaa niin on asiasta näyttää valokuva sanojen vahvistukseksi.

  Taimihuoltoketju joka alkaa taimitarhalta ja päättyy taimen istutukseen on erittäin tärkeä vaihe. Ketjun jokainen lenkki on tärkeä jos siinä jokin kohta ontuu se näkyy lopputuloksessa eli taimen kasvuun lähdössä.

  Istutuskauden alku kesäkuun loppuun saakka on istutuskoneelle täysi työllisyys. Tästä eteenpäin mahtuu koneelle vielä tilauksia, mikäli teistä lukijoista joku kiinnostuu asiasta ja tahtoisi lisätietoja, ilmoita kiinostuksesi tähän keskusteluun. Toiveena olisi työkohteitten sijainti itä-suomessa.

   

   

   

   

 • Metsuri motokuski

  Harmi tolopainen kun ei asuta samoilla seuduilla.

  Raivaaja

  Halvalla Metsuri motokuski olet istuttanut. Laskin että ha taksa istutuksessa olisi minulla 340€.

  Tuosta koneistuksesta, en tiedä mikä osuus menee koneen kuljettajan piikkiin. Oma kokemus tulee kahdesta yrittäjästä mutta samasta istutuskoneesta. Edellinen luovutti ja möi pois ja jatkaja jatkaa samalla uralla eli ei tahdo saada hyvää jälkeä. Alkuaikoina sanoivat että säädöt ei ole kohdillaan mutta vuosien varrella mitään muutosta parempaan ei ole tullut.

  Rane

  Varmaan joukossa on onnistuneitakin työmaita koska luulisi yhdistyksellä kärsivällisyyden loppuvan jos kaikilla pitää käydä jälkiä korjailemassa.

  mehtäukko

  Jos niin on, että keskentekoinen tuote on pykätty markkinoille, se on suurin vääryys yrittäjää kohtaan. Leivän tienuu ja tuotos on laadun kemmertäessä on huono yhtälö.

  rööri roope

  Kuivat taimet kuiviin mättäisiin (savi ja muta) talvi ja kevätahava viimeisteli lopputuloksen.6000 tainta uusiksi.

  Pikkasen syytä konekuskissakin.Istutustahti koneella oli 900/8h vuoro.

  Kuvia kohteelta lähetetyissä kuvissa sivu3.

  Kurki

  Pikkasen syytä konekuskissakin.Istutustahti koneella oli 900/8h vuoro.

  Pari minuuttia meni mättään ja istutuksen tekoon? Aikamoista töpeksimistä noin helpolla maalla.

  Kun kasoo tuota Bracken videota, niin vauhti olisi mätäs ja istutus 10 sekunnissa. Tu0lla teholla 6 tunnissa (tehollinen istutusaika/8t) tulisi jo 2000 laikkua +tainta maahan.

  Miksi taimia ei kasteltu viime kesänä? Talvihan oli märkä kuin mikä.

  Minä kyllä kastelin puolen ha alan reppuruiskulla keväällä 2019 istutettuja taimia. Taimen juuresta juuripaakku märäksi.Eikä mennyt kauan.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)