Keskustelut Metsänomistus Korruptio metsäalan valtionhallinnossa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Korruptio metsäalan valtionhallinnossa

  Onko muilla tullut vastaan korruptoitunut hallinto?

  Olen muutamien vuosien ajan seurannut metsäkeskusten, maanmittaulaitoksen, MMM ja alan asiantuntioiden ja johtavien virkamiesten toimintaa.

  Erityisesti metsästykseen liittyvät hirvenmetsästys asioiden hoito on korruptoitunutta. Jos pyytää em. asioihin mielipidettä joka voi olla metsätystoimintaa hankaloittavaa nämä virkamiehet kiertelevät vastauksissaan ja antavat ympäripyöreitä vastauksia.

  Monet virkamiehet on ottaneet vastaan metsästäjiltä mm. ilmaisia  metsästyselämyksiä yhteisjahtien muodossa. Nämä lahjat eivät voi olla vaikuttamatta heidän mielipiteisiinsä metsästykseen liittyvissä kysymyksissä.

  Miten tämä korruptio saadaan kuriin?

 • pitkät neulaset pitkät neulaset

  Tekoälyllä?

  urbo urbo

  Timolla jäänyt hirvipaisti saamatta kun närästää

  Tolopainen

  Ai jaa kun tuo hirvenpyynti ei mitenkään erityisen hauskaa ole ollut enää vuosiin, kenen intressiä nämä virkamiehet ajavat. Lisäksi joka syksy on kova riesa päästä eroon ylimääräisistä lihoista, vähempikin hyvin riittäisi. Kohta kukaan ei edes syö punaista lihaa. Voitaisko hirvenlihoista alkaa tehdä vaikka biodieseliä. Tulevalle syksylle on taas kova urakka tiedossa, jos lupamäärä nousee 50%, taidan jättää väliin ja palata kun lupamäärät puolittuvat nykyisistä.

  Jätkä

  Eipä taida suurimmalla osalla virkamiehiä olla mitään hinkua hirvien ampumiseen, eikä sen lyijyllä maustetun koiranmuonan syömiseen, vaan ne lieveilmiöt, eli hauska seura, hyvää konjakkia, saunomista ja vieraita naisia – jopa ulkomaita myöten. Ja se, että saa olla kotoa pois muutaman päivän putkia. Evolla oli ja on vieläkin varmasti , perinteisiä Diplomaattijahtia, joissa kansakunnan kerma vietti pidempiä ja lyhempiä aikoja luonnon helmassa. Metsähallituksen metsurit toimivat ajokoirina ja ampujina oli aikoinaan erään kaljupäisen presidentin lisäksi puolustusvoimien ja ministereiden lisäksi myö valtakunna korkein lupaviranomainen, joka varmisti, että kaikille ammutuille löytyi kaatoluvat.

  Kerrottiin, että tärkeimmille ampujille oli järjestetty päällystakki, joka tähtäsi aina samaa elukkaa ja ampui lähes samaan aikaan, jos tarvetta oli.

  Kyllä siellä taisi iltaisin ”ministeriviinat” maistua edustusmetsästäjien laseista.

  Timo Heikki

  Tänään sain vinkin joka voi hiukan vaikuttaa. Nämä korruptiojahteihin osallistuvat on julkista valtaa käyttäviä virkamiehiä joiden mielipiteeseen yritetään vaikuttaa.

  Oikeusasiamiehelle lähti kanne muutaman virkamiehen osalta.

  Suosittelen teitä muitakin toimimaan näin.

  Metsuri motokuski

  Jos esim metsäyhtiö kutsuu vieraitaan ja yhteistyökumppaneita hirvijahtiin kerran pari syksyssä mailleen niin mitä korruptiota se on. Saman voi tehdä lähes kuka tahansa jolla on hirvenmetsästysoikeus. Mitä valittamista tuossa on. Eiköhän näitä virkamiehiä työllistetä jo ihan tarpeeksi typerillä valituksilla johonka tämäkin kuuluu.

  Timo Heikki

  Metsäyhtiö voi kutsua jahteihin ketä haluaa, mut virkamiehen on syytä jättää kutsut väliin.

   

  Metsuri motokuski

  Miksi ? Mikä virkamiehissä on sellaista että ne eivät passitornissa voi istua ?

  Jätkä

  Jos virkamiehelle tarjotaan kahvit, se ei ole lahjus, mutta jos tarjotaan pullakahvit, se on!

  Silloin, kun esim Presidentti järjestelee vaikka hirvijahdin Ulkolaisille vierailleen ja mukana on diplomaatteja ja joku ministerikin, adjutantit, turvamiehet ja sopiva määrä sekä koti- että ulkomaalaisia kenraaleita, on kaikki ihan Jeessi.

  Vaikka siellä lennetään puolustusvoimien / rajavartioston helikoptereilla hakemaan lisää viinaa ja naisia, kuuluu sekin kuvioon.

  Mutta jos tilaisuudesssa juotetaan virkamiehiä vain sen takia, kun he ovat juuri niistä asioista päättäviä virkamiehiä, niin se on lahjontarikos.

  harrastelija harrastelija

  Joskus lahjonnan raja oli lounaassa, vaikka yleinen sanontahan on ettei ilmaisia lounaita jaeta. Tunnollinen virkamies ei huoli lahjuksia. Lahjojahan voi tulla muutenkin, mutta esim. Vironperän isäntä aikoinaan jätti saadut lahjat avaamatta ullakolle.

  Olen ollut herrana herrajahdissa ja järjestämässä mm. ulkomaalaisille vierasjahteja. Tapahtuma on yleensä tärkeämpi kuin saalis, erään saksalaisen kanssa jäi hirvi ampumatta, mutta puolukoita hän söi suoraan maastosta ja tulilla oli sitten nokipannukahveet.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)