Keskustelut Metsänhoito Kuusettaminen vaan jatkuu

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)
 • Kuusettaminen vaan jatkuu

  Tänään juttelin erään isännän kanssa,haasteli että istuttaa kuusta uudistusallalle vaikka edellinen puusukupolvi oli juurikäävän pahoin lahottama.
  Alue ei ole kovin iso,minä ehdotin että istuttaa lehtipuuta koska alue on helppo aidata hirvien varalta.
  Mutta mhy-neuvojan kehotuksesta aikoi istuttaa kuusta.

 • jees h-valta

  Glan peräämää juttua oli varmaan heti seuraavassa maastulissa.
  Siellä todettiin kuusen epäsopiviin paikkoihin kasvatuksen vertaus lehtipuun kasvatukseen kyseiselle jopa epätaloudellisemmaksi.
  Kuusen buumi saattaa jopa vaikuttaa koko metsätalouden kokonaiskannattavuuteen negatiivisesti. Taudit, kuivuus ja muut tuhot alkavat kalvaa kuusen kannattavuutta

  Pete

  Koivua on tutkijan taholta Maastullin jutussakin tarjottu kuusen tilalle ja perusteluna se, että se sopeutuu paremmin ilmastonmuutokseen. Toisaalta keskustelussa ollaan huolissaan kuusen pärjäämisestä pitkien lämpimien ja kuivien jaksojen lisääntyessä. En ymmärrä kuinka koivu voisi olla ensisijainen ratkaisu näissä tilanteissa? Koivu kasvattaa syvemmän juuriston kuin kuusi, mutta omakohtaisten havaintojen perusteella koivu on hätää kärsimässä siinä kuin kuusikikin kun muutamaan kuukauteen ei kunnolla sada ja hellejakso kestää viikkoja. Omilla tiluksilla nimenomaan koivut kärsivät niin ettei niistä enää tukkipuuta tule, kuivan jakson aikana koivut menettivät latvansa aj laho etenee todella nopeasti. Kuusia kuivui vain kallioiden päällä jossa koivulla ei ole edellytyksiä minkäänlaiseksi tukkipuuksi vaikka kuivia jaksoja ei olisikaan. Mäntyhän se kuivuuden kestävä puulaji on ja tuottaa tukkia rehevälläkin pohjalla kun alkukasvatuksessa toimenpiteet ovat oikea-aikaisia.

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)