Keskustelut Metsänomistus Kuolinpesän ihanuudet ja kurjuudet

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 100)
  • Kuolinpesän ihanuudet ja kurjuudet

    Kyseessä on kuolinpesä jossa neljä osakasta . Metsää on noin 20 hehtaaria ja aika heikkolaatuista suurin osa . Yhdellä osakkaalla ollut koko ajan edunvalvoja josta ei ole ollut kuin harmia .  Yksi osakas on hoitanut omat raha-asiat siihen malliin että  nyt koitetaan ulosmitata jos on jotain mitä mittailla .

    Nyt ollaan ehkä siinä tilanteessa että ollaan ostamassa ulos näitä kahta joista ei ole kuin harmia . Sitten metsänhoitoyhdistys heittänyt jostain sellaisen arvion että tila olisi  60 000 euron arvoinen . Itse katselen vaan sivusta touhua ja  en ikinä maksaisi tuosta tilasta kuin puolet arvioidusta.

    Tuleeko kenelläkään mieleen hyvää ratkaisua  tai onko kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta .  En todellakaan ymmärrä millaisiiin tuotto-odotuksiin tämä arvio tilan arvosta perustuu . Nyt jos 70 + ikäinen ihminen maksaa 15 000 euroa pääosin kitukasvuisesta metsästä niin pääsee toiseksi omistajaksi veljensä kanssa niin onko järkeä vai ei ?

     

  • Ola_Pallonivel

    Jos yksi haluaa realisoida kuolinpesän osuutensa, se on silloin tehtävä. Näin muistelen jostain lukeneeni eikä siinä ole muilla mitään vastaan sanomista.

    Jos ei MHY arvio käy, niin tilaa arvion vaikka metsäyhtiöltä. Kun on tilan arvo laskelmineen paperilla, neuvotellaan jatkosta. Mitään yhteisomistuksien jatkoja ei pidä edes harkita, eikä tilaa pidä jakaa neljään osaan. Jos yksi haluaa pitää rakennuksen, jakakaa kahteen osaan ja yksi lunastaa rakennuksen itselleen metsäyhtiön arvion perusteella. Loput myyntiin. Tai jos toinen osakas haluaa pitää itsellään jotain, ostaa sen toisen puolikkaan itselleen. Edunvalvoja arvostaa varmaan enemmän käteistä, kuin kiinteistöä. Ja jos yhdellä on laskut ulosotossa, tuskin on ostamassa mitään.

    Tolopainen

    Suomi on oikeusvaltio, jotta tuo on aivan puppua. Koko palsta on yhteisessä omistuksessa ja päätökset, joita tehdään vaatii kaikkien hyväksynnän.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Vaatii yksituumaisuutta, mutta toisaalta: metsänomistus on vapaaehtoista. Osuutensa kiinteistöstä voi aina myydä. Jossain vaiheessa kuolinpesä muuttuu kiinteistöksi joka omistetaan yhtymänä ellei yhteisomistusta pureta nyt.

    Tolopainen

    No miten myisit osuutesi tuosta palstasta, jos olisit yksi osakas. Mistä tietäisit sen osuutesi sijainnin ja kenelle myisit.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Jos muu ei auta, hakekaa ositus osaltanne , jos sopua ei ala löytyä. Veikkaan jakajien lisääntyvän, kun nyt ilmeisen eläkeikäisten perilliset  aikanaan ovat omistajia. Tokkopa sopukaan lisääntyy, joten joskushan asia on loppuun vietävä suhteita rasittamasta.

    Motomies71

    Kyllähän se riittää että yksi osakkaista haluaa osuutensa pois kuolinpesästä eli kuolinpesän jako ei tarvi kaikkien osakkaiden hyväksyntää.

    JMa

    Kyllä yksikin osakas saa osuutensa yhteisomistuksesta erilleen, halkomistoimituksessa. Suomessa tehdään vuosittain noin 200 halkomista. Maanmittauslaitoksen mukaan halkominen on nykyaikainen ja turvallinen tapa jakaa tila.  Oletan, että halkominen on lohkomista kalliimpaa, mutta voin olla väärässä. Halkomiskulut peritään osakkailta.

    Puuki

    Kustannukset riippuu siitä mihin osalliset suostuu.  Jos päästään sopujakoon ,niin on edullisempaa kuin halkominen, joka pitää tehdä jos joku osakkaista niin vaatii. (eli ei hyväksy  sopimusjakoa tms).  Parhaassa tapauksessa tila vaihttaa omistajaa sovittuun hintaan kaupalla. Ei tule muuta kuin kulut m-mittarille, varainsiirtovero (ei aina)   ja lainhuudatuskulut.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Jos palsta on 20ha ja arvo 60 000, niin rakennusta on arvotettu jonkun verran tai sitten kyse on jostain tonttiarvo odotuksista.

    Tuollaista palaa ei pidä lohkoa muuten kuin rakennuspaikka erilleen, jos joku sitä todella haluaa. Järkevin tapa olisi myydä julkisella kaupalla. Julkisessa kaupassahan jokin osakkaistakin voi halutessaan olla tarjoajana.

    Terveision: Korpituvan Taneli

    Timppa

    Kerran oli riitainen perikunta.  Eivät päässeet sopimukseen yhdestä lankakerästä.  Leikkasivat sen saksilla halki.

    Jos tuollainen tila jaettaisiin  4 osaan, kävisi samoin.  Ei 5 ha:n palstalla ole mitään arvoa.   Niin vähän siitä saa kerralla myyntipuuta.

    Myynti selvin kuten tuolla edellä kirjoitettiin.  Ei huutokauppaa vaan yksi tarjous.  Ja siis ehdolla, että myyjä saa hylätä tarjoukset.  Jos on hyvä hinta, niin asia ok, myydään.  Jos huono, niin sitten kiinnostuneet osakkaat voivat tarjota tai olla tarjoamatta vähän paremman hinnan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 100)