Keskustelut Metsänomistus Kuolinpesän ihanuudet ja kurjuudet

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 100)
  • Kuolinpesän ihanuudet ja kurjuudet

    Kyseessä on kuolinpesä jossa neljä osakasta . Metsää on noin 20 hehtaaria ja aika heikkolaatuista suurin osa . Yhdellä osakkaalla ollut koko ajan edunvalvoja josta ei ole ollut kuin harmia .  Yksi osakas on hoitanut omat raha-asiat siihen malliin että  nyt koitetaan ulosmitata jos on jotain mitä mittailla .

    Nyt ollaan ehkä siinä tilanteessa että ollaan ostamassa ulos näitä kahta joista ei ole kuin harmia . Sitten metsänhoitoyhdistys heittänyt jostain sellaisen arvion että tila olisi  60 000 euron arvoinen . Itse katselen vaan sivusta touhua ja  en ikinä maksaisi tuosta tilasta kuin puolet arvioidusta.

    Tuleeko kenelläkään mieleen hyvää ratkaisua  tai onko kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta .  En todellakaan ymmärrä millaisiiin tuotto-odotuksiin tämä arvio tilan arvosta perustuu . Nyt jos 70 + ikäinen ihminen maksaa 15 000 euroa pääosin kitukasvuisesta metsästä niin pääsee toiseksi omistajaksi veljensä kanssa niin onko järkeä vai ei ?

     

  • Planter Planter

    ”Jos perintö siirretään yli sukupolven niin siirrytään kakkos perintö veroluokkaan.”

    ???????????????????

    Kuulut veroluokkaan I, jos olet

    ”perinnönjättäjän aviopuoliso tai rekisteröidyn parisuhteen osapuoli
    perillinen suoraan alenevassa tai ylenevässä polvessa eli lapsi, lapsenlapsi, vanhempi, isovanhempi
    aviopuolison tai entisen aviopuolison perillinen suoraan alenevassa polvessa
    perinnönjättäjän kihlakumppani, joka saa avustuksen (perintökaaren 8 luvun 2 §).

    Kuulut veroluokkaan I, jos olet elänyt perinnönjättäjän kanssa avoliitossa ja täytät toisen seuraavista kohdista:

    Olet ollut aiemmin avioliitossa perinnönjättäjän kanssa.
    Sinulla on tai on ollut yhteinen lapsi perinnönjättäjän kanssa.

    Adoptiolapset ja -vanhemmat ovat verotuksellisesti samassa asemassa biologisten sukulaisten kanssa.”

    https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/perinto/perint%C3%B6verolaskuri/

    aegolius

    Olin myös tulossa Kasperille kommentoimaan, mutta Planter ehti ensin. Miten Kasper ajatteli, että lapsenlapset eivät kuuluisi veroluokkaan I?

    aegolius

    Planterin tapa tuolla edellisellä sivulla on juuri se miten itse toimisin. Nauratti tämä:

    >Kysyin onko muulla väliä, kunhan jokainen saa käteensä tuon maksimimäärän rahaa. Ei ollut.

    Olihan sitten kuitenkin väliä, jos se myöhäinen herne meni yhdellä lopulta nenään asti.

    aegolius

    Jos kuolinpesässä on vain neljä osakasta ja pesä on velaton, en palkkaisi juristia lainkaan. Tosin ymmärrän sen ajatuksen ja aioin ensin tehdä omassa vähän vastaavantyyppisessä tilanteessa itsekin niin. Tulin järkiini, kun huomasin jo toista kertaa selittäväni juristille asiaa, joka lukee suoraan verottajan sivulla. Mihin tarvittaisiin juristia, joka ei osaa auttaa? Kaikki tarvittava tieto on ilmaiseksi saatavana ja jos pankki ei ole leikissä mukana, asiat _voi_ pitää edullisena. Riitaisuus maksaa.

    aegolius

    >kakkosveroluokka, jos perintö siirtyy sisarusten lapsille

    Kakkosveroluokka, jos siirtyy _vainajan_ sisarusten lapsille. Sama homma olisi jo toki ihan sisarusten kanssa, joten ei se Kasperin logiikka toimi näinkään. Olen ymmärtänyt, että kyse olisi ennemminkin sisarusten muodostamasta pesästä. Vain aloittaja tietää.

    Kasper

    Minun tapauksessa veljeni kuoli ja hänellä ei ollut perillisiä. Äiti oli vielä elossa ja olisi perinnyt poikansa mutta ei ottanut vastaan perintöä vaan siirsi minulle. Maksoin perintöveron kakkos luokan mukaan. Tässä olisi päässyt vähemmällä verolla kun äiti olisi perinnyt poikansa ja minä sitten äitini. Mielestäni tässä tapauksessa siirrettiin perintö yli sukupolven kun äitini siirsi sen minulle.

    Visakallo Visakallo

    Aloittaja ei ole kovin paljoa valottanut pesän tietoja. Jotenkin minulle on tullut tunne, että onkohan kenelläkään pesän osakkaalla olemassa perillisiä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Yleensä kun tehdään verosuunnittelua, yli sukupolven siirrolla tarkoitetaan sitä kun perintö siirtyy perillisen lapsille tai lapsenlapsille, siis rintaperillisille, ja veroluokka pysyy samana.

    akkli

    Perikunta 4 osakasta,kaikki ovat samanarvoisia osakkaita.Oli ulosmittausta ja edunvalvojaa tai ei ,tilalle pitää saada arvo ja sehän on ajantasainen tila-arvio-se on perusasia jaolle ja kaupankäynnille.Edunvalvojan tehtävä on taata valvottavan osuus kohdalleen.

    Kuinka ja kenen nimiin omaisuutta siirretään onkin toinen pohdinta-niinkuin täällä ennakkoon tehdään.

    aegolius

    Kasperin tapauksessa on kyllä toimittu… sanotaanko verottajaa miellyttävällä tavalla. Oletan, että kyse on metsätilasta. Kasperilla on nyt hallussaan korkeasti perintöverotettu metsä ilman metsävähennystä, joten puukaupoista menee jatkossa veroa 30-34 %.

    Jos äiti olisi ottanut perinnön vastaan, hän olisi maksanut perintöveron edullisen veroluokan I mukaan. Perinnön jälkeen äiti olisi voinut myydä metsän Kasperille noin 25 % alennuksella käyvästä arvosta. Kasper ei maksaisi lahjaveroa eikä äiti luovutusvoittoveroa (koska ei voittoa perintöarvoon nähden). Varainsiirtovero Kasperille olisi tullut. Suurin hyöty olisi kuitenkin metsävähennys. Kauppa olisi myös kustannus, josta olisi seurannut mahdollista korkokulua. Hyödyt ovat kuitenkin suuret erityisesti, jos metsässä on myytävää. Äidilleen maksamansa kauppahinnan saisi sitten aikanaan mahdollisesti perintönä.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 100)