Keskustelut Puukauppa Kuitupuun hinta nousussa

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 182)
 • Kuitupuun hinta nousussa

  Merkitty: 

  Havukuitupuun hinnat nousussa 2017, puun hinnoissa mäntykuitu ottanut mukavan 5% keväisen tasonkorotuksen koko maan tilastoissa. Pohjilta tultu ylös +8%. Parhaita keskiarvohintoja viiteen vuoteen.

  Alustavia merkkejä paremmasta, toivottavasti kysynnän nousu pitää suunnan ylöspäin!

  http://statdb.luke.fi/PXWeb/sq/e192d3e9-9197-4909-bf2b-2812139d5c3d

   

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sahahakkeen merkitys on sellunkeitossa huomattava. Paras ja pitkäkuituisin sellu tulee nimenomaa havupuussa tuoreesta runkopuun pintaosasta. Sahahakkeessa on vain heikompi haketuslaatu, koska se tehdään rimasta, josta ei saa optimaalista palakokoa hakkeeseen.

  Sellua ei tehdä erikseen ensiharvennuspuusta tai päätehakkuupuusta. Sahahaketta yleensä pyritään annostelemaan tasaisesti keittoon.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Paljon haketetaan sahoilla myös ns ”Pelkkahakkureilla”, joissa pinta, josta ei tule lautaa, jyrsitään suoraan tukista hakkeeksi ja siinä hakkeen palamuoto on vimpan päälle.

  Sahoilta saa – jos niin halutaan – hyvin vähän kuorta sisältävää haketta, eli mekaaninen kuorinta voidaan tehdä hieman voimakkaammin, jolloin tukista lähtee puutakin kuoren mukana.

  Puuki

  Hyvälaatuista kotimaista kuitupuuksi menevää puuta ei arvosteta tarpeeksi.

  Puutarhaviljelyyn myydään puunkuorikatetta kuution säkeissä  100 -135 € /säkki hinnalla.  Ei mene hukkaan sekään sellun/sahatavaran valmistuksen sivutuote.

  No kuten usein todettua, kuitupuuta ei kannata istuttamalla enää kasvattaa ; 30 vuoden kasvatus ja myyjä saa puulla istutuskulut takaisin, vaan ei edes korkotuottoa kuluille. Omilleen päästäkseen kuitupuun pystyhinnan pitäisi olla vähintään 25 € / m³.

  Tolopainen

  Kannattaa myydä hankintana niin saa 30€ kiinto eli jää jo vitonen voittoa ja metsä tuottavampaan kuntoon. Jokaisen puun minkä kaataa voi itse valita vierestä, ei tarvitse pimeässä tiirailla kymmenen metrin päästä lasikopista, eikä kolhia kaikkia viereisiä puita isoilla rautaromuilla.

  Puuki

  Vitonen voittoa ?  Talkoillako ne puut tulee pätkityksi  ja tienvarteen ?

  Jätkä

  Tolopainen: ”-Kannattaa myydä hankintana niin saa 30€ kiinto eli jää jo vitonen voittoa ja metsä tuottavampaan kuntoon. Jokaisen puun minkä kaataa voi itse valita vierestä, ei tarvitse pimeässä tiirailla kymmenen metrin päästä lasikopista, eikä kolhia kaikkia viereisiä puita isoilla rautaromuilla.”

  Tollo siis pimeässä tiirailee puita vierestä ja valitsee ilmeisesti käsikopelolla puut saaden vitosen voittoa?

  Aika jännä tyyppi.

  Tolopainen

  Ei hankintatyö maksa juuri mitään, kun se on vapaa-ajan harrastus. Ja ajokin on lähes ilmaista omalla kalustolla, kun sen on kerran ostanut, kestää kuitenkin ainakin 50v aika pienillä korjauksilla.

  rame

  Pointti on se mitä sinne jää kasvamaan ensiharvennuksilla, myydään se sitten pystyyn tai hankintana.

  Kuskeja moittimatta jotka siellä urakalla painaa niin päätökset tehdään ensivilkaisulla, jos kuntoa ja aikaa riittää lopputulema käsittääkseni hankintana parempi täälläkin monesti kerrotuista syistä.

  Kaikkien kulujen jälkeen manmuokkauksesta lähtien kumpikaan vaihtoehto ei ole taloudellisesti positiivinen.

  Visakallo Visakallo

  Tolopaiselle suotakoon onnensa omissa metsäpuuhasteluissaan, mutta kai hän itsekin ymmärtää, ettei Suomen puuhuoltoa niillä eväillä hoideta. Jos ei ymmärrä, niin sitten on kysymys jostain vakavammasta ajatusmaailman ongelmasta.

  Tolopainen

  Taitaa se ongelma olla enemmän siellä Visakallion puolella. Hoidan toistaiseksi vain omia pieniä harvennuskuvioita. Suomen puuhuollon jätän sinun ja Jovainin huoleksi.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 182)