Keskustelut Metsänhoito Kummallinen maailma puunraadot pyhiä ja uuden synnyttäminen tuomittavaa.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 28 total)
 • Kummallinen maailma puunraadot pyhiä ja uuden synnyttäminen tuomittavaa.

  Kun seepra kuolee savannilla, niin  luontokuvaajat mässäilevät sillä kuinka nopeasti raato häviää.  Korppikotkat läheltä ja kaukaa. leijonat, sakaalin ym toimivat jätteenkierrrätyslaitoksena samaan tyyliin kuin vaikka Ämmässuon jätteenkäsittelylaitos täällä Espoossa.  Kaikki ovat tyytyväisiä.  Maisemaa pilannut jäte hävisi.

  Entä mitä tapahtuu Nyky-Suomessa. kun puu kuolee?  Se ei olekaan enää jätettä, joka häviää itsekseen luonnossa metsän ”korppikotkien” lahottajasienten toimesta tai ihmisen toimesta nuotioissa tai rakovalkena, josta Tapsa Rautavaara lauloi.  Tai  uuneissa.  Nyt lahopuu on pyhää ainetta.  Jos sitä on paljon, niin paikan ”hautarauhaa” ei saa rikkoa.  Sen kieltää HCV.  Me poloiset suomalaiset emme ymmärtäneet vielä parikymmentä vuotta sitten millaisia syntejä olemme tehneet hävittäessämme tuota jätettä  itseämme lämmittääksemme tai ruokaa valmistaakseemme.   Meidänkin metsistä on maapuita kuskattu lämmityslaitoksille pois haittaamasta mielestämme tärkeämpää työtä, uuden metsän synnyttämistä.  Vasta viime vuosina olemme ”valaistuneet.”  Nyt puunraadot saavat lahota rauhassa.  uudesta metsästä ei ole niin nuukaa.

  Entä sitten uuden metsän synnyttäminen tekemällä aukko, kuten luontokin tekee.  Sekin on kammottava rikos kaikkea luontoa vastaan.  Aiemmin ei aukko ollut rikos vaan naapureiden kateudenkohde, kun naapuri osti siitä saaduilla rahoilla vaikka uuden auton.  Ei Erkki Lähdekään saanut aukkojen statusta uuden metsän luomisessa pahemmin horjutettua.  Tarvittiin paremmat markkinamiehet, siis mm Arvometsä ja Timo Kujala, joka bisnetään edistääkseen sai valtamediat kääntymään aukkoja vastaan.

  Olisi mielenkiintoinen tutkimuskohde, miksi asiat on onnistuttu kääntämään minun mielestäni täysin nurinkurisesti.  Paljonko on tietoista manipulointia ja paljonko sattumaa.  Kyllä minun mielestäni pääpaino pitäisi uuden synnyttämisessä.  Raadoista kyllä aina joku huolehtii.  Yksi tekijä on tietysti sekin, ettei kaikilla ole mielekästä työtä.  Sitten keksitään jotain sijaistoimintaa, jotta tunnettaisiin olo tärkeäksi ja nähtäisiin jotain tuloksia.

  Näenkähön eläessäni ”Imperiumin vastaiskua” vai muuttuuko maailma entistä hullummaksi.

   

   

 • A.Jalkanen

  Näinhän se on. Mutta toisaalta: uutta syntyy niin että vanha häviää ja tekee tilaa uudelle elämälle. Elämän kiertokulku.

  Tästä suojeluinnosta tuli mieleen Espoon kaupunki. Se kaadattaa Suurpellossa metsikön, jotta liito-orava ei leviä sinne ja tontti pysyy ”rakentamiskelpoisena”. Näinhän metsänomistajatkin reagoivat, kun suojelupaineet kasvavat: hakkaavat metsiään jotta ne pysyvät talousmetsinä.

  reservuaari-indeksi

  No näinhän se on ☺. Mikään ei häviä, vähän vaan muuttaa muotoaan tjsp. Suojeluinto on suurelta osin luonnonvastaista.

  ”Vasta viime vuosina olemme ”valaistuneet.”  Nyt puunraadot saavat lahota rauhassa.  uudesta metsästä ei ole niin nuukaa.”

  Tuota tutkijat ovat kai puun tuottajilta odottaneet ja ilman tukia, prkleet. Jopa vähän ennen ”viime vuosia”.

  ” ei aukko ollut rikos vaan naapureiden kateudenkohde”

  Meillä päin aukko oli joskus varma merkki turmion talosta. Riettautta ja juopottelua, jos mettää hakata on pitänyt.

  ” miksi asiat on onnistuttu kääntämään minun mielestäni täysin nurinkurisesti”

  Olisiko sitten tutkimus tai jotain mennyt eteenpäin. Jotkut tutkijat jopa väittävät, että laho puulla on muutakin arvoa kuin uusi paikka tai tila uudelle taimelle. Jotkut taas luulee havainneensa, että luonnon tekemä ”aukko” (metsäpalo, myrsky) poikkeaa joiltain osin avohakkuusta.

  Taisi olla tämän keskustelu palstan avautumisissa ollut luettavissa niinkin, että noiden tutkijoiden motiivina on kateus. Jos en väärin muista.

  Leena

  Espoo toimii oikein. Aavistushakkuulla luontohommat hoituu.

  mehtäukko

  Kyllä Espoo toimii täysin väärin. Tuollaisia espoita varten täytyisi pikimmiten luoda sanktiomenettely ja taannehtivasti 5-10 vuotta taaksepäin.

  Joku roti se olisi oltava näille etu-ostooikeutetuille diktaattoreillekin.

  Timppa

  Raamatussa varoitetaan vääristä profeetoista.  Nykyään ihmisiä taitaa olla entistä helpompi höynäyttää.  Liika oppi himmentää järjen.

  Kun tutkijat saavat nuoren kuivahkon kankaan metsän uhanalaiseksi, niin onko vika lukijassa, joka tuon uskoo vai ”profeetassa”, joka tuon uhanalaisluettelon on keksinyt.  Sinnehän saa tietysti kaikki vähenevät luontotyypit, jos niin haluaa.  Ja kaikki luontotyypit vähenevät alueilla, joille rakennetaan tuulivoimaa.

  Muistastko Anneli, mitä metsänhoitajakoulussa puhuttiin lahopuusta?

  Kurki

  Raamatussa varoitetaan vääristä profeetoista.

  Tuo varoitus kyllä sopii kuin nakutettu Leenaan.

  Visakallo

  Leenan pitää viisastella muille, kun oma elämänsä on niin tylsää.

  Reima Muristo

  ”Tavalliset ihmiset pitävät uskontoja totuutena, viisaat valheena ja hallitsijat hyödyllisinä.”

  Petkeles

  Liika oppineisuus pilaa humeetikopan. Sellainen maalaislääkärin tasoinen herra vielä menettelee.

  PS. Kerro Anneli siitä metsän hoitaja koulusta.

  Rane

  ”Liika oppineisuus pilaa humeetikopan. ”

  No tämän näkee liiankin hyvin Gruppa Revanovitseistä.

  A.Jalkanen

  Voi Petkeles ja Timppa: siitä on 40 vuotta kun aloitin metänhoitajakoulun. En minä muista mitä lahopuusta opetettiin.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 28 total)