Keskustelut Tekniikka Kuusentaimien hoito

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
 • Kuusentaimien hoito

  Merkitty: 

  Rehevien maiden taimet uudistus alueilla tuppaavat nämä hukkumaan ”heiniin”, näitä piiskaamaan sopisi tämäkin lelu, josko edes nyky aikana kukaan edes viitsii heinitystä torjua?

  https://www.tokmanni.fi/akkuruohotrimmeri-40v-ltb40-6419860574936

  Helppoa ja halpaa ilman bensaa, sama akku sopii sahaankin, joka myös toimii kevyissä hetkellisissä heti apua vaativissa karsinta/pätkintä töissä. Kunhan oikeis husgvarna. No kukin tehköön tavoillaan, vinkkasin, vain 🙂

   

 • kim1

  Voihan niitä mäntyjä juhannuksenakin istuttaa,jos ei latvakasvain ole liiaksi päässyt kasvamaan,ja siten niin pirun herkkä irtoamaan…(sain taimet 8.6. ja juhannusaattoa istutin viimeiset.).

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aivan oikein Kim. Jos männyntaimien tulevat kylmävarastosta vähän ennen istutusta, ei kasvaimia ole ehtinyt tulla haitaksi asti. Ongelmana lienee männyllä se ehtiikö se talveentua eli tehdä silmun ajoissa, kun normaali pituuskasvun aika olisi kesäkuu. Koivu ja kuusi eivät kai ole yhtä tarkkoja istutuksen ajoituksesta.

  Puuki

  Auttaisikohan talveen valmistautumista syyslannotus ( ilman typpeä) myös puun taimia  kuten muita kasveja ? Isoja taimia oli pakkasesta sulatetut täydennysistutusmännyt  eikä uutta kasvua silloin keskikesällä vielä yhtään.  Koivua voi ainakin kylvää vaikka syyskesällä.  Pilleröidyistä ra-koivun siemenistä alkoi kasvaa taimia vasta parin v:n päästä kylvöstä.     Ehkä havupuun siemenilläkin onnistuisi myös  syyskylvö riittävän myöhään tehtynä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  UPM:n tiedote aiheesta syysistutus. Suomi on pitkä maa mikä pitää huomioida istutusajankohdan valinnassa. Lapissa kasvukausi loppuu aikaisemmin ja taimien olisi hyvä ehtiä juurtua ennen talvea. Etelärannikolla syyskuu on vielä kesäkuukausi.

  http://www.upmmetsa.fi/tietoa-ja-tapahtumia/artikkelit/syysistutus/

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mikkomme hyvä artikkeli istutusajankohdasta ja taimihuollosta.

  http://www.metsalehti.fi/artikkelit/taimenistutus-onnistuu-myos-keskella-kesaa/#23e3039d

  tamperelainen tamperelainen

  Puuki:”Ehkä havupuun siemenilläkin onnistuisi myös syyskylvö riittävän myöhään tehtynä.”

  Männyn syyskylvöstä yleensä huonot tulokset.Itämistä ei tapahdu,mutta siemenet peittyvät lehtien alle,sulamisvedet kuljettaa tai päätyy eläinten ravinnoksi

  Onko joku harrastanut kuusenkylvöä?Mitä kokemusksia näistä mänty-kuusi-mix -siemenseoksista ?

  Puuki

  Ku-kylvö ei onnistu rehevillä mailla esim. laikkumättäisiin. Pitäs istuttaa.  Sen verran on kokemusta, männyt pääosin lähti kasvuun mutta ei juuri yhtään kuusta siemenestä.

  Männyn siementen ei pidä itääkään vielä syksyllä jos kylvää, siirtyminen sulamisvesien mukana yms. voi olla esteenä  sirkkataimien syntymiselle seuraavana keväänä. Jokunen siemen saattaisi tietysti jäädäkin ”henkiin” jos olisi sopiva istutuskohta ja vähän maata päällä.

  Visakallo Visakallo

  Istutin viikonloppuna uuden joulukuusiviljelmän, kun pyytämättä ja yllättäen tuli tarkoitukseen sopivia taimia tarjolle. Juotin taimet hyvin ja istutin syvään. Maa oli istutussyvyydestä yllättävänkin kosteaa. Saavat nyt kyllä lentävän lähdön.

  Puu Hastelija

  Kiitoksia Jalkaselle hyvästä linkistä

   
  <h2>”Istuta viipymättä</h2>
  Riski tuhoista kasvaa, jos kesätaimet joutuvat odottamaan istutusta pitkään.

  ”Homma ei onnistu niin, että lomaillaan ja odotellaan sopivaa keliä ja fiilistä istutusten aloittamiseen”, Salminen varoittaa.””

  Oli meinaa pieni lottovoitto, että nuo omat taimet on niitä pakastetaimia eikä mitään kesätaimia. Nytkin niin upeeta keliä että aijai! Viimeiset ohjelmassa olleet kesäsembalot takana ja nyt kohti Venetsialaisia ja ym kivaa.

  Näkisin kuitenkin ehkä ilmojen hieman viilennyttyä tuon istutusfiiliksenkin olevan mahdollien. Täytynee muistaa kuitenkin välillä kastella taimet…

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)