Keskustelut Metsänhoito Kuusen istutus muokkaamattomaan maahan

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 86)
 • Kuusen istutus muokkaamattomaan maahan

  On vajaa hehtaarin aukko takkusen taipaleen takana, josta hakattiin koivuvaltainen puusto talvella.

  Tuli ajatus, että kokeilisi istutusta raakaan maahan. Onko kellään kokemusta tällaisesta ?

  Heinätyshän siinä varmuudella ainakin olisi edessä.

 • Timppa

  Tukkimiehentäi viihtyy havupuiden kannoissa ei välitä koivuista.

  Berza

  Istutustikku ? Onko tuollaisia oikeesti saatavissa, mulle uus juttu.

  akkli

  Taimen merkkaustikku.Olen itse tilannut ja käyttänyt merkitsemiseen .Siekkelin saha ilmoittelee maaseuduntulevaisuudessa ainakin on Kouvlan liepeillä

  Berza

  Perskutarallaa, niinpä onkin.🙌

  akkli

  Ei ne kovin paljoa maksa ja toinen pää maalattu siniseksi,itse maalasin neonvärillä näkyvämmäksi ja maastossa todennut  paremmin näkyväksi heinätessä.

  metsänkasvattaja

  heinän kasvu on  pienempää  kun   maanpintaa  ei turhaan  rikota   ja  paljon   mukavampi  on  aleeella  liikkua   ilman  etttä  kompastuu  monttuihin  itsellä  pelkästään  hyviä  kokemuksia ja  tukkimiehentäikään   ei  ole  vaivannut

  Jätkä

  Taimitikku on mukava varuste, kun haluaa löytää kuolleet taimet. Heinien tappavaa vaikutusta tikku ei toki torju.

  Taimitassu maksaa hieman enemmän kuin tikku, mutta molemmat pitää vielä asettaa paikoilleen.

  Tukkimiehentäi pääsee jalkamiehenä paremmin taimen kimppuun, jos kivennäismaan muruset eivät kaiverra sen haaroissa.

  Metsuri motokuski

  Ilman muuta kannattaa istuttaa. Istutan jonkin verran muokkaamattomaan maahan ja hyvin ovat taimet lähteneet. Tietenkin se on paljon raskaampaa kun maa on tiivistä. Usein heinän kasvu ei ole niin suuri ongelma kun pintaa ei rikota. Jos kuiva kesä on tulossa niin taimien lähtö voi olla parempikin kuin muokattuun maahan laitettuna.

  Kumikettu

  Ovatko ne taimitassut niin kookkaita, että pelastavat taimen korkealta heinältä syksyllä? Varminta on käydä heinäämässä ensimmäiset vuodet kerran-pari kaudessa, muuten voi tulla kuolo. Kasvullisesti tuo onnistuu varmasti. Heinäämisen ohessa on nätti taitella lähikoivujen latvoja ja oksia, etteivät pääse härnäämään kuusen latvaa.

  Kaivoimme viitisen vuotta takaperin elolle toviksi unohtuneen naapurin emännän kuusikon Parikkalassa rajalta ja laitoimme juuri Siekkelin tikut sinne. Nyt viime syksynä ne helpottivat vielä varhaisperkausta ja joitain kelvollisia irrotin uusiokäyttöön. Kepitys on vielä perhanan mukavaa, kun voi wilhelmtellinä kaivaa kepit selässä kulkevasta niinestä. Niitäkin myy samainen ovi- ja ikkunaliike.

  akkli

  Kerran laitoin taimitassuja ,mutta en toistakertaa-ei ne maailmaa pelasta.Pitkä heinä kaatuessaan peittää lätkät alleen je etsi taas missä taimet ovat.Eikä viimetalvena hakattuun aukkoon tänäkesänä vielä heinää ihmeesti tule.Laita taimet hetimaahan -älä jätä mahoksi edes kesäksi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 86)