Keskustelut Metsänomistus Korruptio metsäalan valtionhallinnossa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)
 • Korruptio metsäalan valtionhallinnossa

  Onko muilla tullut vastaan korruptoitunut hallinto?

  Olen muutamien vuosien ajan seurannut metsäkeskusten, maanmittaulaitoksen, MMM ja alan asiantuntioiden ja johtavien virkamiesten toimintaa.

  Erityisesti metsästykseen liittyvät hirvenmetsästys asioiden hoito on korruptoitunutta. Jos pyytää em. asioihin mielipidettä joka voi olla metsätystoimintaa hankaloittavaa nämä virkamiehet kiertelevät vastauksissaan ja antavat ympäripyöreitä vastauksia.

  Monet virkamiehet on ottaneet vastaan metsästäjiltä mm. ilmaisia  metsästyselämyksiä yhteisjahtien muodossa. Nämä lahjat eivät voi olla vaikuttamatta heidän mielipiteisiinsä metsästykseen liittyvissä kysymyksissä.

  Miten tämä korruptio saadaan kuriin?

 • Timppa

  Suomi on pieni maa ja eri puolilla toimivat voivat olla sukua, opiskelukavereita tai entisiä työtovereita.  Sellaista pätevää virkamiestä, joka ei johonkin tahoon nähden olisi jäävi taitaa olla mahdotonta löytää.

  Silloin kun aikanani neuvottelin jonkun entisen työtoverini kanssa rakentamiseen liittyvistä asioista, asiat käsiteltiin asioina.  Ei siinä kaveruus vaikuttanut.  Mikä lienee tilanne nykyään, sitä en tiedä.

  Olen kyllä sitä mieltä, että maailma on muuttunut sellaiseksi, että virkamiesten on fiksumpaa hoitaa neuvottelut työhuoneessa.  Ei retkillä.  Tulee helposti vääriä tulkintoja, jotka pahimmillaan saattavat kaataa hyviä hankkeita.

  Tai sitten käy  kuten Espoon entiselle teknisen toimen kaupunginjohtajalle, joka sai tuomion käytyään rakennusliikkeen vieraana Lapissa.  Mutta ainahan löytyy sellaisia, että he kokevat etteivät hyvät tavat koske heitä.

  Metsuri motokuski

  On se melkoinen olio tuo virkamies. Kun pääsee herrojen kanssa hirvijahtiin ja jopa saa siellä ruuan ja pari kaljaa niin muuttuu täysin. Hänen käsitys herroista muuttuu ja alkaa suosimaan ruuan ja pari kaljaa antaneita jahtikavereita. Päätöksenteko muuttuu suosivaksi näitä jahtikavereita kohtaan ja muita hyljeksien. Jopa valtiovalta on joutunut antamaan tarkat raamit mitä saa tarjota jotta puolueettomuus säilyy.

  Kun sitten virkamies siirtyy yksityisen sektorin palvelukseen niin hänen luotettavuus parantuu huomattavasti eikä suosimista tapahdu sillä korruptiota ei tee muut kuin virkamiehet. Tietenkään. Aika naivi ajatus mutta aika tuttu tilanne.

  Kalle Kehveli

  Hirvenmetsästys on suomen pahimpia mätämunia, joka pitäisi heti puhkaista. Päätöskoneisto on täysin korruptoitunut, piste.

  A.Jalkanen

  Sitten on vielä vapaamuurareita joilla on eri säännöt kuin muilla kansalaisilla.

  harrastelija

  Vapaamuurarit ovat järjestö sinänsä, taitaa olla omanlaisensa herrakerho ja kerholla on omat säännönsä. Jos virkatyössään suosii veljeä, niin kiinnijääminen on mahdollista esim. ”tutkivan” journalisuuden myötä vaikuttamisella.

  Avoimempia ovat Rotarit ja Leijonat. Molempien jäsenluettelot löytyvät metrikkeleista, joten veljen/siskon kiinni jääminen suosimimisesta on virkahenkilölle kiinnijäämisen paikka.

  Onpahan aika tuoreessa muistissa erään Oululaisen ministerin hankkima tukiainen omalle golf-kerhollekin! Voisiko tuohon jo yhdistää Ville Niinistön älytön Itämeren suojeluinto, koska mökki on Itämeren rannalla?

  Jätkä

  Mitään ei kuitenkaan seurannut Olvi-Kääriäiselle, vaikka hän ministerinä lahjoitti kaljatehtaalle myös sen 50 Milliä. Jaettiin muuten osinkona omistajilleen parin viikon kuluttua!

  Puuki

  Kyllä sitä yhteisten varojen jakopolitiikkka on harrastettu myös poliittisesti vasemmalla laidalla olevien piireissä.  Esim. STS-pankin konkurssin aikoihin ja sitten myöhemmin mm. vuokrafirmojen ylimitoitettujen asumistukien & verottomuuden avulla .

  Metsuri motokuski

  Nuohan ei ole virkamiehiä. Tuntuu että korruptiota on enemmänkin yrityselämän ja poliitikoiden kesken.

  harrastelija

  Olin nuorena valan tehneenä virkamiehenä ns. ”olumpialaisissa” mukana lähinnä tarkastamassa nuorison käyttämien autojen kuntoa kesäiltamissa. Olisiko se ollut korruptiota, kun joskus nätti typy houkutteli viemään hänet kotiin, kun auto piti jättää tien sivuun? Aika suoraan annettiin ymmärtää, että perillä odottaa palkkio! Palkkion suuruutta ei kyllä tullut tarkastettua.

  Puuki

  Meneekö se niin kuin verotuksessa muutenkin. Pieni palkkion tapainen on vielä hyväksyttävissä mutta isompi ei.  Talkoilla voidaan tehdä hommia mutta palkkaa tai siksi katsottavaa suurempaa etuutta ei saa olla.   Missä on sitten raja , sen päättänee joku muu kuin talkoolainen itse. Pullakahvit ja makkara ei varmaan ole vielä verotuksen piirissä.

   

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 24)