Keskustelut Harrastukset Kuka on vastuussa hirvikolariturmasta?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 141)
 • Kuka on vastuussa hirvikolariturmasta?

  Merkitty: 

  Sanomalehti Karjalainen otsikoi 11.5.2020 hirviturmasta näin: ””HEINÄVESI Motoristi kuoli hirvikolarissa Heinävedellä

  Moottoripyöräilijä kuoli törmättyään hirveen Heinävedellä lauantaina klo 20:n jälkeen. Onnettomuus tapahtui Pyylintiellä Heinäveden eteläosassa.

  44-vuotias kuopiolainen mies oli menehtynyt kun pelastushenkilöstö saapui paikalle. Poliisi tutkii tapausta yhteistyössä liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan kanssa.””

  Ko uutisointi oli sivun 2 vasemmassa alakulmassa yhden palstan levyisenä ja 9 cm korkuisena. Otsikko 4-5 mm.

  – Perustuslain mukaan kansalaisille kuuluisi turvallinen liikkuminen myös yleisellä tiellä.  Oliko turma ok? Oliko uutisointi ok?

   

 • metsänkasvattaja

  eipä  oikein kuulu perustuslakiin  turvallinen liikkuminen  enempi  ne   autoilijat  aiheuttavat  toisilleen  vahinkoja kuin  luonnon  eläimet  kaiken maailman  rattijuopot  ja  kaaharit  siellä enempi  melskaa

  pystykorvat

  Eiköhän se motoristi ajanut hirveen pahki.  En minä ainakaan aio hirveä syyttää jos ajan sen päälle autolla.

  Korpituvan Taneli

  On turha irvailla aloittajalle. Suomen teillä on ongelma nimeltä sorkkaeläimet. Siis hirvi, valkohäntäpeura ja poro. Kauriskin yrittää, mutta taitaa olla sen verran pienempi ettei se ole ihan samanlaatuinen ongelma.

  Tätä ongelmaa ylläpidetään tarkoituksella, pihistelemällä kaatolupia.

  Ongelmaa yritetään toisaalta veromaksajien varoin lieventää rakentamalla tuhansin kilometrein hirviaitoja pitkin tienvarsia.

  Aitojen rakentamisen pitäisi näkyä kolareitten vähenemisenä, mutta näin ei ole käynyt. Tarkoittaa sitäettä alemmalla tieverkolla hirvikolareitten määrä on lisääntynyt enemmän kuin mitä valtateitten varsien aidoilla on pystytty estämään.

  Jotain tarttis tehdä ja pian.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  metsänkasvattaja

  autoliikenteessä  nopeudet  ovat  kasvaneet  ja  yhtään  ei  vauhtia  vähenetä  vaikka  olisi   hirvikolari  riski  olemassa   rajoituksista  viis  veisataan  nopeuksia   alentamalla  voisi  kolareiden määrää  pudottaa    mutta  kun se  ei  käy  ja  siitä  ei voi  syyttää kuin  itseään

  Visakallo

  Jos karjatilallisen eläin tulisi ajotielle aiheuttaen onnettomuuden, karjatilallinen on siitä vastuussa. Valtio taasen ei ole vastuussa karjastaan. Mistä tämä ero johtuu?

  Timppa

  Valtiohan tukee karjatilallista, joten voi luonnollisestikin esittää vaatimuksia karjan säilyttämiseen.  En ole havainnut, että Valtio osallistuisi samalla tavoin hirvenkasvatukseen.  Kannattaa muistaa, että Suomessa liikkuvat hirvet ovat saattaneet  siis syntyä jossain meidän kolmessa naapurimaassa.  Myös Heinäveden hirvi Itärajan takana.

  Vaikka turmat ovat ikäviä, niin surullista on, että motoristit ovat tietoisen riskin loukkaantumiseen tai kuolemaan, kun pyöränsä selkään nousevat.  Luulisin, että ajaessa pitää suunnata katse tarkasti eteenpäin joten esimerkiksi hirven tai jonkun muun yllättävän tekijän havainnointi on vaikeampaa kuin autoilijalle ja tietysti  jälkikin pahempaa.  Meikäläinen on turvallisuushakuinen ja pitää motoristejä siinä mielessä vastuuttomina, että heille sattuu usein vakavia turmia, jotka koskettavat myös muuta perhettä.

  jees h-valta

  Todella, Taneli oikeassa aivan sata. Samalla ihmettelen kuinka yleensä noinkin paljon moottoripyöräilijöitä uskaltaa tällaisella hirvieläinmäärällä harrastaa ajeluaan. Koska juuri noin käy kun törmäys sattuu. Moottoripyörä ei suojaa yhtään koska hirvi on korkea eläin ja ihminen osuu siihen ennen kuin oikeastaan rautaa lainkaan on välissä. Muutenkin moottoripyörä on erittäin heikoilla liikenteessä ja henki on lähes jatkuvasti hyvin löysällä muun liikenteen joukossa.

  arto

  Jos karjatilallisen eläin tulisi ajotielle aiheuttaen onnettomuuden, karjatilallinen on siitä vastuussa   Toinen on villieläin ja toinen tuotantoeläin.

  3 §
  Tienkäyttäjän yleiset velvollisuudet

  Tienkäyttäjän on noudatettava liikennesääntöjä sekä muutenkin olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta vaaran ja vahingon välttämiseksi.

  Tienkäyttäjä ei saa tarpeettomasti estää tai häiritä liikennettä.

  Visakallo

  On totta, että valtio tukee karjatilallista, mutta toisaalta, kuka ruokkii ja majoittaa valtion karjan? Kyllä valtion kuuluisi tasapupolisuuden nimissä myös vastata karjansa tekemisistä.

  mehtäukko

  Tuohon valtion karjaan olen joskus lukenut virkamiehen kummallisen väittämän: elukat ovat ei-kenenkään niin kauan kuin ne ovat vapaana.  !!!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 141)