Keskustelut Puukauppa Kuormainvaakamittaus

Esillä 3 vastausta, 31 - 33 (kaikkiaan 33)
 • Kuormainvaakamittaus

  Merkitty: 

  En äkkiä löytänyt aiheesta valmista ketjua, eli: Hankintapuiden vaakamittauksen tarkkuus on mietityttänyt pitkään, nyt tuli tilaisuus tarkistaa kun motomitta ei tänä vuonna kelvannutkaan ostajalle. Motokuski kehoitti valmistautumaan riitelyyn  mutta tulos oli positiivinen yllätys. Kuusikuitua moton mukaan 68m3, vaaka 0,5 m3 enemmän. Koivukuitua 360m3, vaakan mukaan 2 m3 enemmän. Miten muilla on osunut kohdalleen vai oliko vain satumainen tuuri.

 • Puuki

  E-puuta ennemmin kuin kuitupuuta kuivataan tienvarsilla.   Saattaa ne taulukkoarvot olla totuudenmukaiset mutta olosuhteet voi vaihdella paljonkin.  Motolla tehdyt pölkyt  vastaa lähinnä aisattua puuta, jos hakkuu on tehty sulan puun aikaan.   Silloin puun kosteudesta voisi haihtua yli 30 % (suhteessa kuiva-tuoretiheyteen)  muutamassa kuukaudessa.

  Nimetön

  Noissa kuormainvaaka taulukoissa on yleisten ohjeitten jälkeen taulukkoja erikseen e-puulle ja taulukkoja on tukista e-puuhun kaikkiaan 28 kpl, on mistä valita. E-puu taulukoissa huomioidaan kuivuminen eri lailla kuin kuitu taulukoissa.

  Tuokin hyvä lukea joka e-puu kauppaa harrastaa. https://www.luke.fi/uutinen/energiapuun-mittauksessa-mittauslain-vaatimukset-tahtovat-unohtua/

  Puuki

  Uudet kuivatuoretiheyskertoimet tulleet käyttöön kuitupuun vaakamittauksessa.   Nyt otetaan huomioon myös säätila ; ilmankosteus ja sademäärä ajankohdan, paikan ja hakkuuajankohdan lisäksi.  (L: MU).   Esim. viime heinäkuussa oli niin kuivaa että pinot kuivui ”korpuksi” tienvarressa kun rinko paistoi suoraan eikä satanut  pitkään aikaan.   Hyvä uudistus mittaukseen.

Esillä 3 vastausta, 31 - 33 (kaikkiaan 33)