Keskustelut Tekniikka Konekaupoille

  • Tämä aihe sisältää 42 vastausta, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten AvatarPerko toimesta.
Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 42)
  • Konekaupoille

    ”…Harvennusten väitetyt laatuongelmat samaan aikaan kohonneiden kuitupuun hankintahintojen kanssa ovat pitäneet pienten metsäkoneiden kauppiaat kiireisinä…”  on artikkelit- osiossa juttua.

    On tietysti hyvä, että vapaudessa yrittää tulee myös vaihto-ehtoisia mahdollisuuksia. Kun jo valiteltu, että kaikkien toimintakulujen noustessa siivu viivan alle on rankasti ohentunut, kuinka sitä parannetaan aika rajallisen tuottavuuden ympäristössä pikku vehkeillä?  Entäpä jos kuidun hankintalisä kutistuu parin vuoden takaiselle kustannusten pysyessä nykytasossa?

    Tilanne voi keikahtaa helposti, ja siinä kolinassa on tarjolla konekentillä halpaa rautaa kilohinnalla.

  • mehtäukko

    Lähi historia kertoo pikkukoneiden kannattavuustrendin. Jos se olisi positiivinen, olisihan niitä metsissä, mutta niiden kysynnän puutteessa valmistajiakin on keikahtanut. Kuten mainittu, sitä työtä tekevät vaativat tuottavaa työtä ympäri vuoden. Ja tuotokseen nähden taksaa olisi vuoltava kantohinnasta nykyisestä ei 5 ,vaan 15 euroa joka motille, että alkaisi happea saada.

    Niin, onko tipin maksajia?

    Puuki

    Myyjän markkinat alkaa kohta olla harvennusmetsissä ja se merkitsee , ett’ ostajan on otettava huomioon myös myyjien mielipide ja toiveet.  Monilla yrittäjillä onkin jo erilaisille leimikoille sopivampia koneita kalustossaan.

    Perko

    Pystykaupassa  puunostaja maksaa hakkuukulut ja hakkuun jäljentuhot. Sitä ei veloiteta kantohinnasta , näin täällä ovat viisaat selittäneet.

    mehtäukko

    Tuossa on vikaa lukijan ymmärryksessä.

    Jovain

    Että pitäisi vielä lisää maksaa? On hyvä, että vaihtoehdoista löytyy? Toimii kyllä toisinkin päin, kaikki tipit kotiin päin, hankintana, omana tai ostopalveluna?

    suorittava porras suorittava porras

    Puukin kommenttiin on todettava ,että tilanne on juuri päinvastoin. Turhia ja tuottamattomia koneita karsitaan . Kun lisäksi on huomattu ,että yli kolmannes enskoista houkutellaan hakkaamaan ennen aikojaan , on mahdollista välttää nämä sudenkuopat hankkimalla kaluston , jolla ei synny kiusausta joutua ennenaikaisille hakkuille . Ne vievät rahat ja maineen .

    Perko

    Kauppasopimukseen merkitään alue ja tapatoimia, siihen kirjaa ne uranleveydet/ tiheys merkataan nauhoin maastoon ( on ukon helpompi seurata)  ja syvyydet jotka ovat sallittuja.   Kun  jollain on siihen sopiva saha ja kaatorauta lisänä vankkurit niin ostaja valitsee hänet. Myyjän pitää osata päättää metsässään mitä siellä tehdään.

    mehtäukko

    Perkolla on ohjeet kivikaudelta.

    Perko

    Puutkin ovat peräisin jo ennen kivikaudelta kehitetty.  Hakkuukoneenkuljettajat nimiä mainitsematta kuvittelee johtavansa konsernia ja olettavat päättävänsä millaisia koneita on tarpeen suunnitella.  Hyvää on sanottava  innostuksesta.  Pankrotti voi johtua heikoista sopimushinnoista joita  ei ole osannut laskea.

    PS: Eihän kantohinta ole mitenkään vaikuttamassa pystykaupan  hakkuunkustannuksiin tai menettelyyn.  Loppukäyttäjähän  maksaa ne vaikka Kiinassa.

    Metsuri motokuski

    Nyt tuli perkolta kovat ohjeet. Ehdottomasti kannattaa ottaa käyttöön.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 42)