Keskustelut Metsänomistus Korruptio metsäalan valtionhallinnossa

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Korruptio metsäalan valtionhallinnossa

  Onko muilla tullut vastaan korruptoitunut hallinto?

  Olen muutamien vuosien ajan seurannut metsäkeskusten, maanmittaulaitoksen, MMM ja alan asiantuntioiden ja johtavien virkamiesten toimintaa.

  Erityisesti metsästykseen liittyvät hirvenmetsästys asioiden hoito on korruptoitunutta. Jos pyytää em. asioihin mielipidettä joka voi olla metsätystoimintaa hankaloittavaa nämä virkamiehet kiertelevät vastauksissaan ja antavat ympäripyöreitä vastauksia.

  Monet virkamiehet on ottaneet vastaan metsästäjiltä mm. ilmaisia  metsästyselämyksiä yhteisjahtien muodossa. Nämä lahjat eivät voi olla vaikuttamatta heidän mielipiteisiinsä metsästykseen liittyvissä kysymyksissä.

  Miten tämä korruptio saadaan kuriin?

 • Planter Planter
  Jätkä

  Mielestäni poliittiset päättäjät ovat erittäin vahvasti – vielä enemmän kuin viranhaltijat – oltava erossa korruptioon viittaavasta toiminnasta. Poliitikoilla tosin ei ole minkäänlaista moraalia, eikä omatunto kolkuta edes raamatulla.

  Jos Komentaja Jarmo Lindberg ei ole virkamies, niin mikä hän sitten  on? Onko hän vain kotiväen komentelija?

  Taviokuurna

  Tässä mykkyrässä piilee yksi hirvien paljouden salaisuuskin, metsäjätit, alan etujärjestöt jne. haluavat varmistaa, että herrajahdissa kaatuu hirviä. Niinpä lehmiä säästellään siinä kuin maalaisukkojenkin porukoissa tyyliin ”en ampunut, koska sillä on kaksi uutta mahassa”.

  Herrojen haastatteluja sopiessani kuuntelin joskus syyssesongin aikaan sihteerikön lukevan ääneen johtajan kalenteria: ”kyllä tämä nyt aika tukkoiselta näyttää, torstai menee meton (etujärjestö-ei metso) jahdissa, sitten on maanantaina Metlan jahti Bromarvissa,  seminaari Joensuussa tiistaina ja sitten onkin Enson jahti kesskiviikkona, ja perjantaina MTK:n jahti Kettulassa jne. jne. Kyllä  vastaukset kysymyksiin silti aina saatiin. En usko että noihin jahteihin mitään isoa lahjustouhua liittyisi. Kunnon ruokaa ja viinaa. Järjestelyjen rivimiehien pelkoa, aiheellista, liipasimen vetoon yliherkkien herrojen turvallisuusrajoitteisuudesta. Niitäkin on riittänyt ja riittää, mutta suojelusenkelit ovat toimineet hyvin.

  Kalle Kehveli

  Justiinsa kävin kävelemässä 30 ha taimikoita. Kaikki hyvin kasvaneet yli 2 metrin korkeuteen päässeet taimet oli syöty, alta on kylvetylle alueelle tulossa lisää, mutta ne syödään sitä mukaa pois, kun ne kasvaa hangen yläpuolelle. Ei tässä hommassa ole mitään järkeä.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)