Keskustelut Metsänhoito Kuusentaimet haavikossa

 • This topic has 54 vastausta, 17 kirjoittajaa, and was last updated , sitten by AvatarNormandy.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 54)
 • Kuusentaimet haavikossa

  Merkitty: 

  Moi,

  Mitenkäs studiojoukkue auttaisi kuusentaimia tiheässä juurivesahaavikossa.

  Talvella syksyllä 2018 hakattiin metsä, yhdessä hyvin rehevässä kohdassa oli paljon haapoja. Keväällä 2019 mättäisiin istutettiin kuusentaimet. Alue on kanta-hämettä, metsäpeuroja ja hirviä niin paljon, että viime talvena oli vadelman versotkin syöty.

  Nyt kesällä 2020 paikalla on paitsi nuo kuusentaimet, mittaa 40-60 cm, myös metrinen heinikko ja kaksimetrinen tiheä haavikko.

  Metsä on mulle harrastus eli aikaa saa palaa. Mitä te tekisitte ja koska? Heinien polkeminen on suunnitelmissa syyskuussa. Kannattaako haavat kaataa summassa n. 60 cm mittaan nyt ja talvella sitten juuresta vai käydä vain talvella? Jos teen vain reikäperkauksen, niin riski nelijalkaisten pesiytymisestä lienee aika iso?

  Kiitos jo etukäteen teidän kokeneempien vastauksista. Ja tämä on sitten kiusausvapaa keskustelu. Jos olette eri mieltä jonkin vastaajan kanssa, niin perustelkaa omassa vastauksessa faktoilla, ei millään puolivillaisilla letkautuksilla toisen persoonasta.

   

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Raivausveisellä on hyvä reikäperkausta tehdä, näin toimin itse. Vähän kerrallaan, ettei käsi kipeydy. Haavanvesakko on taimille paljon ystävällisempi, kuin vatukko tai sananjalka ym.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kokemuksia ei ole, mutta kysyisin tässä muilta miten haavalla tehoaa se samana kesänä kahteen kertaan raivuu? Nyt heti ensimmäinen raivuu ja vesojen poisto ennen lehden kellastumista. Pajuun ja koivuun se ainakin tuntuu tehoavan.

  Tuo jätkän toteamus että murskaamalla tuhottu vesakko vesoo vähemmän jatkossa, on totta. Tienvarsissa näkee kun murskalla ajetaan, niin on tehokkaampaa kuin esim. raivaussahalla kaato.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Per Ä Reikäs

  On siinä meinaan haavan lehti iso.

  juu ja oma on

  Oikeastaan aika montakin, vain yhren poistin vesoi helvetisti.

  jees h-valta

  Ei pärjää ollenkaan hybridihaavan syksyn lehdille. paistinpannun kokoa löytyy helposti kun alkavat latvoista varista.

  Per Ä Reikäs

  Hybridihaapa

  Yllättävän vaikeaa saada tänä päivänä, olisi tarpeen eräille joutomaille, katsokaas kun oletus elinikäni riitä enään kuusten järeytymiseen, mutta haavikoita.. Niin kyllä ehkä, mikäs pahan tappaisi

   

  Juuri varkaisiin h valtaan?

  jees h-valta

  Taimi-Tyllilään tiesi kun käy ja h-haavan taimet suorastaan matkahasi käy.

  Per Ä Reikäs

  🙂

  Puuki

  Kun alkaa pelkästään haapoja kasvattaa, niin eipä sen jälkeen sillä kohtaa muuta puuta enää juuri kasvateta. Ainakaan ilman reipasta myrkkyjen käyttöä tai riittävän aikaista  haapojen kaulaamista.  Juurivesoja  syntyy kuin sieniä sateeella,  ja jos maata tongitaan jotenkin muokkaamalla, niin vesakoituminen yltyy entisestään.     Joulupuita voi kasvattaa kuusistakin lyhyellä kiertoajalla.  Kasvavat nopeammin myyntikuntoon kuin h-haavat.

  jees h-valta

  Aivan näin sivuhuomautuksena että taitaa joulukuusien viljely olla kyllä työläämpää leikkauksineen ja lannoituksineen kuin yksi haavan juurivesaongelma. Joka ei sitä edes ole.

  Per Ä Reikäs

  Asian ytimessä P

  Haapa=koivu selluna.

  Saunan lauteinakin parempi, jottei P pala.

  Saattaa jäädä saduksi, tavoite on, jos joskus viiitisi jalostaa haapaa.

  Ottaisko kone investointi Laina?

   

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 54)