Keskustelut Puukauppa Kuormainvaakamittaus

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)
 • Kuormainvaakamittaus

  Merkitty: 

  En äkkiä löytänyt aiheesta valmista ketjua, eli: Hankintapuiden vaakamittauksen tarkkuus on mietityttänyt pitkään, nyt tuli tilaisuus tarkistaa kun motomitta ei tänä vuonna kelvannutkaan ostajalle. Motokuski kehoitti valmistautumaan riitelyyn  mutta tulos oli positiivinen yllätys. Kuusikuitua moton mukaan 68m3, vaaka 0,5 m3 enemmän. Koivukuitua 360m3, vaakan mukaan 2 m3 enemmän. Miten muilla on osunut kohdalleen vai oliko vain satumainen tuuri.

 • Puuki

  E-puuta ennemmin kuin kuitupuuta kuivataan tienvarsilla.   Saattaa ne taulukkoarvot olla totuudenmukaiset mutta olosuhteet voi vaihdella paljonkin.  Motolla tehdyt pölkyt  vastaa lähinnä aisattua puuta, jos hakkuu on tehty sulan puun aikaan.   Silloin puun kosteudesta voisi haihtua yli 30 % (suhteessa kuiva-tuoretiheyteen)  muutamassa kuukaudessa.

  Lasse

  Noissa kuormainvaaka taulukoissa on yleisten ohjeitten jälkeen taulukkoja erikseen e-puulle ja taulukkoja on tukista e-puuhun kaikkiaan 28 kpl, on mistä valita. E-puu taulukoissa huomioidaan kuivuminen eri lailla kuin kuitu taulukoissa.

  Tuokin hyvä lukea joka e-puu kauppaa harrastaa. https://www.luke.fi/uutinen/energiapuun-mittauksessa-mittauslain-vaatimukset-tahtovat-unohtua/

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)