Keskustelut Puukauppa Kuitupuun hinta nousussa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 182)
 • Kuitupuun hinta nousussa

  Merkitty: 

  Havukuitupuun hinnat nousussa 2017, puun hinnoissa mäntykuitu ottanut mukavan 5% keväisen tasonkorotuksen koko maan tilastoissa. Pohjilta tultu ylös +8%. Parhaita keskiarvohintoja viiteen vuoteen.

  Alustavia merkkejä paremmasta, toivottavasti kysynnän nousu pitää suunnan ylöspäin!

  http://statdb.luke.fi/PXWeb/sq/e192d3e9-9197-4909-bf2b-2812139d5c3d

   

 • pikkutukki

  Aprillia !

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Pikkutukki:

  ”Aprillia !”

  Tiedä sitten oliko tarkoitettu aprillipilaksi, mutta siksikin se sopisi.

  Metsänomistajan päiväunia, joiden minäkin mielelläni toivoisin toteutuvan.

  Kunhan nyt päästäisiin siihen että kuidun hinta lakkaisi laskemasta euromääräisesti ja seuraava toive olisi että siihen tulisi edes inflaatio korjaukset ylöspäin. Tämä kaikki niin että kysyntä koko ajan kasvaisi.

  Tässä sitä olis jo päiväunta tarpeeksi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Rane2

  Suunniteltu maailman suurin havusellutehdas Kuopioon sai ympäristöluvan ja Äänekoski käynnistyy syksyllä.Ei pelkkiä päiväunia.

  Tolopainen

  Kuitupuun läpimittavaatimus tuntuu menevän nykyisin asiakkaan mukaan. Päätehakkuussa näytti eräällä omistajalla kelvanneet kolmeen senttiin asti kuiduksi ja kaikki haarapuutkin. Ei ole tuo tukkirosentti autuaaksi tekevä asia, kun kuidullakin voidaan pelata. Taas lyötiin hyvää metsänhoitoa kuidulla päähän, eikä puhettakaan mistään ennakkoraivauksesta, kaikki oli saatu motolla nurin. Ne on näköjään aivan höpöjuttuja nuo ennakkoraivaukset.

  kuusessa ollaan

  Se että uusi äänekoski hyväksyy perinteisen sellupuun laatuvaatimuksilla puuta, on helpottava tieto (kysytty). Voipi olla, että myös latvaläpimitta putoaa jossain vaiheessa, sillä kuoresta saatavat sivutuotteet voi olla ihan bisneskin, samalla kertymäkin suurenisi ja hieman kompensoisi nykyistä surkeaa hintatasoa.

  suorittava porras suorittava porras

  Kannattaa varautua siihen tosiasiaan , että kuiturungosta katkotaan pääosin 5,5 metrin päämittoja kuljetusteknisistä syistä. Riukuuntuneissa metsissä maastoon jää aika reippaasti tavaraa lahoamaan em. syystä. (=sama tilanne, jos hakataan pelkkää 3-metristä kuitua ).

  Ja ennakkoraivauksetko höpöjuttuja ? Hyvin raivattuja kohteita jo reilusti yli puolet hakkuusumasta . Heikommin valmisteltuja leimikoita hakkaillaan , jos hakkaillaan, kelirikon kynnyksellä tai aikaan . Jos vahinkoa syntyy , ei mene hyvä pilalle .

  Tolopainen

  Siltä näyttää, että kuituun ei tule lisää hintaa, mutta laatuvaatimuksia helpotetaan, kun kuitua tarvitaan lisää useita miljoonia kuutioita aika nopealla aikataululla.

  Apli

  Sen minkä havussa voittaa koivussa häviää ainakin omalla kohdalla, kun on rehevät maat, tuppaa koivua tuleen joka hakkuista ja koivukuidun hinta on laskenut jatkuvasti..

  pikkutukki

  Ei sieltä paljon kiintoja tule jos latva muuttuu sentin pienemmäksi , mutta motolla rulahtaa samalla työllä läpi . Lähinnä kuitulatvan pieni läpimitta on ns. positiivinen signaali metsänmyyjille .

  suorittava porras suorittava porras

  Kannattaa kuitenkin pitää mielessä , että vain teknisesti hyvälaatuiset rungot voidaan tehdä ohueen minimiläpimittaan . Mutka , tai paha oksakiehkura sopivalla kohtaa johtaa pölkyn katkaisuun siitä , mihin liike pysähtyy,tai mist vetorullat  rouhaisevat rungon poikki (syöttönop. max. 6m/sek.) . Myös karsintaterät saattavat veistää rungon poikki jo paljon ennen minimimittaa mutkan kohdalta . Paksuutta viimeisen katkaisun kohdalla täytyy myös olla riittävästi , että puu ei katkea sitä kannateltaessa ennen viimeistä sahausta . Kaikkia pölkkyjä ei ole mahdollista tukea tässä tilanteessa maata tai valmistettua nippua vasten .

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 182)